Σαμαράς: Ένας «μπόμπερ» με βιογραφικό που... ξεχωρίζει!

Είναι δίχως αμφισβήτηση από τα πιο «ηχηρά» και κορυφαία ονόματα της Γ' Εθνικής. Μια ματιά στις ομάδες που ανήκε και οι οποίες ήταν σε υψηλότερες κατηγορίες, θα σας πείσει.

Ο Δημήτρης Σαμαράς έχει «πλούσια» εμπειρία ενώ αξιοσημείωτο είναι πως παλαιότερα είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Άρη έχοντας μάλιστα παίξει σε αγώνα (το 2014) κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Νick Galis Cup». Εκείνο το ματς που ουσιαστικά είχε επίσημο χαρακτήρα καθώς γινόταν προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για τον 28χρονο παίκτη ο οποίος είχε καταχειροκροτηθεί από τους φίλους των «κιτρίνων». Ας δούμε όμως το βιογραφικό του το οποίο στην κυριολεξία ξεχωρίζει στη Γ' Εθνική από το σύνολο παικτών που συμμετέχουν στην κατηγορία.

Ο νυν παίκτης του Απόλλωνα Καλαμαριάς από τα 5 του ως τα 18 χρόνια ήταν στον Άρη. Μάλιστα την σεζόν 2008-09 κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων με τους «κίτρινους», στους οποίους ήταν ο αρχηγός της ομάδας αλλά και ο πρώτος σκόρερ! Την περίοδο 2009-12 αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Φλόγας στη Β' Εθνική ενώ την σεζόν 2012-13 μετακόμισε στον Ηρακλή.

Ο «Γηραιός», τότε, πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Α2, με τον Σαμαρά να κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, μια χρονιά που ο ίδιος θυμάται ευχάριστα έχοντας όμορφες αναμνήσεις. Την περίοδο 2013-14 ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς έπαιξε στον Φίλιππο Βέροιας στην Α2 ενώ την αγωνιστική χρονιά 2014-15 μετακόμισε στον Ερμή Λαγκαδά (Α2).

Εκεί αγωνίστηκε ως δανεικός από τον Άρη στον οποίο είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Την σεζόν 2015-16 έπαιξε ξανά στον Φίλιππο Βέροιας στην Α2 ενώ από το 2016 ως το 2018 ανήκε στο Στρατώνι (Β' Εθνική). Φέτος ο Σαμαράς ήρθε σε συμφωνία με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς παρά το ότι είχε προτάσεις από συλλόγους μεγαλύτερων κατηγοριών. Επέλεξε τον Απόλλωνα βάσει του ονόματος και της ιστορίας του, αλλά και λόγω της μεγάλης διοικητικής προσπάθειας την οποία διέκρινε ότι γίνεται. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σαμαράς θα αγωνιστεί στη Γ' Εθνική και σε αυτό έπαιξε ρόλο το ότι πείστηκε από το -σοβαρό- πλάνο που υπάρχει στον Απόλλωνα.

Πρόκειται για έναν δεινό σουτέρ, έναν... μπόμπερ που μπορεί να προσφέρει πολλά στο επιθετικό κομμάτι αλλά εκτός της εκτέλεσης, μπορεί και να αξιοποιήσει σωστά τους συμπαίκτες του λόγω εμπειρίας. Η εμπειρία του από τις μεγάλες ομάδες με τις οποίες έχει δουλέψει (Άρης, Ηρακλής) και γενικότερα οι μεγάλες παραστάσεις που έχει, τον έχουν βοηθήσει σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού του, όπως για παράδειγμα να παίρνει σωστές «τοποθετήσεις» στο γήπεδο.

Επιπλέον το ότι στον Άρη δούλεψε με ποιοτικούς παίκτες όπως ο Οκάρο Γουάιτ και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ οι οποίοι στην συνέχεια είχαν... πρόοδο στην καριέρα τους (στο ΝΒΑ ο πρώτος και στην Μπαρτσελόνα ο δεύτερος) και το γεγονός πως υπήρχε υψηλό επίπεδο προπόνησης στους «κίτρινους», έδωσαν πολλά στον Σαμαρά προκειμένου να αντιληφθεί ακόμη καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού ως παίκτης ενώ βοηθήθηκε και όσον αφορά το κομμάτι της διαχείρισης σε θέματα προπονητικού χαρακτήρα (ο 28χρονος καλαθοσφαιριστής πέραν του επαγγελματικού συμβολαίου στον Άρη το 2014, συμμετείχε και στην προετοιμασία των «κιτρίνων» το 2015).

Ο Σαμαράς ασχολείται παράλληλα με την προπονητική και εκτός του ότι ανήκει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, είναι κόουτς στα τμήματα υποδομής του Άρη. Γενικότερα σχετικά με το παικτικό κομμάτι, είναι ένας ικανότατος καλαθοσφαιριστής που μπορεί να δώσει ποιότητα στην περιφερειακή γραμμή και να κάνει την... διαφορά.

Σαμαράς: «Ακολουθεί πρότυπα επαγγελματικής ομάδας ο Απόλλων»

Για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Δημήτρης Σαμαράς δήλωσε στο mgskapollon.gr: «Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που θα είμαι φέτος μέλος του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μιας ομάδας με μεγάλη ιστορία, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν και αγωνίζομαι πρώτη φορά στη Γ' Εθνική, η ομάδα ακολουθεί πρότυπα επαγγελματικής ομάδας υψηλότερων κατηγοριών, σε όλους τους τομείς. Είτε αυτοί είναι αγωνιστικοί, είτε εξωαγωνιστικοί».

Καραμιχάλης: «Από τα πιο ισχυρά ατού της φετινής ομάδας...»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας στο mgskapollon.gr ανέφερε για τον Σαμαρά: «Περιμένουμε σημαντικά πράγματα από αυτόν τον παίκτη. Έχει πολλά πράγματα να δώσει, όχι μόνο στον Απόλλωνα αλλά και γενικότερα. Είναι σε μια ώριμη ηλικία, έχει μπροστά του αρκετά χρόνια αγωνιστικής δράσης και πιστεύω πως θα είναι από τα πιο ισχυρά ατού της φετινής ομάδας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια