Βλασσόπουλος: «Δεν μας ξεγελούν οι δύο ήττες της Γαλλίας»- Τσουμάνης: «Αύριο ο τελικός των τελικών»

Μόνο ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι ο Γιώργος Βλασσόπουλος από τη νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Κροατίας και ενώ στη συνέχεια προέκυψε η Γαλλία ως αντίπαλος στη επόμενη φάση.

Αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα με την Κροατία επεσήμανε: «Θεωρώ ότι σήμερα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Ειδικά στην άμυνα είχαμε μεγάλη συγκέντρωση και καταφέραμε να περιορίσουμε τον Σάμανιτς που είναι το μεγάλο «όπλο» της Κροατίας. Φθάσαμε να προηγηθούμε ακόμα και με 20 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο «χαλαρά» τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση. Δεχθήκαμε τρία τρίποντα από τους Κροάτες, ενώ και στην επίθεση δεν ήμασταν προσεκτικοί με αποτέλεσμα να μειωθεί το προβάδισμα. Όμως για εμάς ήταν πολύ σημαντική η διαχείριση αυτής της πίεσης που δεχθήκαμε και καταφέραμε τελικά τη νίκη. Είναι πολύ θετικό ότι πήραμε βοήθειες από 2-3 παιδιά, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, καθώς θα χρειαστούμε επιπλέον βοήθειες στο χιαστί παιχνίδι από το οποίο εξαρτάται η πρόκριση».

Σε ότι αφορά την επόμενη αντίπαλο της Εθνικής μας, τη Γαλλία, ο κ. Βλασσόπουλος τόνισε: Είναι πολύ δυνατή ομάδα και δεν μας ξεγελούν οι δύο ήττες που έχει φέρει. Είναι επικίνδυνη ομάδα με ψηλά παιδιά και γρήγορο ρυθμό. Θα πρέπει να δείξουμε τεράστια συγκέντρωση για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οκτώ».     

Τσουμάνης: «Αύριο ο τελικός των τελικών»


Το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει έναν αγώνα κλειδί: Τον πρώτο νοκ άουτ. Νικάς, είσαι στους οχτώ και η ψυχολογία ανεβαίνει κατακόρυφα. Χάνεις, βρίσκεσαι στο γκρουπ 9-16 και αρχίζει η πίεση για την παραμονή στην κατηγορία.

Η Εθνική Εφήβων με το 2-1 στις αποσκευές της από την Α’ Φάση, θα αντιμετωπίσει σε αυτόν τον αγώνα – κλειδί την Γαλλία. Και ο Ανδρέας Τσουμάνης ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση.

Η ελληνική ομάδα έκανε την δεύτερη νίκη της απέναντι στην Κροατία σε έναν δύσκολο αγώνα και ψυχολογικά, αφού από το +23 βρέθηκε στο -1, αλλά και πάλι αντέδρασε για να φτάσει στο τέλος στο θετικό αποτέλεσμα:

«Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, βρεθήκαμε στο +20, διατηρήσαμε μια διαφορά, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η δική μας έλλειψη συγκέντρωσης ουσιαστικά ήταν αυτή που έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας ακόμη και να προηγηθούν. Ευτυχώς αντιδράσαμε πολύ καλά, δεν πανικοβληθήκαμε και τελικά πήραμε μια σημαντική νίκη».

Επόμενος αντίπαλος είναι η Γαλλία, μια ομάδα αρκετά διαφορετική, που ως συνήθως έχει αθλητικούς παίκτες: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα και όντως αθλητική, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας».

Για τον Τσουμάνη τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Αύριο είναι ο τελικός των τελικών. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να παίζει ο ένας για τον άλλον, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι και την πρόκριση στους οκτώ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια