Πρωταθλητής Θεσσαλονίκης στους εφήβους ο Αρης-Επικράτησε του ΠΑΟΚ με 71-64 –Φωτορεπορτάζ του Κώστα Γκόρα από τον αγώνα και την κατάμεστη κερκίδα

Ο Αρης επανήλθε στην κορυφή της Θεσσαλονίκης στους εφήβους μετά την σημερινή  επικράτηση επί του ΠΑΟΚ με ,71-64 στον «άτυπο τελικό» του φάιναλ-φορ εφήβων της ΕΚΑΣΘ. Έτσι οι «κίτρινοι»  θα εκπροσωπήσουν την Ενωση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί από 11-15 Απριλίου στην Χερσόνησο της Κρήτης

Ο Αρης ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά και με τρία συνεχόμενα τρίποντα προηγήθηκε με 9-0. Ο ΠΑΟΚ σημείωσε τους πρώτους του πόντους με βολές του Παλιαχάνη μετά από τέσσερα περίπου λεπτά, ενώ στη συνέχεια είχαμε κάρφωμα από τον Κλωνάρα που μείωσε τη διαφορά. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν το εντυπωσιακό σερί τους, καθώς πέτυχαν νέο τρίποντο με τον Κάτο, ενώ λίγο αργότερα ο Βουλγαρόπουλος κάρφωσε ανεβάζοντας τη διαφορά στους δέκα (14-4). Ο «Δικέφαλος» με σερί 4-0 μείωσε σε 17-10, δύο επτά πριν το φινάλε της πρώτης περιόδου, αλλά ο Σιδηροηλίας με τέσσερις συνεχόμενες βολές έφερε πάλι τη διαφορά στους 11. Με γκολ φάουλ του Βακουφτσή και με τρίποντο του Μαραβέγια ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο Βακουφτσής και ο Κλωνάρας με συνεχόμενα καλάθια έφεραν το παιχνίδι στον πόντο με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως ο Κουρτίδης με γκολ-φάουλ έκανε το 24-21. Εντυπωσιακό κάρφωμα του Κλωνάρα, έφερε εκ νέου το παιχνίδι στον πόντο, αλλά οι «κίτρινοι» με Σιδηροηλία, Γουναρόπουλο, Κουρτίδη και τρίποντο του Κογκαλίδη έκαναν σερί 9-0 και η διαφορά ξεπέρασε και πάλι τους δέκα. Ο Κλωνάρας σημείωσε καλάθι μετά από καιρό για τον ΠΑΟΚ, όμως ο Αρης έκανε ένα 8-0 και πήγε στα αποδυτήρια με +15.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με σερί 6-0 και κατάφερε να μειώσει σε 48-38 στα μέσα της. Η διαφορά παρέμεινε σε διψήφια νούμερα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με +9 καθώς ο Μαραβέγιας με σουτ και ο Παλιαχάνης με βολές έκαναν το 53-44.
  
Ούτε στην αρχή της τελευταίας περιόδου άλλαξε κάτι σε ότι αφορά το σκορ, καθώς οι πρωταθλητές Θεσσαλονίκης συνέχισαν να προηγούνται με διαφορά που κυμαινόταν κοντά στους δέκα πόντους. Με γκολ φάουλ του Πετανίδη ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 63-56, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Παλιαχάνης έκανε το 63-59. Ο Σιδηοηλίας έγραψε το 65-59 και ο Παλιαχάνης το 65-61. Εντυπωσιακό κόψιμο του Βουλγαρόπουλου και ο Κάτος με γκολ-φάουλ κάνει το σκορ 68-61, 1:36 πριν τη λήξη.  

Ο Κλωνάρας με δύο βολές μείωσε στους πέντε, όμως απέμειναν μόλις 23 δεύτερα. Η μπάλα πήγε και πάλι στον ΠΑΟΚ μετά τη λάθος επαναφορά των «κιτρίνων» ο Κλωναρας αστόχησε σε τρίποντο. Ο Κουρτίδης με δύο βολές έγραψε το 70-63, ενώ ο Βακουφτσής με μία βολή έκανε το 70-64. Ο Σιδηροηλίας με τον ίδιο τρόπο, διαμόρφωσε το τελικό σκορ μέσα σε έξαλα πανηγύρια παικτών και φιλάθλων του Αρη.   
Κουρτίδης, Σιδηροηλίας, Βλάσιος οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν Βακουφτσής, Παλιαχάνης, Κλωνάρας και Μαραβέγιας.

Δεκάλεπτα: 21-16, 41-26, 53-44, 71-64
Διαιτητές: Λόρτος-Γαζέτας-Δέλλας
Δεκάλεπτα: 21-16, 41-26, 53-44, 71-64
Διαιτητές: Λόρτος-Γαζέτας-Δέλλας
ΑΡΗΣ (Μπουσβάρος): Βλάσιος 12(3), Διαλεσιώτης, Κάτος 9(2), Κογκαλίδης 3(1), Γουναρόπουλος 8, Σιδηροηλίας 16(1), Κοτρώτσιος, Κουρτίδης 19(2), Βουλγαρόπουλος 4, Νετζήπογλου.

ΠΑΟΚ (Αλμπάνης): Μαραβέγιας 11(2), Τουλούπης 5, Κλωνάρας 12, Παλιαχάνης 13, Χαρίτογλου, Φίλλιος, Μπέσσας, Ιατρίδης Ζ., Ιατρίδης Κ. 3(1), Βακουφτσής 15, Πετανίδης 5, Καραγεωργίου.






































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια