Με άρθρο για την κάρτα υγείας αθλητή συμπλήρωσε την γενική της προκήρυξη η ΕΚΑΣΘ

To ΔΣ της ΕΚΑΣΘ μετά από πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων αποφάσισε την συμπλήρωση του άρθρου 4 της Γενικής προκήρυξης πρωταθλημάτων αγωνιστικής  περιόδου 2018/19  με την παρακάτω παράγραφο:

 ΑΡΘΡΟ 4: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4479/2017 και την ΚΥΑ των Υπουργών Υγείας και Υφυπουργού Πολιτισμού, η διαδικασία τη πιστοποίησης της υγείας των αθλητών από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 και εφεξής τροποποιείται ως ακολούθως:

Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών καταγράφεται σε κάρτα υγείας, είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Η κάρτα αυτή συνιστά αυτοτελές έγγραφο και δεν συνδέεται με το δελτίο αθλητικής ιδιότητας. Αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και βρίσκεται στην κατοχή του.

Προσκομίζεται υποχρεωτικά στην Γραμματεία ή στον αρμόδιο Διαιτητή και είναι βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

Η κάρτα Υγείας του αθλητή θεωρείται από ιατρούς μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Νομαρχιακών, Περιφερειακών ή Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων, υγειονομικών στρατιωτικών μονάδων ή από ιατρούς έχοντας οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή με Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και από ιατρούς του ιδιωτικού τομέα, κατέχοντες την καρδιολογική ιδιότητα.

Η αυτοκόλλητη ετικέτα ανανέωσης των δελτίων που εκδίδει η ΕΟΚ παραμένει σε ισχύ ως απαραίτητο στοιχείο πιστοποίησης των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να χρήζει πλέον ιατρικής θεώρησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια