Ηττα σοκ από τον Παλαμά για τα κορίτσια του Φρυγανιώτη στο σχολικό-Η ομάδα της Θεσσαλίας θα παίξει τη Δευτέρα με το Ελληνικό Κολέγιο για την πρόκριση στο Πανελλήνιο

Το παραμύθι των κοριτσιών του ΓΕΛ Παλαμά καλά κρατεί, αφού σήμερα, 24 ώρες μετά τη μεγάλη πρόκριση στους «8» της Ελλάδας, κατάφεραν με υπέρβαση δυνάμεων να αποκλείσουν τον Φρυγανιώτη επικρατώντας με 41-31.

Όπως γράφει το http://karditsasportiva.gr «η ομάδα του Κώστα Σερίφη ολοκλήρωσε έναν ακόμη θρίαμβο στη λαμπρή φετινή της πορεία που σηκώνει στις πλάτες της το Καρδιτσιώτικο και το Θεσσαλικό μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο, επικρατώντας σε ένα πραγματικό ντέρμπι με 41-31, μπροστά σε ένα κατάμεστο κλειστό του Παλαμά.

Σε ένα ματς που όσο κυλούσε, τόσο γινόταν πιο σκληρό, οι Παλαμιώτισσες έφεραν καρδιά πρωταθλητή, στα κρίσιμα σημεία μίλησε και η έδρα αλλά και το ταλέντο τους, φτάνοντας σε ένα ανεπανάληπτο θρίαμβο! Πλέον, θα αντιμετωπίσουν το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα (9/5) στο κλειστό της Μίκρας για μία θέση στην τετράδα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με κύριο χαρακτηριστικό του τη νευρικότητα στα πρώτα του δύο λεπτά, χωρίς να υπάρχει σκορ σε αυτό το διάστημα. Λάθη στη μεταφορά της μπάλας από τις γηπεδούχες και πολλά άστοχα σουτ από τις φιλοξενούμενες έως ότου η Μπενέκη λύσει το γόρδιο δεσμό κάτω από τα καλάθια για το 2-0.

Οι Θεσσαλονικιές απάντησαν  με σερί 0-6 χάρη στις Αθανάτου και Γράψα για το 2-6, όμως το ΓΕΛ Παλαμά είχε τη δική του αντίδραση για το 7-6 με τις Πατούνη Μπενέκη που έδωσε άλλη μια εναλλαγή στο σκορ για το 7-6, με το οκτάλεπτο να τελειώνει με σκορ 10-9.

Στη δεύτερη περίοδο τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη προσπέρασε με 10-12, σε ένα διάστημα που οι Παλαμιώτισσες αντιμετώπισαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, ενώ η πίεση σε όλο το γήπεδο τις υποχρέωσε σε επιθέσεις υπό πίεση χρόνου.

Η λύση ήρθε και πάλι από την Μπενέκη που αρχικά με ντράιβ σκόραρε, τραβώντας την άμυνα στη ρακέτα και έπειτα μοίρασε στην περιφέρεια όπου η Πατούνη με τρίποντο έκανε το 18-13 του πρώτου ημιχρόνου!

Στην επανάληψη ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για το ΓΕΛ Παλαμά που κατάφερε με σερί 12-2 να πάρει και διψήφια διαφορά στο σκορ για το 27-15 στο 18’. Σε αυτό το διάστημα η Πατούνη σημείωσε επτά διαδοχικούς πόντους, ενώ στην άμυνα, οι πρωταθλήτριες Θεσσαλίας διάβασαν τις παγίδες και τα σκριν με μεγάλη επιτυχία.

Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να αντιδράσουν για το 27-22 στο 21’ σε ένα διάστημα, μάλιστα που η Μπενέκη δέχτηκε αντιαθλητικό μαρκάρισμα και αποχώρησε μέχρι τη λήξη της περιόδου με τραύμα στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Κώστα Σερίφη κατάφερε με τις Πατούνη, Μυρτώ Καρακώστα και με  την ψυχραιμία της Εύας Καρακώστα που αντικατέστησε την Μπενέκη να κρατήσει το προβάδισμα και μάλιστα να φτάσει στο 32-24 της 3ης περιόδου, υποπίπτοντας, μάλιστα, μόλις σε ένα ατομικό φάουλ.

Η τέταρτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στις Παλαμιώτισσες που μέχρι το 27’ έτρεξαν σερί 7-0 και ανέβασαν τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή της για το 39-24, ξεσηκώνοντας το πλήθος που τις έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση.

3:39 πριν τη λήξη η διαφορά διατηρήθηκε στο +15 (41-26) με την Μπενέκη με  αυτοθυσία να ξαναμπαίνει στο παρκέ και να τα κάνει όλα, δίχως υπερβολή, Ήταν πρώτη στην άμυνα που είτε με μπλοκ, είτε με ριμπάουντ «σκέπασε» το καλάθι των γηπεδούχων και εκείνη που με coast to coast επιθέσεις είτε σκόραρε, είτε μετέφερε έτοιμα καλάθια για τις συμπαίτχτριές της.

Παρά την πίεση που ακολούθησε φυσιολογικά σε όλο το γήπεδο από τις φιλοξενούμενες, η διαφορά  δεν άλλαξε, αφού με ψυχραιμία, το ΓΕΛ Παλαμά βρήκε τον τρόπο να σπάσει τις παγίδες και να μεταφέρει την μπάλα στο δεύτερο μισό του γηπέδου (41-27, 1:51) πριν το φινάλε.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, κάποια λάθη λόγω νευρικότητας ήταν αιτιολογημένα από τις γηπεδούχες με το τελικό 41-31 να μην αλλάζει τη φυσική εξέλιξη του αγώνα!»

Οκτάλεπτα: 10-9, 18-13, 32-24, 41-31
Διαιτητές: Τζέλλας-Αναστασιάδης.
ΓΕΛ Παλαμά (Σερίφης): Ντούλα Αθ., Κατσιαούνου, Ζητούνη, Καρακώστα Μ. 6(2), Ντίνα,  Ντούλα Αλ. , Καρακώστα Ε. 5, Πατούνη 11(2), Μπενέκη 19(2)  .
Φρυγανιώτης (Μελετιάδης): Χρυσοστομίδου, Αθανάτου 9, Κλιματσάκη 7(1), Γράψα 10(2), Θωμαϊδου 1, Σιδηροπούλου, Στάθη, Κωνσταντινίδου 4, Γκομπετζισβίλι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια