Ηττα από το Βέλγιο για την Εθνική Γυναικών στο πρώτο φιλικό-Κεραμιδάς: «Είχαμε καλή αντίδραση»- Έσπασε το «φράγμα» των 3.000 πόντων η Μάλτση

Στο πρώτο φιλικό ενόψει της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στην Τενερίφη η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε με 68-63 από το Βέλγιο στην πόλη Βεβέλχεμ, παρουσιάζοντας ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο.

Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε το Βέλγιο να προηγείται με 21-12, με την Εθνική Ομάδα να προσπαθεί να βρει λύσεις και το ημίχρονο να κλείνει 40-27.
Από τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου οι παίκτριες του Κώστα Κεραμιδά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία, πίεσαν τον αντίπαλο και στο τέλος της περιόδου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε στο -7 (52-45).
Η ελληνική ομάδα ανέβασε... στροφές και στις αρχές της τέταρτης περιόδου μείωσε σε 56-52 (32'30'') και 67-63 (39'32''). Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε το Βέλγιο να κρατά τη νίκη με 68-63, απέναντι σε μια Ελλάδα που μετρούσε αρκετές απουσίες (Καλτσίδου, Σπυριδοπούλου, Νικολοπούλου).
Δεκάλεπτα: 21-12, 40-27, 52-45, 68-63
ΒΕΛΓΙΟ: Μεσταγκ Κ. 14(1), Ντελαρέ 6, Μπελόμπι 2, Καπρό 7, Ρεσιμόντ, Μισεμαν 15, Λίσκενς 2, Μέσταγκ Χ. 7(2), Μάες, Ναουλαρές, Ράμαν 4, Αλεμαν 11(1).
ΕΛΛΑΔΑ : Σταμολάμπρου 1, Σταμάτη 6(2), Λύμουρα 2, Παυλοπούλου 3, Μάλτση 13(2), Σωτηρίου, Κοσμά 3, Σπανού 12, Χριστινάκη 8(1), Σπαθάρου, Φασούλα 15, Εζέτζα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς, ανέφερε: «Ήταν το πρώτο μας φιλικό απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, η οποία στο περασμένο Ευρωμπάσκετ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Παρά τις απουσίες είχαμε καλή αντίδραση. Στο δεύτερο ειδικά ημίχρονο επικεντρωθήκαμε στις προτεραιότητες που είχαν καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, κάναμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει και θεωρώ ότι σε συγκεκριμένους τομείς είχαμε θετικό πρόσημο. Πρέπει να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα και να αντιδράσουμε και αύριο σωστά. Οι παίκτριές ήταν σφιγμένες, όμως αυτά που θέλαμε να δούμε τα είδαμε και πλέον κοιτάμε τα επόμενο φιλικό».
Η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει εκ νέου το Βέλγιο αύριο στις 7.30μ.μ. στην πόλη Σαρλερουά.

Έσπασε το «φράγμα» των 3.000 πόντων η Μάλτση


Το αποψινό φιλικό της Εθνικής απέναντι στο Βέλγιο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την Εβινα Μάλτση.

Η αρχηγός της εθνικής ξεπέρασε τους 3000 πόντους με την γαλανόλευκη φανέλα, ενώ θέλει ακόμα τέσσερις συμμετοχές για πιάσει στην πρώτη θέση (των συμμετοχών) τη Σοφία Κλιγκοπούλου. Πριν το σημερινό αγώνα η έμπειρη γκαρντ είχε 2988 πόντους και με τους 13 που σημείωσε έφτασε τους 3001.

«Νιώθω ευλογημένη»

Μετά το τέλος του φιλικού με το Βέλγιο η Μάλτση μίλησε για το επίτευγμά χωρίς να θέλει να ξεχωρίσει κάποιο συγκεκριμένο πόντο, καθώς αναφέρθηκε μόνο σε αγώνες.

 «Νιώθω χαρά, τιμή και αισθάνομαι ευλογημένη. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι ακόμα στην Εθνική και μπορώ να προσφέρω στην ομάδα της καρδιάς μου. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για την ομάδα που μου  έδωσε την δυνατότητα να πετύχω αυτό ρεκόρ. Θυμάμαι πολλά και σημαντικά παιχνίδια. Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιο συγκεκριμένο καλάθι. Θυμάμαι όλα τα κρίσιμα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Το ματς για την έβδομη θέση στην Ολυμπιάδα του 2004 με την Ιαπωνία. Επίσης τον αγώνα με την Ιταλία το 2009 όπου πήραμε την πέμπτη θέση στο Ευρωμπάσκετ και την πρόκριση για το Παγκόσμιο και φυσικά όλα τα περυσινά παιχνίδια του Ευρωμπάσκετ όπου καταλάβαμε την τέταρτη θέση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια