Παπαδόπουλος: «Το πιο σημαντικό ήταν ο Αναστάσης»- Νικολαΐδης: «Να μένουμε στο πλάνο μας»- Παπασάβογλου: «Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε»

Μπορεί ο Αναστάσης Κωστόπουλος να επέστρεψε από το νοσοκομείο και τα νέα να είναι θετικά για τον ίδιο κυρίως και για την ομάδα στη συνέχεια, αλλά ήταν και κάτι που δεν άφησε ανεπηρέαστα τα μέλη της ελληνικής αποστολής. Φάνηκε και στα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Παπαδοπουλου.

«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είναι καλά το παιδί. Μας τρόμαξε λίγο, αλλά ευτυχώς γύρισε στο ξενοδοχείο και είναι εντάξει», ήταν τα πρώτα του λόγια από το Νόβι Σαντ, για να στραφεί πλέον στις απαραίτητες δηλώσεις για το παιχνίδι: «Είχαμε καλύτερα ποσοστά στις βολές σε σχέση με χθες, καλές επιλογές, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντιδράσαμε καλά και η Τουρκία επέστρεψε στο παιχνίδι και τελικά το κέρδισε».

Για μία ακόμη φορά «ζημιά» έγινε και από τη ρακέτα: «Σε όλο το παιχνίδι κρατούσαμε τους ψηλούς τους εκτός, αλλά είναι μια ομάδα που βασίζεται πολύ στα ύψη, η μπάλα περνάει πολύ μέσα και κάποια στιγμή δεν αντέξαμε».

Η Κροατία, που είναι ο επόμενος αντίπαλος, έχει και αυτή ψηλά κορμιά, αλλά και... «πολύ... μπάσκετ. Είναι από τις μπασκετικές σχολές. Όπως έπρεπε να ξεχάσουμε τη νίκη της πρώτης μέρας, τώρα πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα αυτή. Θα δούμε το παιχνίδι με συγκέντρωση, θα πρέπει να παίξουμε πιο έξυπνα, ώστε να καλύψουμε το όποιο μειονέκτημά μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη αυτή, πριν αρχίσουν οι νοκ άουτ αγώνες».

Νικολαΐδης: «Να μένουμε στο πλάνο μας»


Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν από τους παίκτες που έδωσαν ενέργεια και «σπίθα» στην Εθνική Ομάδα όταν αυτή το χρειάστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους συμπαίκτες του να συμβάλλουν όλοι, ώστε να δημιουργηθεί μια διψήφια διαφορά.

Η συνέχεια όμως για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Τουρκία στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Νόβι Σαντ.

«Αυτό το τελευταίο δεκάλεπτο μας στοίχισε. Ίσως πιστεύαμε πως είχαμε ήδη κερδίσει το παιχνίδι και χαλαρώσαμε λίγο, ήταν και η ζώνη που μας δυσκόλεψε και κατάφεραν στο τέλος να μας νικήσουν. Δείξαμε πως μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι, αλλά άσαμε πολλά εύκολα καλάθια, πολλά λέι απ. Όλα αυτά ήταν θέμα σγκέντρωσης. Δεν καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι όταν έπρεπε, χάσαμε λίγο το μυαλό μας και μας στοίχισε. Γιατί κι αυτό και τα χαμενα ριμπάουντ ήταν θέμα συγκέντρωσης. Από την άλλη οι Τούρκοι έβαλαν τα σουτ τους στο αντίστοιχο διάστημα και πήραν τη νίκη».

Ο τραυματισμός του Κωστόπουλου μπήκε κι αυτός στην εξίσωση: «Όταν χτύπησε, όλοι θορυβηθήκαμε και περιμέναμε τα νέα από το γιατρό. Είπαμε πως θέλαμε να πάρουμε τη νίκη και γι’ αυτόν, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Από την άλλη, ευτυχώς είναι καλά τώρα, είναι εδώ μαζί μας και συνεχίζουμε».

Η συνέχεια γράφει Κροατία: «Είναι κι αυτή ψηλή ομάδα σε σχέση με εμάς και αρκετά αθλητικοί. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε στο πλάνο μας, με τη δυνατή άμυνα και τον αιφνιδιασμό για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Παπασάβογλου: «Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε»


Ο Αναγνώστης Παπασάβογλου είδε την Εθνική Παίδων να φτάνει από το +13 στην ήττα απέναντι στην Τουρκία σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 σήμερα στο Νόβι Σαντ. Ο 16χρονος διεθνής στέκεται λίγο παραπάνω στην άμυνα.

«Είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να μπούμε συγκεντρωμένα, αν παίξουμε με μεγαλύτερη ενέργεια και πάθος και αντίθετα, παρουσιαστήκαμε μάλλον παθητικοί στην άμυνα και στην επίθεση δεν είχαμε την ίδια κυκλοφορία που είχαμε και την ίδια ευστοχία. Το βασικότερο είναι πως δεν είχαμε την ίδια κυκλοφορία της μπάλας».

Αρνείται δε πως το θέμα είναι μόνο τα ύψη των αντιπάλων: «Δεν είναι θέμα οι ψηλοί, γιατί απλά το ξέραμε πως θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι κάτι που ας πούμε δεν μας αγχώνει, ούτε μας προβληματίζει. Ξέρουμε πως με δυνατή άμυνα και διπλή ενέργεια στο κομμάτι αυτό ειδικά μπορούμε να τους απωθήσουμε και να τους βγάλουμε όσο γίνεται εκτός παιχνιδιού. Είναι δύσκολο, εντάξει, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε, αν προσπαθούμε σωστά. Δεν νομίζω πως χάθηκε από αυτό το παιχνίδι. Βρεθήκαμε κοντά, αλλά μόνοι μας τα χαλάσαμε όλα».

Ο τραυματισμός του Αναστάση Κωστόπουλου σιγουρα δεν βοήθησε πάντως: «Δυστυχώς κι αυτά είναι κομμάτι του αθλητισμού. Για εμάς ήταν απώλεια. Τον θέλαμε στο γήπεδο και δίπλα μας τα τελευταία κρίσιμα λεπτά. Σίγουρα μας επηρέασε κάπως, αλλά αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι. Και το θέμα είναι πως είναι καλά κι ελπίζω να επιστρέψει για να μας βοηθήσει».

Η Εθνική Παίδων θα διεκδικήσει πλέον μία νίκη από την Κροατία αύριο (12/8): «Θα πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε, αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε σε όλη την προετοιμασία και αν το καταφέρουμε θα πάνε όλα καλά. Αν παίξουμε όπως πρέπει, οι πιθανότητές μας για τη νίκη είναι εκεί για να τις διεκδικήσουμε!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια