Παπαμιχαήλ: «Δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε σήμερα»- Καλογερόπουλος: «Δεν είναι αυτή η πραγματική μας εικόνα»- Λειβάδης: «Μεγάλη επιτυχία η παρουσία εδώ για τον Φάρο»

Ναι μεν, αλλά... Και όχι σε μία, αλλά σε δύο περιπτώσεις για την Πέλη Παπαμιχαήλ. Η Ελληνίδα διεθνής φόργουορντ του Φάρου, σκέφτεται κατά πόσο είναι χρήσιμος ένας μικρός τελικός, αλλά από την άλλη τον είδε ως μια ευκαιρία να χαρεί μετά την ήττα στον ημιτελκό. Όπως επίσης σκέφτεται τον χαμένο ημιτελικό, αλλά αναγνωρίζει πως για τον Φάρο ήταν σημαντική υπόθεση η πορεία ως το σημείο αυτό. Και εννοείται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να μιλήσει για το ρεκόρ της Όλγας Χατζηνικολάου.

«Είναι περίεργο παιχνίδι ο μικρός τελικός», είναι οι πρώτες της κουβέντες μετά το τέλος της  αναμέτρησης και συνεχίζει: «Ίσως να έπρεπε να καταργηθούν γενικότερα οι αγώνες αυτοί. Είναι ένα παιχνίδι που είναι άχαρο και ουσιαστικά δεν έχει κάποια αίγλη. Από την μια το λες και... αγγαρεία, από την άλλη όμως παραδέχομαι πως είναι μια ευκαιρία να περάσεις λίγο καλά στην διοργάνωση, έχοντας αποκλειστεί από τον τελικό. Για μένα αυτό ήταν μια ευκαιρία να κλείσουμε χαρούμενα την παρουσία μας εδώ, γιατί προσωπικά δεν πέρασα καθόλου καλά την Παρασκευή στον ημιτελικό. Ήταν μια ευκαιρία να  το ευχαριστηθούμε λίγο, να δείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και ήταν και μια καλή προπόνηση για τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα που έρχονται, καθώς εκεί είναι ο στόχος μας πλέον. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δεν θέλαμε με τίποτα να χάσουμε σήμερα. Θέλαμε την τρίτη θέση, ακόμη κι αν μετά από λίγα χρόνια θα τη θυμόμαστε μόνο εμείς. Το ευχαριστηθήκαμε και κάναμε και λίγο χαρούμενους τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα».

Έτσι κι αλλιώς όλοι αναγνωρίζουν πως η παρουσία του Φάρου στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, δεν ήταν και μικρή υπόθεση: «Σίγουρα δεν είναι και λίγο! Η ομάδα είναι πρωτοεμφανιζόμενη στην Α1 και είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ πήρε και την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η χρονιά θεωρείται άκρως επιτυχημένη και ελπίζω και να κλείσουμε καλά τη σεζόν. Απλά είναι αυτό που λένε, πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Και όταν έχεις περάσει σε ένα φάιναλ φορ, θέλεις να πας όσο καλύτερα γίνεται. Αλλά είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την πορεία μας και ελπίζω και στα καλύτερα...»

Ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο βλέπει τον Ολυμπιακό: «Προγνωστικά σε αυτά τα φάιναλ φορ στα οποία αγωνίζεται ο Ολυμπιακός δεν υπάρχουν ουσιαστικά. Είναι 99% να το σηκώσει και οι υπόλοιποι μοιραζόμαστε το 1%. Ελπίζω ο ΠΑΟΚ να μείνει όσο γίνεται πιο κοντά στο σκορ, να διεκδικήσει τη νίκη, για να γίνει ένα παιχνίδι ανταγωνιστικό και να υπάρχει θέαμα».

Ο επίλογος δεν ανήκει σε κάποια ομάδα, αλλά σε μια αθλήτρια του Ολυμπιακού, την Όλγα Χατζηνικολάου, με την οποία έχουν υπάρξει συμπαίκτριες και στις εθνικές ομάδες, αλλά και στον Ολυμπιακό παλιότερα. Η Ελληνίδα γκαρντ φτάνει τις 11 συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας και βρίσκεται πια στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας: «Ναι, ξεπέρασε την Καλέντζου νομίζω. Ήταν στόχος της... Το έλεγε χρόνια», προσθέτει γελώντας για να συνεχίσει: «Της αξίζει, αν και δεν είμαι και αντικειμενική, γιατί είναι φίλη μου. Έχει αποδείξει την αξία της. Τα αξίζει όλα αυτά, τα κύπελλο και τις συμμετοχές και μακάρι να συνεχίσει έτσι και τα επόμενα χρόνια και να χτίσει ρεκόρ που δεν θα μπορέσει να σπάσει κανείς. Έχει κάνει θυσίες και της αξίζει».

Καλογερόπουλος: «Δεν είναι αυτή η πραγματική μας εικόνα»

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γαβρίλος Καλογερόπουλος, στάθηκε μετά το τέλος του μικρού τελικού στο γεγονός ότι η ομάδα του μπορεί να παρουσιάσει καλύτερη αγωνιστική εικόνα. «Η προχθεσινή εμφάνιση δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Αθηναϊκού, ούτε η σημερινή ήταν. Η καλύτερη μας παίκτρια, η Μακεϊ παίζει ουσιαστικά με ένα πόδι. Την χρησιμοποιήσαμε λίγο σήμερα, γιατί έχουμε ένα μικρό ροτέισον. Σημασία έχει ότι εμείς φέτος επενδύσαμε σε νέα παιδιά, 19χρονα, την Στούπα και την Τζανετάτου για να δημιουργήσουμε μια βάση με τις υπόλοιπες αθλήτριες που έχουμε. Μαζί με τις Σλούκα και Κόνιαλη θα χτιστεί ο Αθηναϊκός την επόμενη χρονιά έχοντας την προσθήκη ταλαντούχων νέων παιδιών».

Λειβάδης: «Μεγάλη επιτυχία η παρουσία εδώ για τον Φάρο»

Ο Φάρος δεν έφτασε στον τελικό, αλλά πήρε τη νίκη στον μικρό τελικό και την Τρίτη θέση στο Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών με τη νίκη του επί του Αθηναϊκού.

Όλα αυτά παρά το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Κάτι που υπογράμμισε στα όσα είχε να πει και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Λειβάδης.

«Την Παρασκευή κάναμε μια κακή εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Τα κορίτσια είχαν πολύ άγχος και ήταν φανερό πιστεύω. Ήταν δύσκολο να επανέλθουν μετά τον ημιτελικό τα κορίτσια, γιατί πιστεύαμε πως θα έχουμε καλύτερη παρουσία στον ημιτελικό. Είναι επαγγελματίες παίκτριες  όμως, βρήκαμε ρυθμό από την άμυνα σήμερα, παίξαμε καλύτερα, αλλά και πάλι όχι όπως θέλαμε και όπως παίζαμε στα προηγούμενα παιχνίδια».

Ο Φάρος αγωνίστηκε σε αυτό το φάιναλ φορ με την Κεχαγιά να έχει μόλις επιστρέψει μετά από μακρά απουσία εξαιτίας τραυματισμού, αλλά και χωρίς την Ουόκερ: «Μας επηρέασε το πρόβλημα που είχε η Κεχαγιά το προηγούμενο διάστημα σίγουρα, γιατί είναι σημαντική παίκτρια για εμάς και σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Έπαιξε πολύ καλά και επανέρχεται. Δεν είναι 100% έτοιμη. Όσο για απουσία της Ουόκερ, δεν άλλαξε πολύ τα πράγματα, γιατί έχουμε και την Πέλη (Παπαμιχαήλ) και την Κέντρα (Λικέντρα Τζόνσον) που «φορτώθηκε» στην αρχή με φάουλ, αλλά και τις Δίελα και Γκριτζά που μπορούν να αγωνιστούν ως τεσσάρια. Μας βόλευαν και τα σχήματα του Αθηναϊκού με την Λιτλ στο τέσσερα κι έτσι βγάλαμε το παιχνίδι».

Όλα αυτά για μια ομάδα που ουσιαστικά κάνει τα πρώτα της βήματα στην κατηγορία των μεγάλων: «Είναι μεγάλη επιτυχία η παρουσία στο φάιναλ φορ για τον Φάρο. Είμαστε ευτυχισμένοι αν σκεφτείτε πως πριν τρία χρόνια παίζαμε στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ και τώρα είμαστε στο φάιναλφ φορ και στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Είναι ωραία τα συναισθήματα».

Όσο για την απουσία του κόσμου.... «Είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο, αν και κάποιοι στο γυναικείο το έχουν συνηθίσει. Είναι δύσκολη κατάσταση και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν καλές ομάδες και καλές παίκτριες και στο φάιναλ φορ και γενικότερα. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα το αγαπήσει ο κόσμος περισσότερο το γυναικείο μπάσκετ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια