Τόλιας: «Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος»

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 έπεσε και βρήκε την Εθνική Παίδων στην  έκτη θέση, μετά και τη σημερινή ήττα από τη Σερβία. Ο Βσίλης Τόλιας κάνει μια μικρή αναδρομή, ξεκινώντας από τον επίλογο.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και το γνωρίζαμε, με την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου που ήταν ταυτόχρονα και διοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ήταν πιο εύστοχοι, έβαλαν όλα τα σουτ κι εμείς κάποιες στιγμές δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο θα έπρεπε και όσο θα θέλαμε για να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα».

Κοιτώντας πίσω, ο αγώνας που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ελληνικής ομάδας δεν ήταν άλλος από αυτόν με την Ισπανία. Για τον Τόλια όμως δεν υπάρχουν «αν» σε αυτή τη διαδρομή: «Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε τι θα γινόταν «αν». Ίσως δεν ακούσαμε όπως θα έπρεπε και τις εντολές του κόουτς, ήμασταν και άστοχοι. Ήρθε και ο τραυματισμός του Τάσου (Αναστάση Κωστόπουλου)... Θα μπορούσαμε συνολικά στη διοργάνωση να πάμε καλύτερα, αλλά δεν μπορούμε πλέον να αλλάξουμε κάτι.Παλέψαμε από την αρχή ως το τέλος και σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι».

Η διοργάνωση, η παρουσία σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίρνει θετικό βαθμό από τον Τόλια, ως εμπειρία: «Με βοήθησε πάρα πολύ να βρεθώ αντιμέτωπος με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες χώρες, από καλύτερες ομάδες. Ήταν για όλους μας ένα βήμα μπροστά. Τώρα πρέπει αυτές τις εμπειρίες να τις πάρουμε και να τις χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε στη συνέχεια».

Τι του έχει μείνει περισσότερο από όλη τη διαδρομή; «Οι νίκες... Και οι χαρές... Οι στιγμές μεταξύ μας σαν ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια