Προτεραιότητα ο Γιάννης Τζήμας για τον ΑΣ Καρδίτσας

H ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, έφερε χαμόγελα στον ΑΣ Καρδίτσας, που είδε να πραγματοποιείται ο βασικός του στόχος, στην παρθενική συμμετοχή της ομάδας στην Α2 Εθνική.

Μπορεί να χρειάστηκε να κάνει ένα εντυπωσιακό φινάλε με επτά νίκες στα οκτώ τελευταία παιχνίδια, μπορεί να πέτυχε έξι εκτός έδρας νίκες, μερικές από τις οποίες επί πολύ ισχυρών αντιπάλων, αλλά τελικά ο Α.Σ.Κ. κατάφερε να κάνει πράξη τη βασική του επιδίωξη, δηλαδή να ανανεώσει την παρουσία του στην κατηγορία, κατακτώντας τη δέκατη θέση και χωρίς να απαιτηθεί η ψυχοφθόρα διαδικασία των πλέι οφ.

Στο πρώτο μισό της περιόδου, ο Α.Σ.Κ. έκανε τα εύκολα-δύσκολα, χάνοντας πολλά ματς στις λεπτομέρειες και μένοντας πίσω στη βαθμολογία, στο δεύτερο γύρο όμως, έκανε τα δύσκολα-εύκολα, αφού ενώ φαινόταν προδιαγεγραμμένη η συμμετοχή του στα πλέι άουτ παραμονής, κατάφερε την τελευταία αγωνιστική να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και να πετύχει την απευθείας παραμονή.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία, στην πρώτη παρουσία ομάδας του νομού μας σε τόσο υψηλό επίπεδο και ταυτόχρονα, μια εξαιρετικά χρήσιμη εμπειρία για όλους, σε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα σκληρό, μακρύ και ανταγωνιστικό, όπου δοκιμάζονται κάθε αγωνιστική οι σωματικές αλλά και πνευματικές αντοχές.

Πλέον, σειρά έχει η ξεκούραση της ομάδας, που μετρά σχεδόν δέκα μήνες καθημερινής παρουσίας στο γήπεδο, ενώ ήδη δρομολογούνται οι εξελίξεις σε ότι αφορά τη νέα περίοδο και το επόμενο πρωτάθλημα της Α2.

Ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανατροπής και της απευθείας παραμονής, ήταν χωρίς αμφιβολία ο Γιάννης Τζήμας, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας την 18η αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με το Μαρούσι. Ο Λαρισαίος κόουτς ήταν εκείνος που έδωσε το σύνθημα της… αντεπίθεσης και οδήγησε μαζί με τους συνεργάτες του, την ομάδα σε πορεία πρωταθλητισμού στο τελευταίο μέρος της σεζόν.

Ο άμεσος στόχος για τον Α.Σ.Κ. είναι η συνέχιση της συνεργασίας με το Γιάννη Τζήμα για την επόμενη χρονιά, κάτι που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση, ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν. Ήδη έγινε η πρώτη συζήτηση των διοικούντων με τον προπονητή, στην οποία τέθηκαν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα της συνέχισης της συνεργασίας, καθώς ο Α.Σ.Κ. θέλει να διατηρήσει στην άκρη του πάγκου έναν προπονητή με πλούσιο βιογραφικό και μεγάλες επιτυχίες στο υψηλό επίπεδο, που στους τρεις μήνες της παρουσίας του, έδωσε ώθηση και δυναμική στην ομάδα.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ενώ η ολοκλήρωση των συζητήσεων θα είναι εκείνη που θα καθορίσει τα επόμενα βήματα, για το χτίσιμο της νέας ομάδας των «κυανόλευκων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια