FIBA : «Αισιόδοξο αύριο για την Εθνική γυναικών με Χριστινάκη και Φασούλα-Τσινέκε και Χατζηλεοντή οι επόμενες»

Η Ελεάννα Χριστινάκη και η Μαριέλλα Φασούλα βρίσκονται στο επίκεντρο ενός άρθρου για την Εθνική Γυναικών. Αυτή τη φορά η FIBA προσπάθησε να ρίξει μια ματιά στο το τι βρίσκεται πίσω από το νυν ρόστερ της Εθνικής Ελλάδας.
«Πολλοί πίστευαν πως το Ευρωμπάσκετ 2017 θα ήταν το κύκνειο άσμα για την Εβίνα Μάλτση, την Στέλλα Καλτσίδου και όχι μόο, αλλά αυτές έσκισαν το σενάριο και βρέθηκαν πρωταγωνίστριες σε ένα παραμύθι που τις έστειλε στους ημιτελικούς και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο στο σάιτ της Διεθνούς Ομοσπονδίας που εξακολουθεί όμως να βλέπει στο αύριο. Και δεν περιορίζεται μόνο στις δύο Ελληνίδες που βρίσκονται στο NCAA.

«Η Χριστινάκη και η Φασούλα είναι έτοιμες να βγουν μπροστά και να δουν τον ρόλο τους να μεγαλώνει. Και οι δύο ακόμη μαθαίνουν και είχαν περιορισμένη χρονικά συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ 2017, αλλά και οι δύο βγήκαν μπροστά στα Προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019. Είναι κάτι που είναι συναρπαστικό όχι μόνο για τους Έλληνες φιλάθλους, αλλά και για τους ουδέτερους που παρακολουθούν το γυναικείο μπάσκετ.

Η Χριστινάκη είναι ένα μεγάλο ταλέντο και να την αποκαλέσεις «νέα Μάλτση» θα έβαζε μεγάλη πίεση και πολλές προσδοκίες στους ώμους της. Θα ήταν πιο ακριβές να πει πως είναι «η πρώτη Χριστινάκη και μια πιθανή διάδοχος της Μάλτση, όταν αυτή αποσυρθεί από την ενεργό δράση». Και αν βρεθεί κοντά σε αυτό το επίπεδο μιας παίκτριας θρύλου για το μπάσκετ, θα είναι σίγουρα ενθουσιασμένη και η ίδια.

Μετά τη μεταγραφή της από τους Gators στους Terrapins το γεμάτο πάθος παιχνίδι της με το Μέριλαντ της πρόσφερε πολλούς νέους φίλους. Σίγουρα μπορεί να σκοράρει, παίζει επιθετικά και στις δύο άκρες του γηπέδου, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο έδωσε μια εκπληκτική παράσταση απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 που έγιναν θέμα σε εκείνο το πρώτο παράθυρο.

Η Φασούλα έρχεται από μπασκετική οικογένεια, καθώς ο πατέρας της ήταν από τους αστέρες της Εθνικής Ανδρών. Η κολεγιακή της καριέρα διακόπηκε για λίγο, εξαιτίας της μεταγραφής της από το Boston College στο Vanderbilt και σύμφωνα με τους κανονισμούς του NCAA δεν μπορεί να αγωνιστεί την περίοδο 2017-18. Αλλά θα είναι έτοιμη να κάνει τη διαφορά το φθινόπωρο.

Το ύψος της και το συνεχώς εξελισσόμενο παιχνίδι τς στο ποστ κάνουν δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να την μαρκάρει, οπότε αν είναι υγιής και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά θα έχει κάθε ευκαιρία να γίνει σημείο αναφοράς στη ρακέτα, δίπλα στην ήδη καθιερωμένη Άρτεμις Σπανού. Η Φασούλα είχε 11 πόντους σε 20 λεπτά απέναντι στην Πορτογαλία και αυτή η παρουσία της λέει πολλά για τις δυνατότητές της.

Ίσως το μεγάλο ερωτηματικό να μην είναι αν οι δυο τους μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της Ελλάδας στο γυναικείο μπάσκετ. Είναι και οι δύο ικανές αθλήτριες. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι σε ποιαν άλλη μπορεί η Ελλάδα να στηριχθεί για να γίνει πρωταγωνίστρια στο διεθνές σκηνικό.

Η επόμενη που περιμένει τη σειρά της λογικά θα είναι η Έλενα Τσινέκε, μια σούτινγκ γκαρντ που της αρέσει να πηγαίνει προς το καλάθι και επίσης μπορεί να πασάρει εξαιρετικά. Ήταν από τις αθλήτριες που έκλεψαν την παράσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων στο Σοπρόν πέρυσι. Μπήκε στην ομάδα στους Προκριματικούς του Ευρωμπάσκετ 2019 και κάνει το δίδυμο Χριστινάκη – Φασούλα να φαντάζει ακόμη πιο δυνατό στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Υπάρχει ακόμη η πεποίθηση πως η Ιωάννα Χατζηλεοντή θα είναι κάποια που θα προσθέσει βάθος στη θέση του φόργουορντ. Η παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Κορασίδων πέρυσι γύρισε πολλά κεφάλια προς το μέρος της. Στα 16 της έχει δρόμο ακόμη για την Εθνική Γυναικών, αλλά και πάλι καλό είναι να συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε.


Με όλα αυτά κατά νου, ίσως οι φόβοι πως η Ελλάδα θα βρεθεί στις τελευταίες θέσεις όταν οι παίκτριές της που είναι βετεράνοι και ηγούνται σήμερα σταματήσουν, να είναι υπερβολικοί. Και τις Χριστινάκη και Φασούλα να δείχνουν το δρόμο ίσως η Εθνική Ελλάδας να είναι έτοιμη για ένα ακόμη νέο, συναρπαστικό ταξίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια