Λύμουρα: «Αξίζουμε που θα είμαστε στο Παγκόσμιο»

Πολλά… χιλιόμετρα φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών έχει καταγράψει η Λολίτα Λύμουρα που είναι έτοιμη για μια ακόμα μεγάλη πρόκληση.

 Αυτή δεν είναι άλλη από το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Τενερίφη (22-30/9) και ενόψει αυτής της διοργάνωσης η Ελλάδα έδωσε δυο φιλικά με αντίπαλο το Βέλγιο, όπου έδειξε τα πρώτα φετινά δείγματα γραφής της, με την ομάδα να αφήνει κατά διαστήματα θετικές εντυπώσεις.

Η έμπειρη πλέι μέικερ αναφέρθηκε στα δύο πρώτα τεστ και τη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ στάθηκε και στο επίτευγμα της Εβίνας Μάλτση, αλλά στα χαμόγελα που μοίρασε η Εθνική Κορασίδων με την άνοδο στην Α’ κατηγορία.

«Κερδίσαμε θεωρώ πολλά πράγματα από αυτά τα δυο πρώτα φιλικά με το Βέλγιο, παρά το γεγονός ότι ηττηθήκαμε. Θα δούμε φυσικά τα λάθη μας, καθώς έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Παίξαμε κατά διαστήματα καλά, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είχαμε και τρεις απουσίες. Είμαστε μαζί μιάμιση εβδομάδα και πιστεύω ότι στη συνέχεια θα βελτιωθούμε», είπε η αρχικά η Λολίτα Λύμουρα.

Η Εθνική έχει κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της για τα οποία είπε: «Αυτό που μας διακρίνει είναι η ψυχή, το πάθος και η καλή μας άμυνα. Δεν τα δείξαμε όλα. Πάθος και ενέργεια κατά διαστήματα βγάλαμε, όμως πρέπει να βελτιωθούμε και στην άμυνα. Να φτάσουμε στο επίπεδο που ήμασταν στο Ευρωμπάσκετ, καθώς η άμυνα ήταν το μεγάλο μας όπλο».

Οσο για τη συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τις ομάδες που θα βρεθεί αντιμέτωπη σχολίασε: «Θα αγωνιστούμε σε μια διοργάνωση που συμμετέχουν οι κορυφαίες εθνικές στον κόσμο. Είμαστε και εμείς μεταξύ αυτών και δεν είναι τυχαίο. Αξίζουμε που φτάσαμε να παίζουμε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δουλέψαμε και το πετύχαμε. Ολες οι ομάδες είναι δύσκολες, καθώς θα αγωνιστούμε σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε Καναδά, Γαλλία και Κορέα και στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Η Λολίτα Λύμουρα δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και το επίτευγμα της Εβίνας Μάλτση που ξεπέρασε τους 3000 πόντους με τη φανέλα της Εθνικής. «Τι να πούμε για την Εβίνα... Και μόνο που ξεπέρασε τους 3000 πόντους τα λέει όλα. Είναι η καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών. Δεν περιμέναμε, βέβαια, τους 3000 για να το πούμε. Είναι μια 40χρονη που παίζει σαν 20χρονη. Είναι παράδειγμα για όλες τις γενιές και συνεχίζει…».

Οι αθλήτριες της Εθνικής Γυναικών χάρηκαν και αυτές την άνοδο της Εθνικής Κορασίδων στην Α’ Κατηγορία με την έμπειρη παίκτρια να επισημαίνει. «Από την προετοιμασία μας στα Ιωαννινα τις παρακολουθούσαμε και προσπαθούσαμε να είμαστε κοντά τους. Μέσω των social media στέλναμε τη στήριξή μας σε αυτές. Επρεπε η ομάδα να ανέβει, καθώς είναι μια φουρνιά παικτριών που το αξίζει. Τα κορίτσια αυτά έχουν μέλλον και θα χαρούμε αν πολλές από αυτές στελεχώσουν την Εθνική Γυναικών τα επόμενα χρόνια. Έγινε εξαιρετική δουλειά από του προπονητές, τον κ. Μπακογεώργο, την Καλέντζου και το υπόλοιπο τιμ και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας. Είναι ευχάριστο που ήταν η Καλέντζου στο προπονητικό τιμ, μια παίκτρια που πριν λίγα χρόνια ήταν μαζί μας στην Εθνική Γυναικών. Εγώ προσωπικά έμαθα  πολλά δίπλα της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια