Ανανέωση στην ομάδα γυναικών του ΟΑ Χανίων-Το ρόστερ και οι στόχοι

Με προσδοκίες που φτάνουν μέχρι την διεκδίκηση της ανόδου στην Α1 εθνική κατηγορία, ο Ομιλος Αντισφαίρισης Χανίων μετρά αντίστροφα το χρόνο για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών του υποχρεώσεων.

Με τρία νέα πρόσωπα να έχουν ενταχθεί στο δυναμικό του και με τη συνδρομή των περισσοτέρων από τα κορίτσια που κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα στην Α2, ο ΟΑΧ ξεκινά για τη νέα περίοδο, θέτοντας τον πήχη ψηλότερα. Ο ΟΑΧ χαρακτηρίζεται από τις αλλαγές, που ξεκινούν από την τεχνική ηγεσία.

Το τιμόνι έχει αναλάβει ένας νεαρός μεν, πολύ έμπειρος δε προπονητής στο γυναικείο μπάσκετ, ο Μάνος Μανουσάκης, ο οποίος θα καθοδηγήσει τα κορίτσια στο νέο πρωτάθλημα της Α2.

Νέος προπονητής ο Μάνος Μανουσάκης


Σύμφωνα με όσα τονίζει, το ρόστερ είναι αρκετά ισχυρό και το όνειρο για τον ίδιο είναι να μπορέσει η ομάδα του να διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.

«Ως ομάδα έχουμε βρει το δρόμο μας και σιγά – σιγά επιδιώκουμε να βελτιωνόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα που θα παίξουμε», τονίζει ο Μαν. Μανουσάκης, συνεχίζοντας ως εξής: «Η ομάδα παρέμεινε στην Α2, φέτος κοιτάζουμε να κάνουμε ένα βηματάκι παραπάνω, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια θέση στο “πάνω” γκρουπ, έτσι ώστε, αν είμαστε υγιείς και καταφέρουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε, να πρωταγωνιστήσουμε, με απώτερο σκοπό να “κοιτάξουμε” την Α1. Θα είναι πάρα πολύ σημαντικό για την κοινωνία των Χανίων να έχει μια ομάδα στο πρώτο επίπεδο. Στην ομάδα έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά, τόσο από τον Μιχάλη Κασικτσόγλου που αποχώρησε, όσο και από την Φρόσω Δημητρουλάκη η οποία έχει τα τμήματα υποδομών. Τα κορίτσια που αναδεικνύονται από τις Ακαδημίες είναι πολύ ανταγωνιστικά και η ομάδα θ’ απαρτίζεται από κορίτσια που είναι από τα Χανιά. Θα έχουν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα και δεν θα συμμετέχουν απλά. Θέλουμε να προσφέρουμε στα δικά μας κορίτσια την προοπτική να παίξουν σε ένα παραπάνω επίπεδο. Ως φιλόδοξος που είμαι σαν άνθρωπος, θέλω να προσπαθώ για το καλύτερο, αλλά αυτός δεν είναι παράγοντας που εξαρτάται μόνο από εμάς, εξαρτάται από πολλά πράγματα, όπως η τύχη. Σκοπός μας είναι η ομάδα πάντως να πρωταγωνιστήσει», τονίζει ο νέος τεχνικός του ΟΑΧ.

Τα νέα πρόσωπα


Ο Ο.Α. Χανίων απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τρεις παίκτριες, από τις οποίες περιμένει σημαντικές βοήθειες για τη χρονιά που ξεκινά. Πρόκειται για τις Ευτυχία Δεληγιάννη, Κωνσταντίνα Φωτιάδη και Ιωάννα Γαλανάκη. Η πρώτη ήταν στον Ολυμπιακό Βόλου στην Α1 τη χρονιά που πέρασε, τα άλλα δύο κορίτσια ήταν στον ΟΦΗ και τον Ηρόδοτο αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις της, η Δεληγιάννη τονίζει πως, «είμαι ενθουσιασμένη που ήρθα Χανιά γιατί είναι ένας τόπος τον οποίο επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι και τον αγαπώ. Για την ομάδα είχα ακούσει τα καλύτερα και οι άνθρωποι που με προσέγγισαν με ικανοποίησαν με όσα είπαμε κι έτσι συμφωνήσαμε. Η Α2 αναμένεται πιο δύσκολη σε σχέση με πέρσι, αφού οι ομάδες έχουν δυναμώσει και υπάρχουν πολλές παίκτριες -σε όλες τις ομάδες- που προέρχονται από την Α1. Σε κάθε παιχνίδι θα δουλεύουμε πολύ και θα πηγαίνουμε για το καλύτερο. Θεωρώ ότι η παραμονή της ομάδας είναι δεδομένη και σίγουρη, λόγω των παικτριών που έχουν προστεθεί και με τη δουλειά που βλέπω να γίνεται. Θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αρκεί να είμαστε υγιείς», καταλήγει η Ευτυχία Δεληγιάννη.

Από την άλλη, μία από τις παίκτριες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο με την απόδοσή τους την περασμένη σεζόν, συμβάλλοντας στην παραμονή του ΟΑΧ, ήταν η Ηρώ Κουφογιάννη.

Οι δηλώσεις της Ηρούς Κουφογιάννη


Η 31χρονη αθλήτρια παρέμεινε στην ομάδα, που ήταν ένα σημαντικό γεγονός και για τις δύο πλευρές. «Ηθελα πολύ να παραμείνω στην ομάδα και είμαι χαρούμενη που τα βρήκαμε», τονίζει χαρακτηριστικά η Κουφογιάννη, συνεχίζοντας ως εξής: «Στην ομάδα έχουν έρθει νέα κορίτσια, έμπειρες αθλήτριες και ο πρώτος στόχος είναι μια άνετη παραμονή έχοντας, πάνω από όλα, την υγεία μας γιατί μια χρονιά εξαρτάται πάρα πολύ από τους τραυματισμούς. Εάν όλα πάνε καλά θα θέλαμε να κοιτάξουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θεωρώ ότι ως ομάδα είμαστε πιο πλήρης σε σχέση με πέρσι. Σαφώς και τα νεαρά κορίτσια, που μας βοήθησαν πέρσι πολύ, φέτος είναι κι αυτές πιο έμπειρες, οπότε θεωρώ ότι η ομάδα μας δεν θα δυσκολευτεί να μπει πιο γρήγορα στη νοοτροπία του κόουτς».

Υπενθυμίζεται ότι πρώτο παιχνίδι για τον ανανεωμένο ΟΑΧ είναι την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι απέναντι στον ΚΑΟ Μελισσίων, εκτός έδρας, για την α’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οσον αφορά το πρωτάθλημα ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΟΑΧ

Δερμιτζάκη Ευτυχία 2002 1
Ψυχογιού Μαντώ 1989 1,2
Παπαμαρκάκη Βάσια 2001 1,2
Πρασιανάκη Ελια 2001 2
Βασιλογιαννάκη Αφροδίτη 2002 2
Δασκουλίδου Βασιλική 2003 2
Γαλανάκη Ιωάννα 2000 2,3
Δρικάκη Χριστίνη 2002 2,3
Παπαδάκη Σταυρούλα 2004 3
Σκουμπάκη Αργυρώ 2002 3,4
Δεληγιάννη Ευτυχία 1998 3,4
Χαλυβίδου Αννα 1989 3,4
Δασκαλάκη Ελένη 2002 4
Φωτιάδη Κωνσταντίνα 1989 4,5
Κουφογιάννη Ηρώ 1987 4,5

Ηρθαν: Δεληγιάννη Ευτυχία (Ολυμπιακός Βόλου), Φωτιάδη Κωνσταντίνα (ΟΦΗ), Γαλανάκη Ιωάννα (Ηρόδοτος)

Εφυγαν: Καζαντζή, Ακρίβου, Κασωμένου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια