Σταμάτη: «Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης»

Η δουλειά στις τάξεις της Εθνικής Γυναικών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Τενερίφη.

Μετά τα δύο πρώτα φιλικά - και πριν τα επόμενα – το  πρόγραμμα περιλαμβάνει δυνατές προπονήσεις με στόχο η ομάδα να παρουσιάσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο.

Η Εβίνα Σταμάτη τονίζει ότι η Εθνική έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και θεωρεί ευλογημένη όλη την ομάδα που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. «Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα πάρουμε μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Ταυτόχρονα βέβαια ιδιαίτερα τυχερές και ευλογημένες. Δουλεύουμε καθημερινά για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό γιατί η Ελλάδα δεν συμμετέχει συχνά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε είναι μεγάλος, ενώ έχουμε δώσει ήδη τα πρώτα φιλικά. Στα τεστ προετοιμασίας που είναι μάλιστα και στο ξεκίνημα βλέπεις τα σημεία που πρέπει να διορθώσεις. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, καθώς έχουμε μπροστά μας αρκετές ημέρες προετοιμασίας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά».

Η έμπειρη γκαρντ αναγνωρίζει ότι η Εθνική θα έχει δύσκολο έργο λέγοντας ότι η φετινή διοργάνωση δεν έχει καμιά σχέση με το περυσινό ευρωμπάσκετ. «Σχεδόν πάντα σε τέτοιους αγώνες πηγαίνουμε σαν αουτσάιντερ. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Για να το κάνουμε εύκολο πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και το 100%. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και τώρα, όπως δηλαδή και πέρυσι όπου τελικά δεν βγήκαμε χαμένες. Η περυσινή διοργάνωση, βέβαια, ήταν κάτι το διαφορετικό. Τώρα συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Εμείς συνεχίζουμε ταπεινά με την ίδια νοοτροπία που είχαμε και πέρυσι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια