Δουβίτσας: «Το καλύτερο ρόστερ που είχαμε ποτέ στη Νίκη Λευκάδας»

Με τη Νίκη Λευκάδας να βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική προετοιμασία για τη νέα σεζόν, ο προπονητής της ομάδας Νίκος Δουβίτσας μίλησε στο lefkadasportnews.gr  για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα τους επόμενους μήνες.

– Νίκο όγδοη χρονιά στον πάγκο της Νίκης; Είναι και η πιο απαιτητική και δύσκολη;

«Αυτή η χρονιά είναι η όγδοη στο γυναικείο και και 11η γενικά στην ομάδα της Νίκης. Κάθε χρονιά η ομάδα στοχεύει και πιο ψηλά και αν βάλουμε στο μυαλό μας ότι φέτος έχουμε και τα προκριματικά της Ευρώπης σίγουρα η χρονιά θα είναι πιο δύσκολη».

 – Ποια είναι η άποψή σου για το ρόστερ; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά με τα οποία το επέλεξες;

«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ρόστερ το οποίο να αποτελείται από κορίτσια που γνωρίζουν την κατηγορία και συγχρόνως να είναι και σε μια καλή ηλικία. Φέτος με την ευκαιρία που έχουμε να παίξουμε στην Ευρώπη επιλέξαμε να έρθουν αθλήτριες με αθλητικά προσόντα αλλά και εμπειρία από ευρωπαϊκούς αγώνες. Πιστεύω πως είναι το καλύτερο ρόστερ που είχαμε ποτέ σαν ομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχουμε και καλύτερη ομάδα. Αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί στο τέλος».

– Σχετικά με τον αγώνα με την Noginsk, έχεις ήδη συλλέξει κάποιες πληροφορίες για τον αντίπαλο;

«Ο αγώνας με την Spartak Noginsk θα είναι ιστορικής σημασίας για την Νίκη και για όλο το νησί γενικά. Σαφέστατα είναι το φαβορί της αναμέτρησης, είναι ιστορική ομάδα με πολλούς τίτλους και θα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση για εμάς. Καθημερινά προσπαθούμε να μαθαίνουμε για την αντίπαλό μας και πιστεύω με την βοήθεια του κόσμου και ένα γεμάτο γήπεδο θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα μέσα στην έδρα μας».

– Ποια είναι η άποψη σου για το νέο πρωτάθλημα; Έχεις ξεχωρίσει κάποιες ομάδες; Η ομάδα που θέτει τον πήχη;

«Η άποψή μου για το πρωτάθλημα είναι ότι έχω ξαναπεί και στο παρελθόν. Πιστεύω ότι οι ξένες πρέπει να γίνουν περισσότερες. Όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα, δεν υπάρχουν πολλές αθλήτριες που να μπορούν να παίξουν Α1 και αυτές που παίζουν είναι μεγάλες σε ηλικία. Δύο-τρεις ομάδες δεν έχουν πρόβλημα που έχουν και σχολεία από πίσω και μαζεύουν ότι καλύτερο υπάρχει στις μικρές ηλικίες. Οι ομάδες που έχω ξεχωρίσει, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, είναι ο Ολυμπιακός και ο Πανιώνιος και μετά από πίσω θα είμαστε κάποιες ομάδες που θα διεκδικήσουμε την είσοδο στην τετράδα».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια