Πλήθος κόσμου και επισήμων στη βασιλόπιτα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου-Φωτορεπορτάζ

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της  βασιλόπιτας για το 2018 πραγματοποίησε ο Αθλητικός Σύλλογος Αναγέννηση Νέου Ρυσίου  την Κυριακή στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Σωκράτης Φάμελος,  οι Βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπρόεδρος της  Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ  και υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου κ. Νίκος Λαγός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Κοντοπίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας  Ν. Ρυσίου κ. Θωμάρεϊς Χρήστος, οι Τοπικοί Σύμβουλοι, κα. Χρόντσιου Μαρία, Μπύρου Ακριβή, Ευδοκία Παπαχρηστίδη(και πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου), ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και σύμβουλος της Ε.Ο.Κ. κ. Σάββας Λόρτος, ο Πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Ρυσίου « Η Αρετσού» κ. Γιώργος Δημητριάδης και ο τέως Πρόεδρος του συλλόγου κ. Λαϊνάς Σταύρος. Στο κλειστό γυμναστήριο υπήρξε το αδιαχώρητο από τη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών-τριών,  προπονητών τριών όλων των τμημάτων του συλλόγου, πολλοί γονείς και φίλοι του συλλόγου.

 Ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Βλάσης Αράπογλου αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.

Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Ασημόπουλος, αναφέρθηκε στα οφέλη της ενασχόλησης με το αθλητισμό και ότι ο αθλητισμός είναι προνόμιο όλων.

«Μέλημά μας είναι η ώθηση των παιδιών στον αθλητισμό, διότι ο αθλητισμός είναι δείκτης ανάπτυξης και προόδου μιας κοινωνίας, διαμορφώνει χαρακτήρες, συμπεριφορές και πλάθονται ανθρώπινες αξίες. Προσπαθούμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον των παιδιών στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, απομακρύνοντάς τα από διάφορες επιβλαβείς δραστηριότητες.

Ο σύλλογος σήμερα διατηρεί 24 τμήματα με την συνεχώς αυξανόμενη συμμετοχή των παιδιών, αλλά ταυτόχρονα και αύξηση των υποχρεώσεων των μελών του Δ.Σ. απέναντι  σ' αυτά τα παιδιά. Η επιλογή των προπονητών-παιδαγωγών αποσκοπεί στη σωστή  διαπαιδαγώγηση αυτών, δίνοντας έμφαση στις αρχές,  και τα οφέλη του Αθλητισμού».

Ζήτησε από τους γονείς ενεργή συμμετοχή για να μπορέσει ο σύλλογος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των τμημάτων. «Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος  είναι ότι οι ώρες προπόνησης δεν είναι ανάλογες με τα αγωνιστικά τμήματα και τον αριθμό των παιδιών και ζητούμε από το Αθλητικό Κέντρο όπως η κατανομή των ωρών προπόνησης να γίνεται με αξιοκρατία ανάλογα με την αγωνιστική δύναμη των συλλόγων».

Κύρια αναφορά έγινε στην πορεία κυρίως των αγωνιστικών και των τμημάτων υποδομής.

Το τμήμα γυναικών αγωνίζεται στην Α2  Εθνική Κατηγορία της Ε.Ο.Κ., με πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής, το τμήμα ανδρών ανέβηκε από τη Γ1 κατηγορία στη  Β΄ κατηγορία της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.. Επίσης στα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. συμμετέχουν τα τμήματα των Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων και λειτουργούν τα τμήματα υποδομής Προπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι αγοριών & κοριτσιών, Προμίνι  αγοριών & κοριτσιών και η ακαδημία με τα τμήματα Πάνθηρες-1, Πάνθηρες -2 και Αετοί.

Πέρα από τα αγωνιστικά αποτελέσματα, αναφέρθηκε και στο κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί ο σύλλογος, οργανώνοντας  Εθελοντική Αιμοδοσία κάθε χρόνο στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. για τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, σε συνεργασία με την Δημ. Κοινότητα Ν. Ρυσίου και του Λαογραφικού Συλλόγου Ν. Ρυσίου « Η Αρετσού».

Σύντομο χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε, ο ο Αναπληρωτής Υπουργός κ Σωκράτης Φάμελος, οι Βουλευτές κ.κ. Θεόδ. Καράογλου & Σάββας Αναστασιάδης και εκ μέρους του Δήμου,  ο Αντιπρόεδρος της  Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ  και υπεύθυνος του Αθλητικού Κέντρου κ. Νίκος Λαγός

Στη συνέχεια  ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αράπογλου  έκοψε την πίτα, την οποία ευλόγησε ο πατήρ Αντώνιος και ο Πατήρ Χρήστος, για  τους επίσημους  προσκεκλημένους.

Ακολούθησε η βράβευση της ομάδας  των Ανδρών για την άνοδο στη Β΄ κατηγορία.
 Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Δ.Σ. αποφάσισε να βραβεύσει τους μαθητές-τριες -αθλητές-τριες, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους, για την επιτυχία εισαγωγής  σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.  και είναι οι παρακάτω:

- Νέστορας Λαγός
- Δημήτρης Παπαστεργίου
- Γεώργιος Γιαννός
- Δημήτριος Παπαγεωργίου
- Νίκος Τσιμιτάκης
- Γεώργιος Ευσταθιάδης
- Δημήτριος Τζικόπουλος
- Στέλλα Κουλαρτζά
- Αλέξανδρος Τσιάτσιος

Η εκδήλωση έκλεισε με το μοίρασμα μικρών πιτών σε κάθε τμήμα, ενώ οι τυχεροί κέρδισαν διάφορα δώρα.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια