Πλευράκη (πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου): «Ο κόσμος της περιοχής θα… αγκαλιάσει το Πανελλήνιο Εφήβων»

Η Κρήτη έχει μάθει να φιλοξενεί το αύριο του μπάσκετ είτε του Παγκοσμίου όπως έκανε το 2015, είτε του Ευρωπαϊκού όπως το 2014 ή το 2017. Φέτος, είναι η σειρά της επόμενης μέρας του ελληνικού μπάσκετ. Η Χερσόνησος θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων παροτρύνοντας την νέα γενιά να είναι κοντά σε αθλητικά πρότυπα.  Η Δέσποινα Πλευράκη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, μίλησε για την νέα… πορτοκαλί διοργάνωση που θα έχει άρωμα Κρήτης.

«Είναι στη φιλοσοφία του Δημάρχου, της δικής μου και γενικότερα της δημοτικής αρχής να γίνονται αθλητικές διοργανώσεις στο Δήμο, πρωτίστως για να φέρνουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και κατά δεύτερον να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον τόπο μας και κατά την χειμερινή περίοδο ως πλέον αθλητικός προορισμός. Αυτές είναι οι δύο αρχικές σκέψεις μας. Είναι σημαντικό να καλλιεργείται η εξωστρέφεια και να υποδέχεται η Χερσόνησος κόσμο και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ώστε να γνωρίζουν το Δήμο μας».

Η σκέψη αυτή καταδεικνύει πως ο στόχος δεν είναι βραχυπρόθεσμος, αλλά και μακροπρόθεσμος: «Ναι,  πράγματι, έτσι ακριβώς. Πριν μερικούς μήνες φιλοξενήσαμε το "Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για Σκάκι". Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και με άλλα αθλήματα, όπως την ξιφασκία, το Τaekwon-do και φυσικά το μπάσκετ. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για να φέρουμε κι άλλες διοργανώσεις στον τόπο μας».

Η Κρήτη πάντως δείχνει μια… αδυναμία στο μπάσκετ με τις συνεχείς διοργανώσεις, ειδικότερα στο Νομό Ηρακλείου, με τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα και την φιλοξενία της Εθνικής Ανδρών: «Ναι, όντως κατά κάποιο τρόπο  γινόμαστε  το "σπίτι του μπάσκετ". Υπάρχει έντονη κινητικότητα προς την κατεύθυνση αυτή και πιστεύω πως ο κόσμος εδώ ανταποκρίνεται και έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια».

Αυτό που αναμένεται είναι πλέον είναι να αγκαλιάσει και ο κόσμος της Χερσονήσου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων: «Η φιλοξενία είναι μια συνέργεια του Δήμου Χερσονήσου με τους τοπικούς φορείς-παράγοντες, αθλητικά κέντρα, ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίοι πραγματικά συμβάλλουν στο να αποτελούν  αρωγοί της προσπάθειας αυτής μαζί φυσικά με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Δεν επιδιώκουμε "πυροτεχνήματα". Θέλουμε ότι γίνεται να έχει ανταπόκριση και όφελος από και προς την κοινωνία,  στοχεύοντας στην εδραίωση θεσμών στο τέλος κάθε διοργάνωσης που θα φιλοξενήσουμε».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια