«Τελικός» αύριο με Κορέα για την Εθνική Γυναικών-Τι δήλωσε η Αννα Σπυριδοπούλου

Τον δικό της «τελικό» στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Τενερίφη δίνει αύριο η Εθνική Γυναικών. Αντιμετωπίζει στις 15.30 (ΕΡΤ) την Κορέα και με νίκη θα περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στις κορυφαίες 12 ομάδες του κόσμου.

Η Εθνική μετά την καλή εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία δείχνει πως βρίσκει τον καλό της εαυτό. Αυτόν που θαύμασαν όλοι πριν έναν χρόνο στην Τσεχία καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ.

Η Κορέα μπορεί να μετρά δύο ήττες, αλλά αποτελεί έναν υπολογίσιμο αντίπαλο. Προέρχεται από μια διαφορετική σχολή μπάσκετ γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ κάποιες από τις παίκτριες της κάνουν καριέρα στην Αμερική.

Η Εθνική από την άλλη, θα έχει για πρώτη φορά ετοιμοπόλεμη στο Παγκόσμιο την Κατερίνα Σωτηρίου. Η έμπειρη φόργουορντ δείχνει να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού που αντιμετώπιζε στην μέση και έχει τεθεί πια κανονικά στη διάθεση του Κώστα Κεραμιδά. Η Εθνική στο σημερινό ρεπό είχε την ευκαιρία να πάρει κάποιες ανάσες και να δουλέψει με άνεση την τακτική για το ματς με την Κορέα.

Η Αννα Σπυριδοπούλου μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση ανέφερε: «Η εμφάνιση απέναντι στη Γαλλία είναι ένα βήμα για να κάνουμε κάτι καλό αύριο με την Κορέα. Στο πρώτο παιχνίδι με τον Καναδά δεν δείξαμε τον καλό μας εαυτό, αυτόν που είχαμε παρουσιάσει πέρυσι. Θεωρώ ότι αυτό είναι η αρχή, καθώς δείξαμε μαχητικότητα και πάθος, κάτι το οποίο μας χαρακτηρίζει. Θέλω να πιστεύω ότι και στο αυριανό παιχνίδι θα έχουμε την ίδια διάθεση και θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη που τόσο θέλουμε. Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με την Κορέα και έχουμε δουλέψει αρκετά. Το αυριανό παιχνίδι είναι νοκ άουτ και το θέλουμε πάρα πολύ για να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση που είναι και ο στόχος μας. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένες και στα 40 λεπτά στο παιχνίδι και θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια