Μασλαρινός: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τέλος»- Μίσσας: «Σε έναν τελικό πρέπει να δίνεις μάχη σε κάθε φάση»

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών. Βρίσκεται στον τελικό, όπου αύριο στο ΚΓ «Μάκης Λιούγκας» στην Γλυφάδα θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Που είναι το φαβορί και ο οποίος θα παίζει στην έδρα του. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μασλαρινός, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει φαβορί τον αυριανό (25/3, 18.30) τελικό της διοργάνωσης. Και δεν μένει σε αυτό...

«Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Είναι ένας τελικός, είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Θα δούμε σε τι κατάσταση είμαστε μετά και τον ημιτελικό της Παρασκευής. Θα κάνουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης».

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κοντράρει τον Ολυμπιακός στον αγώνα του πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη και ο Μασλαρινός πιστεύει πως η εξέλιξη του παιχνιδιού εκείνου έκανε καλό και στις δύο ομάδες: «Η αλήθεια είναι πως το παιχνίδι του πρωταθλήματος έκανε καλό και στους δύο. Κι εμείς άσχετα αν χάσαμε, πιστέψαμε περισσότερο στον εαυτό μας και ανέβηκε η ψυχολογίας μας, αλλά και ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει στροφές από τότε και πραγματικά η εικόνα του είναι εντυπωσιακή».

Στην κλασική ερώτηση για το «κλειδί» της αναμέτρησης ή τα όποια «τρωτά σημεία μπορούν να βρεθούν στον αντίπαλο, ο προπονητής του ΠΑΟΚ παραδέχεται πως δεν υπάρχουν και πολλά: «Εγώ πιστεύω πως για να νικήσεις ένα παινίδι θα πρέπει ή να επιβάλλεις το ρυθμό σου ή να είσαι το ίδιο καλός στον ρυθμό του αντιπάλου. Με τον Ολυμπιακό πρέπει να κάνεις και τα δύο. Οτιδήποτε συμβεί, πρέπει να είσαι το ίδιο καλός. Είναι πολύ δύσκολο... Πρέπει να συμβούν πολλά πράγματα. Και φυσικά θα παίξει ρόλο και η τύχη. Πρέπει να τον πετύχεις και σε κακή μέρα. Έχουμε πετύχει τον Ολυμπιακό σε καλή μέρα και η διαφορά ήταν εξωπραγματική. Τρωτό σημείο να πω «εκεί θα χυτπήσουμε», δεν υπάρχει. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και ότι μας δώσει ο ίδιος ο αγώνας πια να το πάρουμε».

Όσο για την παρουσία του κόσμου και αν περιμένουν βοήθεια και από την κερκίδα, παραμένει ρεαλιστής: «Περιμένουμε να δούμε τους γονείς, τους ήρωες. Αυτούς τους περιμένουμε. Αν έρθουν κι άλλοι, ακόμη καλύτερα. Ποιος δεν θέλει κόσμο δίπλα του όταν παίζει. Να πάνε όλα καλά να γεμίσει, να έχουμε κόσμο τουλάχιστον όσο είχαμε στον δεύτερο ημιτελικό. Και μακάρι να είμαστε ανταγωνιστκοί ως το τέλος και όσοι έρθουν να δουν έναν ενδιαφέρον τελικό».

Μίσσας: «Σε έναν τελικό πρέπει να δίνεις μάχη σε κάθε φάση»



Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για έναν ακόμη τελικό. Αύριο  θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ για τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών στο δικό του «σπίτι» στο Κ. Γ. «Μάκης Λιούγκας» στην Γλυφάδα.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας την αρχή από τα τεχνικά σημεία στα οποία θα πρέπει η δική του ομάδα να δώσει προσοχή.

«O ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι μια καλή ομάδα, έχοντας αρκετή δύναμη στην φροντ λάιν. Προσπαθεί από την πλευρά της επιθετικής της τακτικής, είτε να χρησιμοποιήσει την Μάλαρντ ή την Λιούις ανάλογα είτε στο χάι ποστ, είτε στο λόου ποστ. Ψάχνει να βρει καλά σουτ, από διάφορα σκριν, της Αλμπάνεζ και έχει κι ένα άλλο κομμάτι σε σχέση με τα pnr. Από την πλευρά της δικής μας αμυντικής τακτικής αυτά είναι τα στοιχεία που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

Και συνέχισε... μεταφέροντας τις παρατηρήσεις τους στην άλλη πλευρά του παρκέ: «Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά την επίθεση, επειδή είναι και μια ομάδα, η οποία στη δική της άμυνα μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορες μορφές ζώνης και να το γυρνάει σε μαν του μαν ή να παίζει μαν του μαν με αλλαγές κ.λ.π., χρειαζόμαστε μια ιδιαίτερη συγκέντρωση σε ότι αφορά το επιθετικό μας κομμάτι και στοιχείο, να παίζουμε εκεί που έχουμε πλεονέκτημα και να παίζουμε πάντα στη λογική του πλεονεκτήματός μας».

Χρόνια προπονητής, αλλά έχοντας και την εμπειρία του παίκτη, ο Μίσσας αναγνωρίζει πως πέρα από τα τεχνικά σημαντικό ρόλο θα παίξει και ένα άλλο κομμάτι στην προσπάθεια της κατάκτησης του τίτλου: «Σίγουρα αυτά είναι τα σημαντικά και τα βασικά στοιχεία από πλευράς αγωνιστικού κομματιού. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ψυχολογικό και πνευματικό κομμάτι, που είναι πολύ σημαντικό και πάντα σε έναν τελικό πρέπει να είσαι 100% έτοιμος και θεωρώ θα είμαστε. Και πάνω από όλα θα πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ και να δίνεις μάχη για κάθε φάση».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια