Μύθιλλος: Ένας... έμπειρος 20χρονος με ευρωπαϊκές παραστάσεις

Aπό την Α1 Κύπρου και την κατάκτηση του Κυπέλλου, πλέον για δεύτερη χρονιά στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Μιχάλης Μύθιλλος (κατάγεται από την Κύπρο, παίζει στις θέσεις "1"-"2" και έχει ύψος 1.91) στα 20 του χρόνια έχει ήδη ένα... ενδιαφέρον βιογραφικό και μάλιστα έχει παίξει -και- σε ευρωπαϊκά ματς. 

Πιο συγκεκριμένο αυτό έγινε στο FIBA Europe Cup όντας παίκτης του ΑΠΟΕΛ. Ας δούμε την πορεία του νυν καλαθοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς που έχει θεωρηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που "έβγαλε" το κυπριακό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.

Στα 11 του χρόνια εντάχθηκε στις ακαδημίες της "Nicosia Basketball Academy" και στα 14 του μετακόμισε στο ΑΠΟΕΛ. Εκεί έπαιξε στο παιδικό ενώ την πρώτη του χρονιά στο εφηβικό προωθήθηκε και στην "μεγάλη" ομάδα του συγκεκριμένου συλλόγου. Στα 16 του χρόνια, μάλιστα, με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ πήρε χρόνο συμμετοχής στην Α1 ανδρών της Κύπρου. Με το εφηβικό τμήμα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα ενώ ήταν μέλος της Εθνικής Κύπρου κάτω των 16 ετών. 

Επίσης, στην Εθνική Κύπρου κάτω των 18 ετών ήταν αρχηγός! Το 2016 συμμετείχε στην αποστολή του ΑΠΟΕΛ όταν ο συγκεκριμένος σύλλογος κέρδισε την ΑΕΚ Λάρνακας και κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου. Ο Μύθιλλος, λοιπόν, έχει "γευτεί" την χαρά κατάκτησης ενός τροπαίου ενώ έχει και ευρωπαϊκές παραστάσεις καθώς αγωνίστηκε στο FIBA Europe Cup μαζί με τον ΑΠΟΕΛ. Έπαιξε σε τέσσερα ματς και έτσι πήρε "άρωμα" μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο βοηθός του Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργος Βόβορας ήταν από τους ανθρώπους που τον βοήθησε αρκετά και του έδωσε ευκαιρίες όταν αποτέλεσε κόουτς του ΑΠΟΕΛ. Στα 18 του χρόνια το μπάσκετ μπήκε... αναγκαστικά σε δεύτερο ρόλο για τον Μύθιλλο. Αυτό γιατί υπηρέτησε τον στρατό και δεν ήταν εύκολο να ακολουθεί τις υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ, στο ανδρικό τμήμα του οποίου ήταν σταθερά από τα 16 του χρόνια. Μάλιστα ένα ιδιαίτερο γεγονός γι' αυτόν είναι πως έφυγε -δίχως δική του ευθύνη- από ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αυτό απέναντι στον Κεραυνό, μιας και δεν του είχε δοθεί άδεια για διανυκτέρευση και έπρεπε να κάνει σκοπιά! 

Ο Μύθιλλος είχε άδεια εξόδου για συγκεκριμένες ώρες και δεν πρόλαβε να παίξει σε ολόκληρο το ματς. Αυτή είναι μια ιστορία που τον ακολουθεί... Σχετικά με τα ατού του, σίγουρα ένα είναι η εμπειρία. Έχει αγωνιστεί στην Α1 Κύπρου, έχει παίξει στην Ευρώπη (FIBA Europe Cup) και έτσι έχει τις παραστάσεις για να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις κατά την διάρκεια του αγώνα.

Και αυτό τον βοηθά όχι μόνο να πάρει σωστές αποφάσεις στο σκοράρισμα σε ένα ματς, αλλά να τροφοδοτήσει σωστά και την στιγμή που... πρέπει τους συμπαίκτες του. Είναι ένας παίκτης... ομάδας, θέλει και μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα μέσα στο γήπεδο προσφέροντας σε διάφορους τομείς. Έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει οργανωτικά αλλά και εκτελεστικά. 

Θα "ψάξει" την έξτρα πάσα που θα δώσει την λύση για να "έρθει" το καλάθι ενώ αν χρειαστεί να εκτελέσει ο ίδιος, αυτό είναι ένα πράγμα που έχει την ικανότητα να κάνει εκμεταλλευόμενος το πολύ καλό σουτ που διαθέτει. Του αρέσει να "τρέχει" στο γήπεδο, να δίνει ένα γρήγορο τέμπο στον αγώνα αλλά και σε σετ παιχνίδι, είναι αποδοτικός.

Αμυντικά θα τον δείτε να δίνει μεγάλες βοήθειες στην ομάδα... Είναι ένας τομέας που τον χαρακτηρίζει. Του αρέσει η πίεση και αποτελεί... πολύ δύσκολο αντίπαλο όταν αμύνεται. Γενικότερα "βγάζει" πολλή ενέργεια στο γήπεδο και αυτό βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας την οποία βάζει πάνω από όλα δίχως να στέκεται στις ατομικές του επιδόσεις. Αν μη τι άλλο, ο Μύθιλλος αποτελεί ένα σημαντικό "γρανάζι" στη μηχανή του Απόλλωνα Καλαμαριάς!

Μύθιλλος: "Στον Απόλλωνα πήραν ζεστά το θέμα της οργάνωσης"

Για την οργάνωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς ο Μιχάλης Μύθιλλος ανέφερε στο mgskapollon.gr: "Φέτος στον Απόλλωνα το πήραν αρκετά σοβαρά. Μπήκαν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το μπάσκετ και υπάρχει ένα οργανωμένο σταφ που ξέρει πώς να βοηθήσει σωματικά έναν παίκτη. Γενικά το θέμα της οργάνωσης στον Απόλλωνα το έχουν πάρει πολύ ζεστά, ενδιαφέρονται πολύ για εμάς. Το κλίμα στην ομάδα φέτος είναι πολύ καλό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε μια νεανική ομάδα. Όσον αφορά εμένα, αυτή είναι η δεύτερη χρονιά μου στον Απόλλωνα και μακάρι όλα να πάνε καλά, το ελπίζω".

Καραμιχάλης: "Είναι πολυεργαλείο..."

Ο προπονητής, Δημήτρης Καραμιχάλης μιλώντας για τον Μιχάλη Μύθιλλο δήλωσε στο mgskapollon.gr: "Είναι δυναμικός. Έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει το σημείο που μπορεί να φτάσει. Είναι πολυεργαλείο, είναι παίκτης ομάδας".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια