Χατζηλεοντή: «Του χρόνου να ακούσουμε στο τέλος και τον Εθνικό Ύμνο»

Όλες, και οι δώδεκα, της Εθνικής Κορασίδων είχαν ένα λόγο να στενοχωριούνται και να χαίρονται. Η Ιωάννα Χατζηλεοντή είχε από δύο.

Η ήττα από την Σουηδία στον τελικό, συνοδεύτηκε από την δική της «περιπέτεια» με τα φάουλ, αφού στο έκτο λεπτό είχε χρεωθεί ήδη με τρία από τους διαιτητές. Η άνοδος συνοδεύτηκε από την παρουσία της στην καλύτερη πεντάδα και τον τίτλο της MVP.

“Θέλαμε την πρωτιά! Αλλά πήραμε την άνοδο που ήταν ο στόχος μας ευθύς εξαρχής. Τα επόμενα κορίτσια θα παίξουν στην Α’ Κατηγορία και αυτό είναι το σημαντικό. Ήθελα όμως και τη νίκη στον τελικό. Δεν τον χάρηκα με τα φάουλ.. Πήγαμε στα αποδυτήρια και έκλαιγα...»

Όλοι προσπάθησαν να την κάνουν να νιώσει καλύτερα και σίγουρα οι ατομικές της διακρίσεις έπαιξαν κι αυτές το ρόλο τους. Μάλιστα στην καλύτερη πεντάδα είχε βρεθεί και πέρυσι: «Ναι... Είναι δεύτερη φορά. Δεν μπορώ να πω πως δεν σημαίνει κάτι για μένα. Από πέρυσι το ήθελα για να είμαι ειλικρινής. Είμαι πολύ χαρούμενη για τη διάκριση αυτή, αλλά περισσότερο για την άνοδο, που την διεκδικούμε δύο χρόνια!»

Το θέμα πλέον είναι κατά πόσο η ίδια και οι συμπαίκτριές της θα έχουν την διάθεση και την αγάπη προς το άθλημα που απαιτείται για να τις βλέπουμε πολλά χρόνια ακόμη στο παρκέ: «Το μπάσκετ όλες το αγαπάμε. Είναι το Α και το Ω για τις περισσότερες από εμάς. Η Εθνική Γναικών είναι όνειρο. Μακάρι να γίνει και το πιστεύω πως θα συναντηθούμε και αργότερα σε επόμενες κατηγορίες μικρών ηλικιών, να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να ανεβάσουμε και τις άλλες ομάδες. Αυτη η φουρνιά είναι μια παρέα και πιστεύω πως έχουμε δρόμο, πως θα συνεχίσουμε μαζί».

Στα 16 της έχει αυτή την αγάπη για την Εθνική Ομάδα που μοιάζει να μην είναι ικανό τίποτα να την επηρεάσει. Αν πιστεύει πως θα αισθάνεται το ίδιο και σε 5-6 χρόνια ίσως; «Ναι! Γιατί η Εθνική Ελλάδα είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο. Είναι ξεχωριστή γιατί παίζεις για την Ελλάδα, εκπροσωπείς την χώρα σου».

Το ίδιο θα κάνει και η Εθνική Γυναικών που προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 που θα φιλοξενηθεί στην Τενερίφη και ήταν δίπλα στην Κορασίδων σε όλη τη διαδρομή: «Δεν το περίμενα πως θα ήταν έτσι μαζί μας. Ήταν δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια, μας μετέδιδαν την θετική τους ενέργεια, μας έστελναν μηνύματα. Αυτές που έχουν τόσους τίτλους, τόσες διακρίσεις να σε υποστηρίζουν έτσι, έστω κι από μακριά, ήταν κάτι απίστευτο για εμάς».

Επόμενος γαλανόλευκος στόχος για την Χατζηλεοντή; Η άνοδος της Εθνικής Νεανίδων: «Πρώτα ο Θεός, ελπίζω να τα καταφέρουμε κι εκεί Και εκεί να ακούσουμε στο τέλος και τον Εθνικό Ύμνο!»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια