Υψηλές προσδοκίες για τη φετινή σεζόν στην Αναγέννηση Νέου Ρυσίου-Ασημόπουλος: «Να πάμε καλύτερα από πέρυσι»-Μύρβαλη: «Πίστευα από την αρχή στη διάκριση»

Με αξιοπρόσεκτο ρόστερ και ενισχυμένο σε σχέση με την περσινή περίοδο το τμήμα γυναικών της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, φιλοδοξεί να έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία την επόμενη αγωνιστική σεζόν . Ο γενικός αρχηγός του τμήματα μπάσκετ, Δημήτρης Ασημόπουλος και η προπονήτρια Τασούλα Μύρβαλη τόνισαν στο μπλογκ τα εξής:

 Ασημόπουλος: «Να πάμε καλύτερα από πέρυσι»


Ο γενικός αρχηγός του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου και μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Ασημόπουλος είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει την παρουσία του με τις μεγάλες επιτυχίες των γυναικών της Αναγέννησης. Στην αρχή της συνομιλίας μας τόνισε τα εξής:

«Στις φετινές αρχαιρεσίες εξελέγη νέο ΔΣ στον σύλλογο. Μετά από τρεις δεκαετίες, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί ήμουν από τους… πρωτεργάτες της ίδρυσης του τμήματος μπάσκετ και μαζί με άξιους συνεργάτες εντός και εκτός ΔΣ παραμένουμε στην Αναγέννηση. Το κορυφαίο τμήμα του συλλόγου βέβαια, είναι το γυναικείο μπάσκετ, καθώς έχει αγωνιστεί στην Α1 Εθνική κατηγορία, έπαιξε τελικό κυπέλλου Ελλάδας και είχε αξιοθαύμαστη παρουσία τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι τερματίσαμε στην τρίτη θέση του ομίλου Βορρά της Α2 γυναικών, πάνω από ιστορικούς συλλόγους με μεγάλη προσφορά. Ξεκινάμε δυναμικά και φέτος κρατώντας στο… τιμόνι την Τασούλα Μύρβαλη, που ένα δικό μας παιδί, αφού συμμετείχε και ως αθλήτρια στον σύλλογο και ελπίζουμε να είναι πάντα κοντά μας. Οι φετινοί στόχοι είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι. Ενισχυθήκαμε με καλές αθλήτριες και πιστεύουμε ότι θα είμαστε ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί».

-Μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ομάδες είναι το οικονομικό. Πως αντεπεξέρχεται σε αυτό η Αναγέννηση;   

«Ο σύλλογος έχει αποκτήσει τη φήμη του συνεπέστερου και υγιέστερου ίσως στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, καθώς τηρεί πάντοτε τις υποσχέσεις του και είναι πολύ οργανωμένος σε όλα τα επίπεδα. Σημαντικό είναι το επιτελείο των ανθρώπων που στελεχώνουν διοικητικά και εξωδιοικητικά την ομάδα και θα κάνουν τα πάντα για να οργανωθεί και να προβληθεί ο σύλλογος όσο γίνεται καλύτερα στο μέλλον. Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς που θα συνδράμουν σε αυτόν τον τομέα. Στην ομάδα υπάρχει ένα τιμ που ασχολείται με το μάρκετινγκ και τις-χορηγίες. Είμαστε σε καλό δρόμο  και σύντομα θα ανακοινωθούν οι χορηγοί και υποστηρικτές».

-Υπάρχουν όμως αρκετά παιδιά και στις ακαδημίες της ομάδας….

«Το τμήμα μπάσκετ βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στις ακαδημίες. Υπάρχουν δέκα τμήματα ανδρών και γυναικών, που πλαισιώνονται από πετυχημένους προπονητές που είναι όλοι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ με γνώση του αντικειμένου. Ακόμη υπάρχουν και έξι αγωνιστικά τμήματα (γυναίκες, άνδρες, νέοι, κορασίδες, έφηβοι και παίδες». 

-Στην υποδομή των γυναικών υπάρχουν αρκετές κοπέλες που θα στελεχώσουν αργότερα και το «μεγάλο» τμήμα;

«Αυτό είναι και το μέλημα του συλλόγου. Δεν θέλουμε να πρωταγωνιστούμε με αθλήτριες που θα… μετακομίζουν κάθε χρόνο. Προσπαθούμε με τη βοήθεια των έμπειρων προπονητών μας να στελεχώσουμε την ομάδα των γυναικών με παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου. Αυτό είναι το νόημα και η αποστολή όλων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι στην Α1 υπήρχαν αθλήτριες που ήταν στον σύλλογο από μικρές».

-Υπάρχει και το προηγούμενο αρκετών αποχωρήσεων από τον σύλλογο, που πριν τελειώσουν τις νεάνιδες πήραν μεταγραφή σε άλλα σωματεία…

«Δυστυχώς κάποιοι σύλλογοι που θεωρούνται… μεγάλοι αλλά δεν έχουν υποδομές, αγωνιούν με την βοήθεια κάποιων κακών προπονητών, να πάρουν αθλήτριες που μεγαλώνουν μπασκετικά στο σύλλογο. Η υπόσχεση της συμμετοχής στο γυναικείο τμήμα πολλές φορές μένει στα… χαρτιά. Προτείνω στους γονείς να αφήσουν τα παιδιά τους σε ομάδες που δουλεύουν και όταν έρθει η ώρα θα βρουν όλοι το δρόμο τους».
  
-Ο σύλλογος άλλωστε φημίζεται για την προώθηση νεαρών παικτριών…

«Το ρόστερ της ομάδας είναι από τα πιο νεανικά. Πλην δύο παικτριών όλες οι υπόλοιπες είναι κάτω από 24 χρονών, με συμμετοχές στις… μικρές Εθνικές ομάδες, κάτι πολύ σημαντικό.

Φιλοσοφία και στόχος είναι να παίζουμε καλό και ποιοτικό μπάσκετ και να ήμαστε μια ομάδα, μια παρέα, μια οικογένεια. Γι αυτό άλλωστε κρατήσαμε τον κορμό και προσθέσαμε αυτό που έλειπε από την ομάδα. Αυτοσκοπός δεν είναι η άνοδος, αλλά να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις τόσο αγωνιστικά όσο και αγωνιστικά για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Μύρβαλη: «Πίστευα από την αρχή στη διάκριση»


Προπονήτρια της ομάδας παραμένει και για φέτος η Τασούλα Μύρβαλη. Αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια στον σύλλογο έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες στιγμές του.  Να τι μας είπε για την περσινή χρονιά και την επόμενη:

-Πέρυσι, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Α2 γυναικών η ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου, τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον Βόρειο όμιλο. Τι να περιμένουμε για τη νέα σεζόν;

«Η ομάδα πήγε πολύ καλά πέρυσι καθώς… ρόλαρε σχετικά νωρίς. Μετά το… χαστούκι στις Σέρρες όταν χάσαμε στη λήξη  με ένα πόντο, πεισμώσαμε και πετύχαμε διαδοχικές νίκες με δύσκολους αντιπάλους που ανέβασαν την ψυχολογία μας. Βοήθησε πολύ το καλό κλίμα που υπήρχε στην ομάδα, καθώς τα κορίτσια ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους».

-Η τελική κατάταξη σε αφήνει ευχαριστημένη;

«Απόλυτα. Πίστευα από την αρχή ότι η ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη τετράδα. Όταν το πρωτοείπα στα κορίτσια γέλασαν, αλλά τελικά το πιστέψανε και οι ίδιες και τα καταφέρανε».

-Υπήρχαν κάποια προβλήματα ή δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της χρονιάς;

«Σαν προπονήτρια δεν αντιμετώπισα προβλήματα. Η διοίκηση ήταν πάντα στο πλευρό μας, ενώ δεν είχαμε και κάποιο σοβαρό τραυματισμό, πλην των Καλομιτσίνη και Βασλαματζή που είχαν μικροπροβλήματα με τους αστραγάλους τους».

-Φέτος έγινε ανανέωση κατά το ήμισυ του στελεχιακού δυναμικού…
 
«Ναι, κάποιες σταμάτησαν, κάποιες έφυγαν οικιοθελώς ή όχι, αλλά αντικαταστάθηκαν με ισάξιες και φυσικά έγιναν κάποιες προσθήκες για να δυναμώσει η ομάδα σε θέσεις που χρειαζόταν. Ετσι αποκτήθηκαν οι Ράνια Τσαλή από τον ΠΑΟΚ, η Τατιάνα Τζιότζιου από τον Ηρακλή, την Εύα Νάστου από τον Παναθλητικό, την Κάτια Κωστανάκη από τον Αρη και την Χριστίνα Κανέλογλου από τον ΕΟ Σταυρούπολης. Αποχώρησαν οι Πόλυ Βασλαματζή στον ΑΣ Πανόραμα, οι Σοφία Καμπίτση και Στέλλα Κουλαρτσά στη ΜΕΝΤ, ενώ η Τόνυ Ψαρρά σταμάτησε το μπάσκετ. Παρέμειναν οι Κική Εμμανουηλίδου, Ελλη Καλομιτσίνη, Νατάσσα Παπαδάκη, Αιμιλία Κουλακιώτη, Αργυρώ Τζίκου, Μαρία Τσαγκαρίδου και Χαρά Πασιούδη».

-Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα χρονιά;

«Η ομάδα έχει δυναμώσει, οπότε στοχεύουμε σε μια εξίσου καλή πορεία και ακόμη καλύτερη αν μπορούμε. Στα χαρτιά πήραμε κάποιες καλές και έμπειρες παίκτριες, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο».

-Οι αντίπαλες ομάδες έχουν όμως κι αυτές δυναμώσει αρκετά…

Είναι γεγονός αυτό και ότι το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα δυνατό και ανταγωνιστικό. Θα υπάρχουν πολλές… παγίδες στα εκτός πόλης παιχνίδια όπως κάθε χρόνο, αλλά τα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη θα είναι σίγουρα δυνατότερα».

Το φετινό ρόστερ της ομάδας

ΡΑΝΙΑ ΤΣΑΛΗ        1-2    1,68  ΠΑΟΚ
ΚΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ   1-2   1,69   ΡΥΣΙΟ
ΚΑΤΙΑ ΚΩΣΤΑΝΑΚΗ      2    1,78   ΑΡΗΣ
ΧΑΡΑ ΠΑΣΙΟΥΔΗ         2-3  1,72   ΡΥΣΙΟ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗ  4   1,77   ΡΥΣΙΟ
ΕΛΛΗ ΚΑΛΟΜΙΤΣΙΝΗ    3    1,80   ΡΥΣΙΟ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΓΚΑΡΙΔΟΥ   4    1,84   ΡΥΣΙΟ
ΑΡΓΥΡΗ ΤΖΙΚΟΥ       5    1,80   ΡΥΣΙΟ
ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ  3-4  1,77   ΡΥΣΙΟ
ΕΥΑ ΝΑΣΤΟΥ          2-3  1,77 ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΝΕΛΟΓΛΟΥ  2-3  1,74   ΕΟΣ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ  4-5  1,87   ΗΡΑΚΛΗΣ



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια