Θρήνος στην Κοζάνη για τον θάνατο νεαρών παικτών της τοπικής ΑΕ σε τροχαίο- Συλλυπητήρια από την ΕΚΑΣΔΥΜ και τις ομάδες της περιοχής-Η ανακοίνωση της τροχαίας

Τραγωδία στη Δυτική Μακεδονία καθώς οι παίκτες της ΑΕ Κοζάνης, ο 19χρονος Ιωάννης Γιαχνίκας και ο 17χρονος Αλέξανδρος Μαυροζούμης, έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο ατύχημα, ενώ ο παίκτης των Δαναών Κοζάνης (ποδόσφαιρο), ο 17χρονος Ζήσης Δαζάνης άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Ο Κ. Λιάνας τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ η 16χρονη Μάγδα Δραγατσίκα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, καθώς έφερε πολλά κατάγματα και είχε μικρές αιμορραγίες σε ζωτικά όργανα, κι έκανε επέμβαση στον θώρακα και την κοιλιά. Διασωληνώθηκε και διακομίσθηκε στην ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή, αλλά σταθερή.

Σήμερα (07/09) στις 16:00 έγινε η κηδεία του 17χρονου Αλέξανδρου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κοζάνης, ενώ στις 18:30 θα ακολουθήσει αυτή του 19χρονου Γιάννη στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου.

Τον 17χρονο Ζήση θα συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία του τα αγαπημένα του πρόσωπα το Σάββατο (08/09, 11:00) στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Νικολάου.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΕΚΑΣΔΥΜ: «Συγκλονισμένη, από την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε τη μπασκετική οικογένεια και την κοινωνία της Κοζάνης, η Ένωσή μας πενθεί και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειές των τριών νεαρών αθλητών μας. Παιδιά μεγαλωμένα στα γήπεδα και γαλουχημένα αθλητικά, τίμησαν με την παρουσία τους το μπάσκετ της Κοζάνης και της Περιφέρειάς μας και τα οποία έφυγαν τόσο ξαφνικά και άδικα από κοντά μας. Είθε η Παναγιά, να δίνει δύναμη και κουράγιο στις οικογένειές τους. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει».

Σε ένδειξη πένθους, οι ομάδες της Κοζάνης ανακοίνωσαν πως αναβάλλουν όλες τις δραστηριότητες τους. Οι ανακοινώσεις

ΑΕ Κοζάνης: «Λόγω του τραγικού δυστυχήματος όπου έχασαν την ζωή τους τρεις νεαροί αθλητές (δύο από τους οποίους, ο Γιάννης και ο Αλέξανδρος, ήταν στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ από 7 ετών), αναβάλλονται όλες οι δραστηριότητες του συλλόγου (προπονήσεις και αγώνες) από σήμερα Παρασκευή 7/9/2018 έως και την Κυριακή 9/9/2018».

Διόσκουροι Κοζάνης: «Με πόνο και οδύνη, η οικογένεια των Διόσκουρων και της ΑΕ Κοζάνης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους οικείους των τριών νέων αθλητών της πόλης μας, που τόσο ξαφνικά και άδικα έφυγαν από κοντά μας. Θα τους θυμόμαστε πάντα. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχούλες τους και να δώσει δύναμη στις οικογένειές τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει. Σε ένδειξη πένθους, τα Σωματεία ΑΣ Διόσκουροι και ΑΕ Κοζάνης ακυρώνουν όλες τις προπονήσεις των τμημάτων τους για το Σαββατοκύριακο 08 και 09 Σεπτεμβρίου».

Ελίμεια: «Ο Γ.Σ. Ελίμειας εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του θανατηφόρου τροχαίου που έλαβε χώρα, εχθες βράδυ στο 3ο χλμ. Κοζάνης-Κρόκου. Κουράγιο κ δύναμη στους γονείς και συγγενείς των θυμάτων. Καλό παράδεισο στα παιδιά και θα σας θυμόμαστε για πάντα!».

Αρίων Πτολεμαΐδας: «Συγκλονισμένη η οικογένεια του Α.Π.Σ Αρίων Πτολεμαΐδα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των τριών νεαρών αθλητών που έχασαν τη ζωή τους σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε τροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη. Ευχόμαστε ολόψυχα, δύναμη και κουράγιο στις οικογένειες τους. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει».

Η ενημέρωση της τροχαίας: «Σήμερα (07-09-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κοζάνης – Κρόκου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 19χρονος ημεδαπός με συνεπιβάτες τέσσερις ημεδαπούς, εκ των οποίων τρεις 17χρονοι και μια 16χρονη, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο και ανετράπη σε παρακείμενο αγρό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου και των δύο 17χρονων, καθώς και τον τραυματισμό του 17χρονου και της 16χρονης. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια