Γκίκας: «Πάντα υψηλό το κίνητρο για την Εθνική, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας»-Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τη σημερινή προπόνηση στην Πάτρα

Η Εθνική Ανδρών έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ωστόσο ουδείς στις τάξεις της ομάδας αντιμετωπίζει ως διαδικαστικού χαρακτήρα τα τέσσερα εναπομείναντα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό της Παρασκευής (30/11, 19:00) στο «Δ. Τόφαλος» απέναντι στην επίσης αήττητη Γερμανία. Αυτό προκύπτει και από τα λεγόμενα του Νίκου Γκίκα, πριν την απογευματινή προπόνηση.

«Μπορεί ο στόχος της πρόκρισης να έχει επιτευχθεί, αλλά όταν φοράς τη φανέλα της Εθνικής ομάδας πρέπει πάντα να παίζεις για τη νίκη και να δίνεις το 100%. Όλα τα παιδιά το έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό και έχουμε έρθει εδώ για να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί που έχουμε χτίσει», τόνισε ο 28χρονος γκαρντ, που βλέπει ως ένα έξτρα κίνητρο τη διατήρηση του αήττητου απέναντι σε έναν αντίπαλο που επίσης μετρά μόνο νίκες.

«Είναι σίγουρα ένα επιπλέον κίνητρο ότι αντιμετωπίζουμε τη Γερμανία, που επίσης έχει μόνο νίκες. Θέλουμε να αποδείξουμε πως δεν είμαστε τυχαία αήττητοι σε όλη την προκριματική φάση. Υπάρχουν σημαντικές απουσίες και για τις δύο ομάδες, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε τίποτα το στόχο για μας», ανέφερε ο Νίκος Γκίκας.

Ο χρόνος προετοιμασίας δεν είναι μεγάλος, αλλά τα προηγούμενα «παράθυρα» έχουν βοηθήσει στο να βρεθεί η κατάλληλη χημεία. «Το θετικό είναι πως πλέον έχουμε οι περισσότεροι αρκετά ματς στα πόδια μας σαν ομάδα, συνεπώς υπάρχουν οι κώδικες επικοινωνίας μεταξύ μας. Η συνταγή μέχρι τώρα τουλάχιστον είναι επιτυχημένη, άρα δεν υπάρχει λόγος να μην αισιοδοξούμε για τα δύσκολα ματς που έρχονται», σημείωσε.

Αγωνιζόμενος στον Προμηθέα Πάτρας, ο Νίκος Γκίκας γνωρίζει καλά πως η πόλη διψά για μπάσκετ και περιμένει γεμάτο γήπεδο. «Πιστεύω πως ο κόσμος θα είναι δίπλα μας. Η Πάτρα είναι πολύ μπασκετική πόλη, το έχει αποδείξει πολλές φορές και είναι ευκαιρία για τον κόσμο της πόλης να δει από κοντά σε ένα επίσημο ματς την Εθνική. Ευελπιστώ να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο και να μας βοηθήσουν οι φίλαθλοι να φτάσουμε στην ένατη νίκη μας σε αυτή την προκριματική διαδικασία», είπε.



























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια