Πρωτοβουλία του Κεραυνού Αγίου Παύλου για την κατάργηση του ηλικιακού περιορισμού στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ

Από τον Κεραυνό Αγίου Παύλου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΕΚΑΣΘ που εκπροσωπεί τα σωματεία της Θεσσαλονίκης και λαμβάνει αποφάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, πριν πάρει κάποια σημαντική απόφαση θεωρούμε πως θα πρέπει να ακούει και την άποψη των σωματείων.

Στην συγκέντρωση που γίνεται στο τέλος κάθε αγωνιστικής χρονιάς εκφράζονται απόψεις από τα σωματεία αλλά ποτέ δεν συζητιέται κάποια σημαντική απόφαση της Ένωσης. Για παράδειγμα θα αναφέρουμε τον αριθμό των «μεγάλων» σε ηλικία αθλητών που αυθαίρετα έχει μπει η ηλικία των 32 ετών όπως ακόμη και τα νούμερα που αγωνίζονται οι αθλητές στον αγώνα.

Ειδικά στο τελευταίο, δεν μπορούμε να καταλάβουμε για πιο λόγο ενώ στις εθνικές κατηγορίες οι αθλητές αγωνίζονται με το νούμερο της αρεσκείας τους, θα πρέπει στα πρωταθλήματα της Ένωσης να υπάρχει ο περιορισμός μέχρι το νούμερο 19.

Την εποχή της τεχνολογίας, που η Ένωση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια (όπως οι απευθείας μεταδόσεις αγώνων και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών) θα πρέπει να βρει και μία λύση για να λαμβάνει και τη γνώμη των σωματείων (το πιο εύκολο είναι μέσω mail να μπορούν τα σωματεία να εκφράζουν σε τέτοια σημαντικά θέματα την άποψή τους).

Πιστεύουμε πως όλες οι αποφάσεις παίρνονται με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη αναβάθμιση των πρωταθλημάτων αλλά και την ανάδειξη των αθλητών και των προπονητών που είναι και οι πρωταγωνιστές. Μήπως όμως η απόφαση της επιτροπής πρωταθλημάτων δεν αντιπροσωπεύει τα θέλω και τα πρέπει των σωματείων; 

Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα. Εάν μία ομάδα έχει ήδη 4 αθλητές άνω των 32 ετών που ορίζει σαν περιορισμό η ΕΚΑΣΘ και την επόμενη χρονιά άλλοι 4 αθλητές περάσουν το παραπάνω όριο ηλικίας και αυτοί, αυτόματα σημαίνει ότι πρέπει να αποδεσμεύσει η ομάδα 4 αθλητές. Αυτό αναγκάζει να μειώσει τις μεταγραφές από τον αριθμό 10 που δικαιούται σε έξι γιατί η ομάδα δεν είχε σκοπό να τους διώξει.

Γι’ αυτό παρακαλούμε να αφήσετε χωρίς περιορισμό ηλικίας (όπως συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες Ενώσεις) τα πρωταθλήματα της Ένωσης.

Όσα σωματεία συμφωνούν με τις παραπάνω τοποθετήσεις παρακαλούνται να αποστείλουν την παρούσα επιστολή υπογεγραμμένη με σφραγίδα του σωματείου  στο mail της ΕΚΑΣΘ ekasth@cyta.gr».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια