Πήραν ένα ακόμη ντέρμπι οι κορασίδες του Κρόνου Αγίου Δημητρίου-Επικράτησαν με 72-66 του Ιάσωνα Κολωνού και είναι κοντά στον τίτλο-Τι δήλωσαν Μποσγανά και Λαλέογλου –Φωτορεπορτάζ και το στατιστικό του αγώνα

Πολύ κοντά στον τίτλο βρίσκεται πλέον ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου που επικράτησε με 72-66 του Ιάσωνα Κολωνού στο μεγάλο ντέρμπι της τρίτης αγωνιστικής του 29ου Πανελληνίου Κορασίδων που συνεχίζεται στο Τσοτύλι.

Και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη που θα τους έδινε προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Κατά την πρώτη περίοδο ο Ιάσων προηγήθηκε με 7-5, ενώ ο Κρόνος βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 11-13 στα μέσα του δεκαλέπτου.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 19-19, όμως ο Ιάσων κατάφερε να διατηρεί προβάδισμα στο σκορ μέχρι που έφτασε να «χτίσει» μια διαφορά 5 πόντων, 31-26 (2΄55΄΄). Ωστόσο πριν φτάσουμε στο ημίχρονο ο Κρόνος με ένα σερί 7-0 προηγήθηκε με 31-33, αλλά το προβάδισμα άλλαξε για άλλη μια φορά... χέρια καθώς με τη λήξη ο Ιάσων προηγήθηκε με 38-36.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στην τρίτη περίοδο καθώς αρχικά καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερνε να ξεφύγει στο σκορ. Ο Κρόνος προηγήθηκε με 42-43 (5΄17΄΄) και στη συνέχεια διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (46-51).


Ο Ιάσων άρχισε να δείχνει μια αδυναμία στα ριμπάουντ γεγονός που επέτρεψε στον Κρόνο να έχει δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες στο σκοράρισμα. Έτσι η ομάδα από τον Άγιο Δημήτριο βρέθηκε να προηγείται με 48-56, 7΄04΄΄πριν τη λήξη του αγώνα. Όμως ο Ιάσων δεν παραιτήθηκε και γρήγορα μείωσε σε 56-57 (5΄51΄΄), ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 59-58.  Περισσότερο συγκεντρωμένες στο τέλος οι αθλήτριες του Κρόνου και ιδιαίτερα στις κρίσιμες φάσεις επανέκτησαν το προβάδισμα στο σκορ και τελικά επικράτησαν με 66-72.

Δεκάλεπτα: 17-19, 38-36, 46-51, 66-72
Διαιτητές: Παπανικολάου-Δέλλας
Ιάσων Κολωνού (Ποφάντη): Λαλέογλου 25(3), Πελέκη, Πρένκα, Καζούρη, Γαβριηλίδη Αθ. 14, Κάτρη 1, Λέρη Ε. 26(2), Αγγέλου Ι.  
Κρόνος Αγίου Δημητρίου (Σταμούλης): Μπέκιου 2, Μποσγανά 26(3/4τρ. 15ρ.), Εγγέλη, Ρούτση 3(1), Σιγούρου, Καραγκούνη 1, Τσούχλη, Γρηγοροπούλου 22(14ρ.), Μούτσα 13(3), Καρκακέλα, Τζανέτου 5.

Δηλώσεις

Ελένη Μποσγανά (αθλήτρια Κρόνου Αγίου Δημητρίου): Πάνω απ΄ όλα είχαμε πίστη και θέληση για τη νίκη την οποία και καταφέραμε να κατακτήσουμε. Ήμασταν ανταγωνιστικές στο παιχνίδι, μερικές φορές δεν μας έβγαιναν ατά που θέλαμε, μερικές φορές μας έβγαιναν, καταλήξαμε όμως στο να κερδίσουμε τον αγώνα και είμαστε πολύ χαρούμενες. Συνεχίσουμε συγκεντρωμένες, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα και πάμε για να πάρουμε τα άλλα δύο παιχνίδια.


Ραφαέλα Λαλέογλου (αθλήτρια Ιάσων Κολωνού): Ήταν πολύ σκληρό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έκαναν ότι καλύτερο μπορούσανε. Εμείς το παλέψαμε μέχρι το τέλος, δεν το παρατήσαμε. Πλέον εμείς παλεύουμε για την τρίτη θέση και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την κατακτήσουμε. Συγχαρητήρια στα κορίτσια του Κρόνου, αλλά και σε εμάς για την προσπάθεια που καταβάλαμε.   
Το στατιστικό του αγώνα













































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια