Σίσκος: «Ελκυστικό μπάσκετ με τα δικά μας παιδιά φέτος στους Ικαρους Σερρών»

Είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει φέτος τους Ικάρους Σερρών στο πρωτάθλημα της Β εθνικής κατηγορίας.

Μια ομάδα και μια… οικογένεια που την γνωρίζει καλά ο Κώστας Σίσκος. Και πώς να μην την γνωρίζει αφού σε αυτήν την ομάδα έπαιξε μπάσκετ ως παιδί, κάθισε στον πάγκο ως έφηβος και επιστρέφει ως ο πρώτος προπονητής με ένα στόχο, να δει τον… εαυτό του στα πρόσωπα των νέων παιδιών που θα παίξουν φέτος στην ομάδα. Ο Κώστας Σίσκος μετά από ένα ταξίδι εμπειριών σε όλη την Ελλάδα αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία των Ικάρων και με τη συνέντευξη του στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών μιλά για τους στόχους και τη φιλοσοφία του που ταυτίζεται με αυτή της διοίκησης του Άρη Αθανασιάδη που του δίνει φέτος τη μεγάλη ευκαιρία.

Ο Κώστα Σίσκος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών:

-Για την επιστροφή του στους Ικάρους:

«Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα μεγάλο δέσιμο με την ομάδα των Ικάρων.  Από μικρό παιδί είμαι στην ομάδα, από τότε που είχε γίνει η ένωση και πιστεύω ότι είχα συνεισφέρει κι εγώ όπως και πολλά άλλα παιδιά στην ανάπτυξη του Σερραϊκού μπάσκετ και στην άνοδο κατηγοριών. Με τους Ικάρους φτάσαμε να πανηγυρίζουμε την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία, εγώ τότε είχα σταματήσει για να ασχοληθώ με την προπονητική, η ομάδα έφτασε στην Α1 αλλά της το στέρησαν αυτό και τώρα συνεχίζουμε. Μετά από όλα αυτά που πέρασε αυτή η ομάδα και με τα καλά και με τις πίκρες συνεχίζουμε για να χτίσουμε κάτι καλό»

-Για τη σταθερότητα και το «μέταλλο» που έχει η ομάδα των Ικάρων και καταφέρνει να ξεπερνά δυσκολίες και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο:

«Αυτό γίνεται γιατί υπάρχει τόσα χρόνια στην ομάδα πολύ καλό κλίμα. Από τότε που ήμουν παίκτης, υπήρχε ένα μεγάλο δέσιμο με όλους στην ομάδα. Όταν έρχεται κάποιος στους Ικάρους και μπαίνει μέσα στα αποδυτήρια συναντά οικογενειακό κλίμα και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα και ψηλά μπορεί να πάει και να αντέξει και στα δύσκολα»

-Για την πρόταση που αποδέχθηκε από τους Ικάρους να αναλάβει τη θέση του προπονητή:

«Πάντα στο μυαλό μου υπήρχε η επιθυμία της επιστροφής μου στους Ικάρους. Στην αρχή του καλοκαιριού συζητούσα με μία  ομάδα εκτός Νομού Σερρών υψηλότερης κατηγορίας, προέκυψε η πρόταση των Ικάρων και είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω πρώτος προπονητής στην ομάδα που γαλουχήθηκα, που έχω μεγαλώσει, που έχω εισπράξει τόσες επιτυχίες και τόσες χαρές»

-Για το μέγεθος των Ικάρων:

«Η φανέλα των Ικάρων είναι βαριά. Οι Ίκαροι είναι όνομα στο Νομό, στη Βόρεια Ελλάδα, με όλες αυτές τις επιτυχίες γιατί δεν είναι μόνο επιτυχίες των ανδρικών τμημάτων, είναι και των υποδομών με παιδιά που έχουν παίξει σε Εθνικές κατηγορίες, σε Εθνικά κλιμάκια, σε Εθνικές ομάδες, με βαριά ονόματα σε Α1 και Α2. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με έναν μεγάλο αριθμό παιδιών στις ακαδημίες και αυτό που θέλουμε είναι όλα αυτά τα παιδιά να παίξουν, όπως παίζουν και τώρα πολλοί Σερραίοι παίκτες, να τους βελτιώσουμε και να τους κάνουμε καλύτερους και ακόμα περισσότερους»

-Για τη φιλοσοφία της διοίκησης και το στόχο της ομάδας:

«Ο σημαντικότερος λόγος που συμφώνησε με τον κ. Άρη Αθανασιάδη και πιστεύω ότι αυτή η φιλοσοφία δεν είναι μόνο του κ. Αθανασιάδη αλλά όλου του Δ.Σ. της ομάδας είναι αυτό, η στελέχωση δηλαδή της πρώτης ομάδας από δικά μας παιδιά, από μικρά παιδιά που θα αποκτήσουν εμπειρίες, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής και θα είναι έτοιμοι να παίξουν μπάσκετ σε υψηλότερες κατηγορίες. Το δύσκολο κομμάτι σε όλο αυτό είναι ότι έχουμε πολλά παιδιά που είναι και στην Γ Λυκείου και θέλουμε να βάλουμε έναν σωστό προγραμματισμό ώστε να τα καταφέρουν όλα».

-Το ότι δεν θα διστάσει όταν «καίει» η μπάλα να περάσει στο παιχνίδι έναν νεαρό παίκτη:

«Όχι δεν θα διστάσω, γιατί η εμπειρία μου ως πρώτος προπονητής πέρυσι που ήμουν στον Ορφέα Νέου Σκοπού και είχα να διαχειριστώ κάποιες τέτοιες καταστάσεις δεν φοβηθήκαμε ποτέ το αποτέλεσμα και δεν φοβάμαι ποτέ το αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να βάλουμε τα παιδιά στα δύσκολα, να πάρουν χρόνο συμμετοχής, να τα τεστάρουμε κατά κάποιο τρόπο μέσα στο παιχνίδι, να δούμε τις αντοχές τους και ψυχικές και σωματικές και να μπορούν να ανταπεξέλθουν και να βελτιωθούνε. Θέλουμε να παίξουμε με παιδιά από τις ακαδημίες μας και αυτός είναι ο κύριος λόγος που έχω συμφωνήσει με τον κ. Αθανασιάδη»

-Για το αν μπορεί να συνδυαστεί αυτό με τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν οι Ίκαροι κάθε χρόνο, κάτι που πηγάζει από την ιστορία τους:

«Σίγουρα η ομάδα από την ιστορία της έχει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Άλλωστε οι Ίκαροι έφτασαν μια ανάσα από την Α1. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε όλα τα δεδομένα, δηλαδή να είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, να παίξουν οι μικροί, να παίξουμε όμορφο μπάσκετ που θα έρθουν να το δούνε και να ευχαριστηθούνε. Σίγουρα πρέπει να το υποστηρίξουν όλοι οι Σερραίοι φίλαθλοι γιατί θα παίξουν τα δικά τους παιδιά. Ταλέντα υπάρχουν, το θέμα είναι να μπορούμε να τα διαχειριστούμε σωστά πάνω από όλους εμείς οι προπονητές και να μην μπερδεύονται διάφοροι γιατί εκεί είναι το πρόβλημα των μικρών παιδιών, στην καθοδήγηση , να ακολουθήσουν τους σωστούς ανθρώπους»

-Για τη συνεργασία του με τον Γιάννη Κακιούζη:

«Ο Γιάννης Κακιούζης θα παραμείνει στην ομάδα. Τον Γιάννη τον είχα αντίπαλο στις μεγαλύτερες κατηγορίες, τον θυμάμαι, θαύμαζα αυτόν και τον αδελφό του από την τηλεόραση, ο Γιάννης είναι μεγάλο «σχολείο» και για μένα προσωπικά ως προπονητής γιατί από τέτοιους παίκτες μαθαίνεις πάρα πολλά, αλλά θεωρώ ότι είναι μεγάλο «σχολείο» και για τα παιδιά στην προπόνηση. Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά από την εμπειρία του, έχει αμέτρητα παιχνίδια, είναι πολύ ώριμος παίκτης, μεγάλο όνομα, πρωταγωνιστής και από αυτόν έχουμε να κερδίσουμε όλοι. Κι όχι μόνο το ανδρικό τμήμα, αυτό έχει να κάνει και με τα παιδιά του εφηβικού και του παιδικού. Γνωρίζω ότι θα ασχοληθεί και με τις ακαδημίες και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα».

-Για τη συνεργασία του με τον Νίκο Οικονόμου:

«Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Νίκο Οικονόμου στους Ικάρους. Με εμπιστεύτηκε για τη δουλειά μου, για το χαρακτήρα μου και με πήρε μαζί του και στη Λιβαδειά, και στον Ιωνικό και στον Πανιώνιο που πετύχαμε την άνοδο στην Α1, έχουμε χτίσει μια πολύ καλή σχέση μαζί, έχω μάθει πάρα πολλά μαζί του και από τις καταστάσεις που βίωσα σε αυτές τις ομάδες, σε επαρχία και Αθήνα, σε μεγάλα σωματεία κι ελπίζω αυτά να είναι τα εφόδια για να πάω ακόμα ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά με τους Ικάρους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια