Σταμάτη: «Μονόδρομος η νίκη με την Πορτογαλία»

Η αποστολή στο Ισραήλ δεν στέφθηκε με επιτυχία για την Εθνική Γυναικών, η οποία, ωστόσο, παραμένει φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019.

Χάθηκε μόνο μία, από τις πολλές μάχες που έχει να δώσει η Ελλάδα με την Εβίνα Σταμάτη να δηλώνει ότι η Εθνική γυρίζει πλέον σελίδα και σκέφτεται αποκλειστικά τον αγώνα της Τετάρτης με την Πορτογαλία. Η έμπειρη γκαρντ χαρακτηρίζει τη νίκη ως μονόδρομο για την ομάδα και καλεί του φιλάθλους να γεμίσουν τις εξέδρες του «Τ.Καμπούρης» στη Χαλκίδα.

Αρχικά η Εβίνα Σταμάτη αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του Σαββάτου με το Ισραήλ. «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και αυτό το γνωρίζαμε. Παρά το γεγονός ότι προσπαθήσαμε πολύ, δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, ενώ μας στοίχισε και η κακή μας άμυνα. Επίσης δεν μπορέσαμε να περιορίσουμε μια από τις καλές παίκτριες του Ισραήλ, στην επίθεση ήμασταν άστοχες και σε κρίσιμα σημεία δεν κάναμε καλές επιλογές. Φυσικά δεν απογοητευόμαστε. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο παιχνίδι και αν δεν παίζαμε όπως έπρεπε, υπήρχε κίνδυνος. Εχουμε διαγράψει ήδη από το μυαλό μας το Ισραήλ και σκεφτόμαστε αποκλειστικά την Πορτογαλία. Για μας η νίκη με την Πορτογαλία είναι μονόδρομος. Η πρόκριση βέβαια δεν έχει χαθεί, ηττηθήκαμε μόνο με δύο πόντους στο Ισραήλ και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη μας σε αυτές τις λίγες ημέρες που απομένουν ως τον αγώνα της Τέταρτης και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε πανέτοιμες».

Η Εθνική Γυναικών έχει εικόνα από την Πορτογαλία όταν την αντιμετώπισε τον περασμένο Νοέμβρη με την έμπειρη γκαρντ να εξηγεί. «Η Πορτογαλία είναι μια δυνατή ομάδα, τρέχει σε ανοιχτό γήπεδο και πιέζει αρκετά τον αντίπαλο. Δεν στηρίζεται σε σετ παιχνίδι και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Εχουμε μια εικόνα όταν την αντιμετωπίσαμε το Νοέμβρη, δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα είναι ένα πλεονέκτημα για μας».


Τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί ο αγώνας της Τετάρτης θα διεξαχθεί σε ένα γεμάτο από κόσμο γήπεδο. «Περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει, όπως και τον Νοέμβρη στην Κοζάνη, αλλά όπως μας είχε βοηθήσει και στα προηγούμενα παιχνίδια που είχαμε δώσει στη Χαλκίδα. Πιστεύω ότι την Τετάρτη θα γεμίσει το γήπεδο από φίλαθλους και θα αγωνιστούμε σε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια