Κυπελλούχος Θεσσαλίας ο Ολυμπιακός Βόλου-Παρών στον τελικό ο Γιώργος Βασιλακόπουλος-Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατέκτησε το κύπελλο ΕΣΚΑΘ καθώς στον τελικό που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ιωνίας, παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου επικράτησε με 61-75 του ΓΣ Βόλου.

Το παιχνίδι ήταν ένα ντέρμπι μόνο στο πρώτο ημίχρονο με τις ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ και με τον Ολυμπιακό Βόλου να παίρνει μια διαφορά 7 πόντων στα τελευταία 2 λεπτά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το 40-47.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΓΣ Βόλου δεν κατάφερε να αντιδράσει καθώς η προσαρμοσμένη άμυνα πάνω στον Ζαρογιάννη, που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ , απέδωσε δίνοντας την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να αυξήσουν την διαφορά και να πάρουν εύκολα την νίκη με 61-75.

Παπούλιας και Μπόγδανος ήταν τα πρώτα… βιολιά για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ από τον  ΓΣΒ διακρίθηκε ο Ζαρογιάννης με 22 πόντους.

Στην έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή  στη μνήμη του Δημήτρη Μπασούρη , ταμία, εν ζωή, της ΕΟΚ και προέδρου της ΕΣΚ Αθηνών.

Τα έσοδα του τελικού θα δοθούν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με Ειδικές Ανάγκες. Μάλιστα αρκετά από αυτά τα παιδιά έδωσαν το παρών τόσο στον αγώνα, ενώ συμμετείχαν και στις απονομές.

Η ΕΣΚΑΘ τα πήγε εξαιρετικά στο οργανωτικό μέρος, ενώ εκτός των τεσσάρων φιναλίστ, τιμήθηκε   ο κ. Βασίλης Ηλιόπουλος εκπροσωπώντας τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων , καθώς και το billkarablogspot.gr για την προσφορά του στο θεσσαλικό μπάσκετ.

Ο κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος (απένειμε το κύπελλο στον αρχηγό του Ολυμπιακού Βόλου Κώστα Αλεξίου) μαζί με τον κ. Νίκο Φαρμάκη βράβευσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης απένειμε κύπελλο στον αρχηγό του Γ.Σ. Βόλου Σάκη Παυλόπουλο.

Δεκάλεπτα: 23-21, 40-47, 48-59, 61-75
ΓΣ Βόλου (Κοσμάτος-Ντάκης): Σταθούρος, Καλογερόπουλος 3 (1), Ζήσης 6 (1), Ντάκης, Χρηστομάνος 2, Παυλόπουλος 6, Τσίρος 8, Σιδερής 3 (1), Κωστούλας 9 (1), Παλάσκας 2, Ζαρογιάννης 22 (1).
Ολυμπιακός Βόλου (Βλιώρας-Γκουγκουτούδης): Καραγεώργος 8 (1), Τζήμας, Παπούλιας 24 (5), Αλεξίου, Ίλτσογλου 12 (2), Μπόγδανος 20 (2), Καραθάνος 2, Αναστασόπουλος 2, Λουλούδης 7, Μανίνης, Σιμώτας, Παρασκευάς.













































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια