Καλαντίδου: «Άνοδος και κρεμάω τα παπούτσια»

Συνέντευξη στο Apollon365.gr  παραχώρησε η αρχηγός των γυναικών του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Κατερίνα Καλαντίδου. Η έμπειρη μπασκετμπολίστρια  μιλάει για την φετινή δύσκολη χρονιά, τους στόχους της νέας περιόδου,  αλλά και το πότε θα μπει ξανά σε αγωνιστική δράση:

Η χρονιά που έφυγε, πως πέρασε στα δικά σου μάτια;

«Ηταν μια περίεργη χρονιά αυτή που έφυγε γιατί προσωπικά  είχα τον τραυματισμό μου, όμως μου έδωσε την ευκαιρία  να δω  την ομάδα που αγαπώ από μια άλλη πλευρά, αυτή του πάγκου. Παρ’ όλα αυτά νομίζω  ότι ήταν  αρκετά καλή και ήμασταν ανταγωνιστικές».
Καθώς αναφέρθηκες στον τραυματισμό σου, πότε αναμένεται να μπεις ξανά σε αγωνιστική δράση;

«Στις 16 Απρίλη  έκανα την επέμβαση, αυτήν την στιγμή είμαι σε φάση ενδυνάμωσης. Αν όλα πάνε καλά και… Θεού θέλοντος, τον Οκτώβριο θα είμαι κανονικά μέσα στα παρκέ και στις προσπάθειες της ομάδας».

Υπήρξε ανησυχία  την περίοδο που το τμήμα έκανε αγωνιστική «κοιλιά» στα μέσα  της περιόδου;

«Αυτό το βίωσαν αρκετές ομάδες φέτος. Σίγουρα μας ανησύχησε και αν προσθέσουμε και τον τραυματισμό μου, μας επηρέασε όλες είτε μεγάλες, είτε μικρές αθλήτριες. Κάποιες μικρές  βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν,  παρά την έλλειψη εμπειρίας και ήταν λογικό να μην μπορούν να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις».

Ποιο είναι το μέλλον της Κατερίνας  και ποιος ο στόχος της;

«Για να είμαι ειλικρινής το είχα υποσχεθεί στον έφορο μας , τον Μιχάλη Μιλιάρα μετά τον τραυματισμό μου, ότι μια χρονιά μαζί να ανέβουμε  και μετά κρεμάμε και οι δυο τα παπούτσια μας. Όποτε καθαρά για αυτό θα είμαι εν ενεργεία και φέτος».

Άρα ο στόχος για την νέα σεζόν για το τμήμα είναι η άνοδος;

«Πρώτα από όλα  η Α2 είναι μια δύσκολη κατηγορία και αυτό γιατί το επίπεδο στην μεγάλη κατηγορία έχει «πέσει» και έτσι έχει γίνει η δική μας πιο δυνατή. Άρα χρειάζεται 5-6 έμπειρες αθλήτριες μαζί με τις νεαρές. Ομως ο στόχος μας είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι και πρόπερσι. Για μένα το καλύτερο θα είναι η πρώτη θέση και η άνοδος, για να πάει ο Απόλλωνας εκεί που ήταν και ανήκει».

Το αύριο του συλλόγου και των στόχων του, είναι να πέσει βάρος στις ακαδημίες;

«Το βασικό πρόβλημα στην περιοχή είναι ότι, αν και ο Απόλλωνας έχει ένα πάρα πολύ καλό προπονητικό επιτελείο με αξιόλογους προπονητές όλα αυτά τα χρόνια, δεν έρχονται πολλά παιδιά και κυρίως κορίτσια και αυτό όπως και να το κάνουμε είναι αρκετά λυπηρό».

Τι θα κρατούσες από την φετινή χρονιά την νέα περίοδο;

«Μιλώντας από την θέση της αρχηγού του Απόλλωνα, αυτό που θα ήθελα να μείνει και την νέα χρονιά, όπως γίνεται τόσα χρόνια, είναι το καλό κλίμα και η  διάθεση της  παρέας. Αυτό μας κάνει να περνάμε καλά».

Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας;

«Αυτό που θα ήθελα να τους πω, είναι μας στηρίξουν την νέα περίοδο στις προσπάθειες μας. Μην ξεχνάμε ότι ο Απόλλωνας έχει ιστορία στο γυναίκειο μπάσκετ, βγάζοντας τόσες αθλήτριες πανελλαδικά.  Τους θέλουμε διπλά μας έστω και για ένα παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια