Τι έγινε στην πρώτη μέρα του 24ου αναπτυξιακού καμπ αγοριών της ΕΚΑΣΘ, λεπτό προς λεπτό από τη Μίκρα-Φωτορεπορτάζ του Κώστα Γκόρα-Συνεχής ανανέωση

Αρχίζει σε λίγο στα γήπεδα της Μίκρας το 24ο αναπτυξιακό καμπ αγοριών της ΕΚΑΣΘ.
Το μπλογκ βρίσκεται ήδη εκεί και θα σας ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξή του και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον Κώστα Γκόρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το διαχωρισμό των παικτών σε ομάδες. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και ταμίας της Ενωσης Αρης Γραμμενίδης στην εναρκτήρια ομιλία του, αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΚΑΣΘ και της ΕΟΚ και τόνισε ότι από αυτό το καμπ περάσαν στο παρελθόν πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου. Τέλος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της διοργάνωσης.



Επόμενοι ομιλητές ήταν οι προπονητές της μικτής ΕΚΑΣΘ Γιάννης Μπιτζάνης και Στάυρος Αντεδάκης, που αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του καμπ. Παρουσίασε τους προπονητές και μίλησε για την παρουσία της μικτής ΕΚΑΣΘ στο τουρνουά της Γαλλίας. Στη συνέχεια οι παίκτες που συμμετείχαν στο ταξίδι, αναφέρθηκαν με μία πρόταση στην εμπειρία τους.










Με προθέρμανση και διατάσεις στα δύο γήπεδα άρχισε το καμπ.












Στο πρώτο διαγωνιστικό με τίτλο "Catch me if you can" στον τελικό προκρίθηκαν από τους 2004 οι Κωνσταντίνος Μπάρτζης και Αλέξανδρος Γκιβίσης του Αχιλλέα Τριανδρίας, Νίκος Ζέρβας του ΠΑΟΚ και Χρήστος Παλκογιάννης του Ανατόλια. Από τους 2005 οι Γιώργος Εδρεμίτογλου της GBA, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος της ΧΑΝΘ, Θωμάς Παπαδόπουλος της Ακαδημίας Αστέρια και Νικόλαος Οικονομίδης του Φοίνικα Καλαμαριάς.

Με μια πολύ επιμορφωτική ομιλία από τον Χρήστο Γαρέφη συνεχίστηκε το καμπ. Αναφέρθηκε στην σημασία του ύπνου και της σωστής διατροφής και στα αρνητικά του αλκοόλ, των ξενυχτιών και όλων των υπολοίπων καταχρήσεων. Τέλος τόνισε τη σημασία της αερόβιας ικανότητας των αθλητών.

Ο Χρήστος Γαρέφης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1955 και σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η εμπειρία και η προσφορά του στον αθλητισμό είναι μεγάλη. Έχει λάβει πολλές εκκινήσεις σε αγώνες διαφορετικών αθλημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει γνωρίσει σε παιδιά και ενήλικες το άθλημα της κολύμβησης από το 1980 έως σήμερα, μέσα από την ιδιότητα του προπονητή κολύμβησης, προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Θεσσαλονίκης All Star, διευθυντή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πανοράματος και ιδιοκτήτη του Salonica Tennis and swimming Club.

Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος, με την ιδιότητα του προπονητή, της ομάδας κολύμβησης του Π.Α.Ο.Κ. το 1987 και προπονητής της Εθνικής ομάδας Κολύμβησης τα έτη 1982-1989.

Έχει εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα σε 4 διαφορετικά ολυμπιακά αθλήματα (κολύμβηση, υδατοσφαίριση, ιστιοπλοϊα, τρίαθλο). Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκάφος τύπου Τornado και συναθλητή τον Ιορδάνη Πασχαλίδη και κατέλαβαν τη 12η θέση. Από το 2012 ασχολείται με το τρίαθλο. Από το Μάρτιο 2013 έως και τον Ιούλιο 2017 έχει στη κατοχή του 12 χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τριάθλου της ΙΤU σε Γενεύη, Σικάγο, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Ντύσσελντορφ Λουξεμβούργο και Ζυρίχη.

Στις 18 Ιουνίου 2017 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Half Ironman του Λουξεμβούργου, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά σ΄αυτήν την απόσταση. Η νίκη του μάλιστα αυτή αποτελεί και πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Half Ironman που θα διεξαχθεί στις 9-10 Σεπτεμβρίου 2017 στο Τενεσσί των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην ηλικία των 60+ είναι ένας από τους πιο fit age group αθλητής.

«Το μυαλό και το σώμα πρέπει να συμβαδίζουν και να μην λειτουργούν δυσκολεύοντας το ένα το άλλο. Με αυτόν τον τρόπο η ψυχή μας ισορροπεί και η αυτοπεποίθηση που προκαλείται μέσα απ’ αυτήν την πληρότητα μας οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής όπου η συμπεριφορά μας, η οποία είναι η κινητήριος δύναμη και η αρχή του προορισμού μας, γίνεται καλύτερη» είναι το καλύτερό του απόφευγμα.





Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ Σάβας Λόρτος, ευχαρίστησε τον ομιλητή για την συμμετοχή του στο καμπ και προέτρεψε τα παιδιά να ακολουθήσουν τις συμβουλές του. Τέλος προσέφερε κάποια αναμνηστικά της Ενωσης (λαβαράκι, μπρελόκ και στυλό) στον υψηλό προσκεκλημένο.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια