Κεραμιδάς: «Θα μιλήσει η ψυχή μας»- Μάλτση: «Δεν ήταν… πυροτέχνημα η περσινή επιτυχία»-Καλτσίδου: «Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε τίποτα»-Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή προπόνηση της Εθνικής Γυναικών

Βέβαιος πως η Εθνική Γυναικών θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τενερίφης (22-30 Σεπτεμβρίου) εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Κεραμιδάς.

«Είναι εξαιρετικά τιμητικό για εμάς που συμμετέχουμε σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκπροσωπούμε την Ευρώπη, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε φορά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα έχει απουσίες, αυτό είναι δεδομένο, αλλά θα κάνουμε το καθήκον μας και προετοιμαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Έχουμε ήδη παίξει δύο φιλικά και θα λάβουμε μέρος σε ένα τουρνουά στην Ισπανία και θα δώσουμε κι άλλα δύο φιλικά με την Λετονία, προτού φύγουμε για Τενερίφη. Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά σε όποιον όμιλο κι αν παίζαμε, πάλι δύσκολος θα ήταν. Η ομάδα μας δεν έχει την πολυτέλεια να θεωρείται υπερδύναμη στο χώρο. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία πέρσι, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε αυτά που κερδίσαμε την προηγούμενη χρονιά. Αυτό θα το πετύχουμε παίζοντας όσο γίνεται καλύτερα, δίνοντας την ψυχή μας σε κάθε αγώνα και παίζοντας στα κόκκινα σε κάθε φάση. όπως κάναμε και πέρυσι στην Πράγα».

Όσο για το στόχο της ελληνικής ομάδας στην Τενερίφη, είπε: «Ο στόχος μας είναι και πάλι η μία νίκη, για να παλέψουμε για την πρόκριση, για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Η Γαλλία δείχνει πιο δυνατή από τις άλλες ομάδες και είναι πιο ενισχυμένη, σε σχέση με πέρυσι σε αντίθεση με μας. Ο Καναδάς δείχνει ισχυρότατος, αν και πολλές παίκτριες δεν συμμετέχουν στη προετοιμασία, λόγω των ημιτελικών του WNBA. Είναι και η Νότιος Κορέα που παραδοσιακά είναι πολύ δυνατή και επικίνδυνη παίζοντας γρήγορα και με πολλά μακρινά σουτ. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και στα τρία παιχνίδια, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κυνηγάμε τη μία νίκη για να πάμε στα νοκ άουτ. Όλοι είναι υποψιασμένοι και μας γνωρίζουν πλέον, όπως συνέβη και στα "παράθυρα". Οι αντίπαλοι ήταν πολύ προσεκτικοί και μας είχαν "κατασκοπεύσει" πολύ καλά. Αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς στον ψυχολογικό τομέα. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως η ομάδα θα παλέψει φάση - φάση. Από το πρώτο τζάμπολ δεν θα υπάρξει σημείο που οι παίκτριες θα αδρανήσουν. Θα μιλήσει η ψυχή μας, όπως και τις προηγούμενες φορές».

Μάλτση: «Δεν ήταν… πυροτέχνημα η περσινή επιτυχία»



Η Εβίνα Μάλτση τόνισε πως η Εθνική Γυναικών είναι αποφασισμένη να αποδείξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο (22-30 Σεπτεμβρίου) πως η περσινή τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν ήρθε τυχαία.

«Είναι ένα εισιτήριο που πήραμε πέρυσι, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης. Κρατάμε μόνο τα καλά από την περσινή παρουσία μας και το αφήνουμε πίσω. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα βασικά συστατικά της Εθνικής είναι η σκληρή δουλειά, το "ένας για όλους και όλοι για έναν". Το Παγκόσμιο θα είναι πιο δύσκολο από το περσινό τουρνουά. Όλοι μας υπολογίζουν πια, θα ασχοληθούν περισσότερο μαζί μας στο σκάουτινγκ, άρα το έργο μας θα γίνει πιο δύσκολο. Συν το γεγονός πως στο Παγκόσμιο βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες του κόσμου. Εμείς θέλουμε να υπερασπιστούμε αυτό που καταφέραμε και να μην αφήσουμε κανέναν να νομίσει πως όλο αυτό ήταν ένα πυροτέχνημα. Πάμε για μια τελείως νέα πρόκληση για εμάς», τόνισε η αρχηγός της ομάδας.

«Πάντα παίζουμε για τον κόσμο, ειδικά τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας είναι σε δύσκολη κατάσταση. Και στα μίτινγκ που κάνουμε, λέμε πως ποτέ δεν ξεχνάμε τη φανέλα που φοράμε, ποιοι μας βλέπουν, ποιους αντιπροσωπεύουμε και τι οφείλουμε να κάνουμε για αυτούς. Το φετινό καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό, από τα καλύτερα για τον ελληνικό αθλητισμό. Όλοι οι αθλητές μας με τις διακρίσεις τους μας έχουν κάνει περήφανους. Μακάρι να προσθέσουμε και εμείς κάτι από την πλευρά μας. Σίγουρα δεν μπορούμε να αγγίξουμε όλα αυτά τα χρυσά μετάλλια και τις πρώτες θέσεις, αλλά μας δίνει ένα ηθικό πλέον περισσότερο. Τα παιδιά μας έχουν κάνει υπερήφανους. Ο πήχης έχει ανέβει και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», πρόσθεσε.

Καλτσίδου: «Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε τίποτα»


Η Στέλλα Καλτσίδου είναι σίγουρη για τις δυνατότητες της Εθνικής Γυναικών και θέτει αρχικό στόχο την πρόκριση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 (22-30 Σεπτεμβρίου).

«Δεν έχουμε ανάγκη να αποδείξουμε κάτι σε οποιονδήποτε, πέρα από τους εαυτούς μας. Ξέρουμε πως το περσινό δεν ήταν "πυροτέχνημα", είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά γι’ αυτό. Σίγουρα έχουμε ανεβάσει τον πήχη και θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο αρχικός μας στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ψάχνουμε σίγουρα μια νίκη. Είναι δύσκολος ο όμιλος μας, αλλά δεν είναι απίθανο να τα καταφέρουμε, δεδομένου ότι δεν έχουμε πετύχει "δυνάμεις" όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία. Σίγουρα το πρώτο παιχνίδι με τον Καναδά είναι ένα ματς που θέλουμε να το κοντράρουμε και πιστεύω πως μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο στυλ παιχνιδιού τους. Φυσικά θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και πάλι. Η Γαλλία είναι ανώτερη από εμάς, θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δούμε πως θα χειριστούμε το ματς. Τη Νότια Κορέα δεν μπορείς να την υποτιμήσεις. Θέλουμε τη μία νίκη και από εκεί και πέρα να δούμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα και να κάνουμε κι εμείς ό,τι καλύτερο μπορούμε», ανέφερε η διεθνής φόργουορντ.




























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια