Ο Αγγελος Τσίκληρας αναλύει τον Καναδά

Με αντίπαλο τον Καναδά αρχίζει αύριο τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης η Εθνική Γυναικών. Το τζάμπολ στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο Σαντιάγκο Μαρτίν θα γίνει στις (7.30 ώρα Ελλάδας).

Το μέλος του προπονητικού τιμ Αγγελος Τσίκληρας μίλησε για τον αυριανό αντίπαλο της Εθνικής αποκαλύπτοντας ποια είναι τα δυνατά του σημεία. «Ο Καναδάς είναι μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα με γρήγορο ρυθμό, με μεγάλη πίεση στην άμυνα και ταχύτητα στο κομμάτι της επίθεσης. Με τον τρόπο του παιχνιδιού του οδηγεί την αντίπαλο σε κακές επιλογές, ενώ δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σε ανοιχτό γήπεδο για να φτάσει στο εύκολο καλάθι. Τα γκαρντ του έχουν πολύ καλό χειρισμό μπάλας και έτσι μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις είτε με ντράιβ είτε βγάζοντας ανοιχτή πάσα για σουτ. Παράλληλα διαθέτει ψηλές ρολίστριες με ποιότητα, που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην αντίπαλη ομάδα.

Είναι σίγουρα μια ομάδα με χαρακτηριστικά αμερικανικού μπάσκετ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι περισσότερες από τις παίκτριες του παίζουν στο WNBA και σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Οι Καναδοί λένε ότι έχουν κατέβει σε αυτό το παγκόσμιο με το καλύτερο ρόστερ όλων των εποχών.  Είχαν δύο απώλειες κατά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους την Κάιλι Αλεξάντερ και τη Κατρίν Πλουφ, ενώ από την ήρθε στην ομάδα η αξιόλογη γκαρντ Τζέιμι Σκοτ. Από την πλευρά μας απαιτείται  προσοχή και προσήλωση στο πλάνο μας για να έχουμε καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να έχουμε συγκέντρωση από το πρώτο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης έτσι ώστε να υπάρχουν πιθανότητες για κάτι θετικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια