Πέτροβιτς: «Υπάρχει ακόμη η φλόγα μέσα μου»

Το βιογραφικό του Βλάντο Πέτροβιτς προκαλεί… ίλιγγο. Αγωνίσθηκε σε σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Παρτιζάν, η Παρί, η Άλμπα, ο Άρης, ο Ηρακλής. Πανηγύρισε τίτλους,  ,κύπελλα, έπαιξε στην Ευρωλίγκα, συνεργάσθηκε με κορυφαίους παίκτες και προπονητές σε μια ζηλευτή από κάθε  άποψη διαδρομή. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής της ΧΑΝΘ  εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συνεργαστεί με την ομάδα και αναφέρεται στα πλάνα του για το προσεχές μέλλον.

«Συνεχίζω γιατί μέσα μου υπάρχει ακόμη η φλόγα. Υπάρχει διάθεση. Πριν από 2 χρόνια είχα αποφασίσει να σταματήσω μετά την συνεργασία μου με τον Προμηθέα. Για έναν χρόνο έμεινα εκτός, όμως δεν σταμάτησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Είχα συνεργασία με μια Ακαδημία μπάσκετ στο Βελιγράδι. Όταν ήρθε η πρόταση από την ΧΑΝΘ χάρηκα. Μου άρεσε το πλάνο που είχαν οι άνθρωποι της. Ήξερα ότι θα μπορούσα να βοηθήσω»

Ο Βλάντο Πέτροβιτς εξήγησε: «Η ΧΑΝΘ έχει ένα μεγάλο brand στο μπάσκετ ανεξάρτητα με το αν η αντρική ομάδα μπάσκετ παίζει στην Γ΄ Εθνική. Είναι ένας ιστορικός τόπος , μια ιστορική ομάδα που δουλεύει με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος. Αυτό το ξέρουν όλοι. Αν θα μπορούσε να συνδυαστεί η καλή δουλειά στις υποδομές με άνοδο και της αντρικής ομάδας θα ήταν το ιδανικό. Ξέρω πως σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ΧΑΝΘ με στόχο κάποια στιγμή να καταφέρουμε να ανέβουμε στην Α2. Το βασικότερο όμως είναι η σωστή δουλειά στις Ακαδημίες και η ανάδειξη καλών παικτών και καλών προσωπικοτήτων. Εδώ υπάρχουν τρομερές συνθήκες… Αξιόλογοι προπονητές, μια καλή διοίκηση, παροχές, σπίτια για νεαρούς παίκτες που έρχονται από την επαρχία. Η ΧΑΝΘ έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα που πιστεύω πως θα αποδώσει».

Για την πορεία της ομάδας φέτος τονίζει: «Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα όμως πιστεύω πως η ευκαιρία της ανόδου στην Β΄ Εθνική δεν χάθηκε, είναι μπροστά μας».

Σε ότι αφορά το μέλλον του λέει: «Με ενδιαφέρει η προπονητική σε επίπεδο υποδομών. Είναι κάτι που μου άρεσε και το σκεφτόμουν πριν ακόμη σταματήσω το μπάσκετ. Αυτό είναι κάτι που αγαπάω».


*Όλη η συνέντευξη με τον Βλάντο Πέτροβιτς θα δημοσιευθεί στο περιοδικό «ΧΑΝΘ Family»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια