Αποστόλου: Εμπειρία, ποιότητα και... φαρμακερό σουτ!

Aνέκαθεν ήταν σημαντικός στις ομάδες που έπαιξε... Αυτό ισχύει και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς μιας και ο Πέτρος Αποστόλου αποτελεί βασικότατο "γρανάζι" του συνόλου του Δημήτρη Καραμιχάλη. Είναι ο μεγαλύτερος ηλικιακά (34 ετών) στην ομάδα, έχει πλούσια εμπειρία και αν μη τι άλλο αυτή... αποτυπώνεται για τα καλά στο παρκέ όταν αγωνίζεται. Η φετινή σεζόν θα είναι η τέταρτη χρονιά του στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον οποίο ήδη έχει προσφέρει πολλά αλλά έχει και πολλά ακόμη να "δώσει".

Ποια ήταν η πορεία του τα προηγούμενα χρόνια; Ξεκίνησε να αγωνίζεται στα τμήματα υποδομής του Άρη και έπαιξε τόσο στο παιδικό όσο και στο εφηβικό των "κιτρίνων". Στον Άρη μια ιδιαίτερη στιγμή του ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης. Τότε οι "κίτρινοι" έχοντας στην ομάδα τον Αποστόλου πήραν την πρωτιά, αν και φαβορί θεωρούνταν ο ΠΑΟΚ. Ο νυν καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα Καλαμαριάς μετά τον Άρη αγωνίστηκε στον Γαλαξία Αδένδρου για μια τετραετία (2002-06).

Η συγκεκριμένη ομάδα είχε πάρει το εισιτήριο για την Γ' Εθνική και κάτι ανάλογο πέτυχε και η Δόξα Δρυμού με τον Αποστόλου στις τάξεις της. Εκεί ο έμπειρος παίκτης είχε παίξει την περίοδο 2006-09. Στην συνέχεια μετακόμισε στον ΒΑΟ (2009-13) ο οποίος επίσης είχε "ανέβει" στην Γ' Εθνική. Μετέπειτα ο Αποστόλου μετακόμισε στην Σταυρούπολη (2013-14), στη Μακαμπή (2014-15) και στον Απόλλωνα παίζει από το 2015.

Πρόκειται για έναν παίκτη... εκτελεστή. Βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα και είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόταν στην πρώτη πεντάδα των σκόρερ της Γ' Εθνικής. Μάλιστα ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα των πιο εύστοχων παικτών στα τρίποντα! Διαθέτει "φαρμακερό" σουτ και έξω από τα 6.75 ξέρει να προκαλεί... ζημιά στον αντίπαλο. Γενικότερα σε κρίσιμα σημεία αγώνων θα "φωνάξει" παρών για να δώσει την λύση επιθετικά, ένας τομέας στον οποίο ξεχωρίζει. Βέβαια, μπορεί να συνεισφέρει και στο αμυντικό κομμάτι. Είναι ένας ιδιαίτερα γρήγορος παίκτης που προσέχει την φυσική κατάστασή του και αυτό έχει... εξήγηση μιας και έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ.

Πέραν του ότι είναι δεδομένη η αγωνιστική ποιότητα που "βγάζει" όταν αγωνίζεται, διαθέτει άψογη συμπεριφορά και σε καμιά ομάδα δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Του αρέσει η... δουλειά, με σκοπό να παραμένει σε υψηλό επίπεδο ενώ ασχολείται και με την προπονητική. Μάλιστα είναι τεχνικός της ανδρικής ομάδας της Ραιδεστού, παράλληλα με την ιδιότητα του παίκτη που έχει στον στον Απόλλωνα Καλαμαριάς για τον οποίο είναι υπερπολύτιμος.

Αυτό το τελευταίο αφορά όχι μόνο τα... νούμερα σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει επιθετικά στην ομάδα, αλλά και το κομμάτι της εμπειρίας. Τόσο σχετικά με την σωστή διαχείριση διαφόρων καταστάσεων που μπορούν να προκύψουν κατά την διάρκεια των αγώνων, όσο και με τις κατευθύνσεις που μπορεί να "δώσει" σε νεότερους συμπαίκτες του.

Αποστόλου: "Εγιναν πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της οργάνωσης"

O Πέτρος Αποστόλου μιλώντας για τον φετινό Απόλλωνα Καλαμαριάς, τόνισε στο mgskapollon.gr: "Φέτος έχουμε μια ομάδα που αποτελείται κατά μεγάλο ποσοστό από καινούρια πρόσωπα. Είναι μια ομάδα που συνδυάζει τόσο την εμπειρία όσο και το νεαρό της ηλικίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα πετύχει αυτός ο συνδυασμός και θα έχουμε μια πετυχημένη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό ότι και στο κομμάτι της οργάνωσης έγινε πολλά βήματα μπροστά τα οποία δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για κάθε αθλητή, να είναι μέλος και να προπονείται σε αυτήν την ομάδα".

Καραμιχάλης: "Να μεταλαμπαδεύσει στους συμπαίκτες του την σπίθα του!"

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Πέτρο Αποστόλου ανέφερε στο mgskapollon.gr: "Είναι ένας παίκτης με καρδιά... Παίζει με αυταπάρνηση για την ομάδα. Περιμένουμε να μεταλαμπαδεύσει στους συμπαίκτες του την σπίθα του!".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια