Πάνος Ακριτίδης: Το «βουνό» για... όλες τις δουλειές

Βλέπει τον κόσμο από τα 208 εκατοστά... Ο Πάρης Ακριτίδης είναι ένας γίγαντας για τα δεδομένα της Γ' Εθνικής αλλά αυτό φυσικά και δεν είναι το μοναδικό του πλεονέκτημα. Θα εξηγήσουμε το γιατί παρακάτω... Αρχικά ας δούμε την μέχρι τώρα πορεία του Ακριτίδη.

Επί σειρά ετών ήταν στην ΑΚ Αστέρια. Μάλιστα προωθήθηκε ιδιαίτερα νωρίς στο ανδρικό τμήμα, όταν ακόμη ήταν στο προπαιδικό Και αυτό αν μη τι άλλο, είναι ενδεικτικό ότι ξεχώριζε από πολύ μικρός. Στα Αστέρια παρέμεινε μέχρι την σεζόν 2013-14 παίζοντας με το ανδρικό τμήμα στην Α' ΕΚΑΣΘ ενώ με την τότε ομάδα του κάποια στιγμή είχε βρεθεί στις ΗΠΑ, όπου παρέμεινε για περισσότερο από μια εβδομάδα παρακολουθώντας αγώνες ΝΒΑ αλλά και παρατηρώντας τον επαγγελματικό τρόπο και την γενικότερη νοοτροπία που έχουν για το μπάσκετ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Στην συνέχεια ο 24χρονος παίκτης του Απόλλωνα μετακόμισε στον Ιωνικό Διαβατών ο οποίος την αγωνιστική χρονιά 2014-15 κέρδισε το εισιτήριο για την Β' Εθνική. Την σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στην Γαλάτιστα (Γ' Εθνική) ενώ την αγωνιστική χρονιά 2016-17 ήταν στον Πολύγυρο (Β' Εθνική). Την περσινή σεζόν (2017-18) έπαιξε στον Αστέρα Σίνδου (Γ' Εθνική) και από φέτος ανήκει στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο οποίος με την απόκτησή του ενισχύθηκε σημαντικά κοντά στην ρακέτα.

Στα αξιοσημείωτα της πορείας του Ακριτίδη είναι το γεγονός πως είχε κληθεί στην Εθνική Παμπαίδων και από το καλοκαίρι του 2009 κάθε χρονιά βρισκόταν το όνομά του στα κλιμάκια της Εθνικής σε ό,τι αφορά τους παίκτες της Βορείου Ελλάδας. Με την μικτή της ΕΚΑΣΘ το 2009 βρέθηκε στην τρίτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ενώ είχε συμμετάσχει και σε τουρνουά που έγινε στην Μαδρίτη όπου συμμετείχαν επίλεκτοι της συγκεκριμένης ισπανικής πόλης, της Μόσχας αλλά και του Βελιγραδίου.

Το μπάσκετ ο Ακριτίδης έπαψε να το βλέπει ως.... χόμπι την χρονιά που κλήθηκε στην Εθνική Παμπαίδων. Εκείνο το γεγονός αποτέλεσε το έναυσμα για να δει διαφορετικά το άθλημα, δηλαδή να δουλέψει ακόμη περισσότερο κάποιους τομείς του παιχνιδιού του. Όταν άρχισε να παίζει σε Εθνικές κατηγορίες και διαπιστώνοντας πως είχε σκληρούς αντιπάλους -αλλά και σκληρούς συμπαίκτες- προκειμένου να αντεπεξέλθει και να τους αντιμετωπίσει ακόμη καλύτερα, άρχισε να δουλεύει το σώμα του αλλά και την ταχύτητά του. Κάπως έτσι και βελτιώνοντας κομμάτια του παιχνιδιού του, αποκτούσε όλο και πιο δραστήριο ρόλο στις ομάδες που ανήκε.Με την συνεχή δουλειά, ο Ακριτίδης πλέον αποτελεί έναν πολύ δυνατό σέντερ ο οποίος είναι αποτελεσματικότατος κοντά στο καλάθι.

Όταν πάρει την μπάλα εκεί μοιάζει... ανίκητος, εκμεταλλευόμενος την δύναμη αλλά και το ύψος του για να τελειώνει τις φάσεις. Δεν είναι όμως... προβλέψιμος στο παιχνίδι του καθώς μπορεί να απειλήσει και από μέση απόσταση. Διαθέτει ένα γλυκό σουτ και γενικά έχει... καλό χέρι μακριά από το καλάθι. Βοηθάει ακόμη και σε άλλους τομείς. "Μαζεύει" ριμπάουντ ενώ μπορεί να δώσει σημαντικές βοήθειες και αμυντικά. Επίσης είναι ένας παίκτης... ομάδας, με την έννοια πως όταν πάρει την μπάλα θα ψάξει να αξιοποιήσει κάποιον συμπαίκτη του. Δηλαδή έχει την ικανότητα να βοηθήσει -και- στο δημιουργικό κομμάτι αφού... βλέπει γήπεδο.

Φυσικά λόγω του σωματότυπού του, διαθέτει την δυνατότητα να ανοίξει διαδρόμους για τους συμπαίκτες του κάνοντας έτσι... ευκολότερη την ζωή τους. Με λίγα λόγια, ο Ακριτίδης είναι ένας καλαθοσφαιριστής που μπορεί να κάνει διάφορες δουλειές και να συνεισφέρει σε διάφορους τομείς. Το δεδομένο είναι πως αποτελεί το «βουνό» του φετινού Απόλλωνα Καλαμαριάς!

Ακριτίδης: «Εξαιρετική η οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς»

Για την φετινή προσπάθεια του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Πάρης Ακριτίδης δήλωσε στο mgskapollon.gr: «Το κλίμα είναι πολύ καλό και η οργάνωση είναι εξαιρετική. Δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά άτομα στο γήπεδο! Δηλαδή προπονητής, βοηθός προπονητή, γυμναστής, φροντιστής και γενικά άτομα της διοίκησης... Το τιμ είναι πολυμελές. Πιστεύω πως θα έχουμε μια πολύ καλή χρονιά. Ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς και να είμαστε υγιείς για να πάνε όλα καλά. Γενικά έχουμε πολύ καλή σχέση στην ομάδα, δεθήκαμε οι συμπαίκτες μεταξύ μας».

Καραμιχάλης: «Η χρονιά αυτή το σκαλοπάτι για μια σημαντική καριέρα»

Ο προπονητής του Απόλλωνα, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Πάρη Ακριτίδη, ανέφερε στο mgskapollon.gr: «Πρώτα από όλα περιμένουμε να καταλάβει και μετέπειτα να δώσει τις μεγάλες του δυνατότητες, να ξυπνήσει μέσα του ο κοιμώμενος γίγαντας! Να αντιληφθεί πως η χρονιά που έρχεται ότι είναι το σκαλοπάτι για ένα ξεπέταγμα μιας σημαντικής καριέρας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια