Πορφυριακός: «Φτάνει πια με τις προκλητικές συμπεριφορές, τις αποτυχημένες αποδόσεις και τις φοβισμένες αποφάσεις των διαιτητών»

Από τον Πορφυριακό πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Έχοντας πλέον μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, μπορούμε να κάνουμε έναν σχολιασμό για ένα συγκεκριμένο θέμα που ταλανίζει την Ένωση, όπως φυσικά ταλανίζει και επηρεάζει όλα σχεδόν τα ομαδικά αθλήματα αυτής της χώρας.

Ασφαλώς αναφερόμαστε στο θέμα της διαιτησίας στους αγώνες της ΕΚΑΣΘ, με τους διαιτητές να είναι για άλλη μία χρονιά οι πρωταγωνιστές των κατηγοριών και ειδικά της Γ1 κατηγορίας όπου και αγωνίζεται η ομάδα μας.

Έφτασε το σωτήριο έτος 2018 και η ατάκα του ελληνικού θυμόσοφου λαού "τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή" ταιριάζει και περιγράφει την κακή κατάσταση στο θέμα της διαιτησίας στην Ένωση. Με θλίψη συνεχίζουμε να βλέπουμε τους ίδιους διαιτητές με το ίδιο ύφος και την ίδια αποτυχία στους αγώνες τους οποίους καλούνται να διευθύνουν.

Είναι μάλιστα απορίας άξιο με ποια κριτήρια επιλέγονται, με ποια κριτήρια αξιολογούνται κατά τη διάρκεια των αγώνων και πόσο ρόλο παίζουν οι προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους του μπάσκετ της πόλης. Οι ιστορίες πολλές και οι φήμες ακόμα περισσότερες, όμως ακόμα περισσότερο όλων η δυσαρέσκεια της πλειοψηφίας των αθλητών και των ομάδων που με τον όβολο τους στηρίζουν την Ένωση τόσα χρόνια.

Είναι επίσης αξιοσημείωτο το ποινολόγιο, που με προτροπή της ομάδας μας επανήλθε στην δημοσιότητα, το οποίο σε κάθε αγωνιστική είναι γεμάτο τιμωρίες αθλητών που καθύβρισαν κάποιον διαιτητή. Η ανακοίνωση μας δεν έχει σκοπό να επιρρίψει ευθύνες αλλά μόνο να υπενθυμίσει στην ΕΚΑΣΘ και τους υπεύθυνους των επιτροπών διαιτησίας ότι πλέον το πρόβλημα των κακών διαιτησιών έχει λάβει μέγεθος τεραστίων διαστάσεων και έχει πια φτάσει στο σημείο να αποθαρρύνει ομάδες, αθλητές και διαχειριστές στο να θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που αγαπούν εδώ και τόσα πολλά χρόνια.

Κάπου εδώ να βροντοφωνάξουμε ένα ηχηρό "ΦΤΑΝΕΙ" στις προκλητικές συμπεριφορές των διαιτητών, στις αποτυχημένες αποδόσεις διαιτητών, στις φοβισμένες αποφάσεις διαιτητών και πάνω από όλα στην ανύπαρκτη αξιολόγηση των διαιτητών.

Όπως όλα κάποτε τελειώνουν έτσι τελειώνει και η υπομονή πολλών στο θέμα της κακής διαιτησίας και περιμένουμε με αγωνία κάποια κοσμοϊστορική αλλαγή στο εγγύς μέλλον η οποία θα μεταμορφώσει αυτήν την αρνητική κατάσταση.

Η ΕΚΑΣΘ είναι τα σωματεία της και τα σωματεία είναι οι αθλητές των. Ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί όλο το πρωτάθλημα λοιπόν και αφού δεν υπάρχουν γήπεδα, τουλάχιστον ας υπάρξουν νέοι καλοί εκπαιδευμένοι διαιτητές και συνεχής αξιολόγηση».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια