«Περίπατος» στην Πολωνία για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Καπογιάννη : «Κερδίσαμε με το πλάνο μας»-Σπυριδοπούλου: «Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα»- Mίσσας: «Υπομονή όταν μας πλησίασαν»- Νικολοπούλου: «Ηρθαμε για τη νίκη»-Φωτορεπορτάζ

Αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό για μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 56-85 της Γκορζόβ στην Πολωνία, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Eurocup! 


Οι «ερυθρόλευκες» από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, κυριάρχησαν απόλυτα, είχαν την Στέλλα Καλτσίδου σε φοβερή ημέρα, την Βικτόρια Μακόλι θετική στο πρώτο ημίχρονο και τις Νικολοπούλου-Σπυριδοπούλου, κομβικότατες για να έρθει το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Στο τέλος η Ολγα Χατζηνικολάου πρόσθεσε τις τελευταίες και απαραίτητες πινελιές, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φύγει από την Πολωνία, με μία νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον εξ αρχής του στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Ελένη Καπογιάννη πέρασε στο παρκέ στην αρχή του ματς της Αντερσον, Χατζηνικολάου, Καλτσίδου, Μάζιτς και Μακόλι με τις δύο Αμερικανίδες του Ολυμπιακού να σκοράρουν αμφότερες για το αρχικό 4-4.

Η Καλτσίδου και πάλι έφερε το ματς στα ίσα (6-6), ενώ ήταν και αυτή που μείωσε σε 11-8 όταν ξέφυγαν οι Πολωνίδες με πέντε.

Η Ελληνίδα φόργουορντ συνέχισε και με δύο ελεύθερες βολές έγραψε το 15-12 ενώ με ανάποδο λέι απ μείωσε στον πόντο (15-14). Η Μακόλι από τα έξι μέτρα έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του Πειραιά (15-16).

Η Νικολοπούλου με ½ βολές έσπασε το σερί των Πολωνίδων και η Αντεσρον με τρίποντο στο τέλος του δεκαλέπτου μείωσε την διαφορά στους δύο ποντους, με το ταμπλό στο κλειστό του Γκορζόβ να γράφει 23-21.

ΚΛΕΙΔΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Παρά το ντράιβ της Σπένσερ και το δίποντο, η Νικολοπούλου απάντησε με τρίποντο για το 25-24, ενώ με τέλειο πικ εν ρολ και συνεργασία των Αντερσον-Μακόλι, ο Ολυμπιακός προσπέρασε στο σκορ (25-26). Ένα ακόμα καλό στημένο πικ εν ρολ με Νικολοπούλου-Μακόλι και οι νταμπλούχες Ελλάδος στο 25-28.

Η Ελληνίδα γκαρντ ήταν το κλειδί για την ανατροπή, αφού ένα ντράιβ της έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά στους οχτώ (25-33), με δίποντο η  Αντερσον ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους και ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα 14-0 σερί! Η Νικολοπούλου μάλιστα, έκλεψε και μία μπάλα, έδωσε στην Σωτηρίου για το 25-37 μέχρι η Ντόνερς να σκοράρει για την Γκορζόβ που είχε μείνει χωρίς σκορ για 6 λεπτά!

Οι γηπεδούχες αντέδρασαν, έτρεξαν το δικό τους σερί με το ματς να φτάνει στο 31-37 από δύο βολές της Στέλμαχ. Η Μακόλι με γκολ φάουλ έστειλε το παιχνίδι στο 31-40 με την Στέλμαχ να σκοράρει στο τέλος από το 6,75μ και ο Ολυμπιακός να μπαίνει μπροστά στα αποδυτήρια με έξι πόντους διαφορά (34-40).

ΜΕ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ….

Αρχή με κλέψιμο και δίποντο από την Καλτσίδου για το 34-42 ενώ με ένα της τρίποντο προηγήθηκε ξανά με 10 (35-45) στην αρχή της τρίτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός βρήκε σκορ και από άλλες παίκτριες, η Σπυριδοπούλου «πυροβόλησε» από τα 6,75μ για το 37-52, ενώ η Μακόλι και πάλι από τα έξι μέτρα έγραψε το +17 (37-54) με τους 17 πόντους να είναι η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη τη στιγμή για την ομάδα του Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν παντού, δεν άφησαν κανένα απολύτως περιθώριο στην Γκορζόβ και με βολές της Μάζιτς προηγήθηκαν με 18 πόντους, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με αμυντικό ρεσιτάλ και το παιχνίδι στο +16 (44-60).

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Οι τέσσερις σερί πόντοι της Χατζηνικολάου έγραψαν το 44-64, ενώ με ένα ακόμα της τρίποντο (το τρίτο) η Σπυριδοπούλου, στην ημέρα των γενεθλίων της, σκόραρε για το +23 (44-67).

Η Χατζηνικολάου μίλησε ξανά για το 44-69 και όπως η συμπαίκτριά της νωρίτερα, έτσι και αυτή, με ένα τρίποντο έστειλε την διαφορά στους 28 πόντους (44-72).

Το ματς ήταν πλέον μία τυπική διαδικασία. Η Μακόλι σκόραρε από την «γραμμή της φιλανθρωπίας» για το 46-73 με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με πατημένο το γκάζι. Δύο τρίποντα από Χαλιβέρα και Σπυριδοπούλου έστειλαν το ματς στο 50-83 και τους 33 πόντους! Ετσι «απέδρασε» από την Πολωνία με ένα σπουδαίο διπλό, το οποίο συνδυάστηκε με μία εμφάνιση που γεμίζει προσδοκίες για τη συνέχεια του Eurocup.

Δεκάλεπτα: 23-21, 34-40, 44-60, 56-85
ΓΚΟΡΖΟΒ (Ματζιεβεύσκι): Σπένσερ 9 (1), Κομινεκ, Ρουτσίκαβα 9, Πρεζέλι 5, Ντόντερς 2, Γιαβόρσκα 2, Σέζνα, Σζάουτερ 8, Μισιέκ 4, Στέλμαχ 3 (1), Σγουόρντς 14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καπογιάννη): Μάζιτς 1 (4 ριμπ.), Σταμάτη, Χατζηνικολάου 9 (1 τρ, 3 ριμπ. 4 ασ.), Νικολοπούλου 9 (1 τρ., 4 ασ. 4 κλέψ), Σωτηρίου 2, Άντερσον 13 (3/5 διπ, 5 ασ), Μακόλι 24 (9/14 δίπ.), Σπυριδοπούλου 12 (4/7 τρ. 7 ασ), Καλτσίδου 18 (7/11 διπ, 5 ριμπ), Χαλιβέρα 3 (1 τρ.), Μπαλτά

Νικολοπούλου: «Ηρθαμε για τη νίκη»

Η Αγγελική Νικολοπούλου, δήλωσε στο osfp.gr:
«Ξέραμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία πολύ δύσκολη έδρα για εμάς. Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε και γνωρίζαμε ότι θα είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς. Δημιουργήσαμε το πλάνο μας και ήρθαμε στην Πολωνία για να κερδίσουμε και τα καταφέραμε…».

Καπογιάννη : «Κερδίσαμε με το πλάνο μας»

Η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Καπογιάννη, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
«Ηρθαμε σε μία δύσκολη έδρα. Ξέρουμε ότι η Γκορζόβ στην έδρα της έχει πιο πολύ αυτοπεποίθηση και εμείς προερχόμασταν από ήττα. Αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα θα έπρεπε μέσα εδώ να νικήσουμε. Ξεκινήσαμε λίγο νευρικά  λόγο του κόσμου όμως στην πορεία το διορθώσαμε. Διορθώσαμε πολύ την άμυνά μας δεν βρήκαν σχεδόν πουθενά διαδρόμους για να σκοράρουν. Και βρεθήκαμε σε καλή επιθετική ημέρα, ακολουθώντας όμως το πλάνο μας. Με συγκεκριμένα συστήματα και απλά οι παίκτριές μας εκτέλεσαν με τον σωστό τρόπο την σωστή στιγμή.  Συγχαρητήρια στις παίκτριές μας γιατί είναι πολύ καλή νίκη αυτή και προχωράμε.
Ολες οι παίκτριες είναι ετοιμοπόλεμες για συγκεκριμένους ρόλους απλά όλες χρειάζονται έναν χρόνο προσαρμογής στην ομάδα. Υπολογίζουμε σε όλες και αργά ή γρήγορα, θα έχουν σπουδαίο ρόλο. Οποιος και να είναι αυτός είναι σπουδαίος».

Σπυριδοπούλου: «Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα»

Η Αννα Σπυριδοπούλου, δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι πολύ σημαντικό για σήμερα. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι. Το θέλαμε πάρα πολύ. Τώρα έχουμε ένα ρεπό λόγω της Εθνικής μετά θα γυρίσουμε θα ετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Όπως βλέπουμε όλοι από εδώ και πέρα πάμε όλο και καλύτερα και το σημερινό ήτανε μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς».

Mίσσας: «Υπομονή όταν μας πλησίασαν»

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Ολυμπιακού, Κώστας Μίσσας δήλωσε στο osfp.gr:
«Αρχικά συγχαρητήρια στο κορίτσια γιατί ήταν απόλυτα συγκεντρωμένες, ιδιαίτερα το κομμάτι της άμυνας. Σε όλα τα πλάνα που είχαμε σχεδιάσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ειχαν πραγματικά πολύ πάθος αλλα και συγκέντρωση στο αμυντικό πλάνο. Κάτι που ήταν και η βάση. Από εκεί και πέρα είχαμε αρκετή υπομονή,  στην επίθεση σε στιγμές στις οποίες το παιχνίδι ήταν κοντα. Εκεί βρήκαμε τις κατάλληλες επιλογές.
Από την άλλη, στη ζώνη είχαμε ένα πρόβλημα,  για κάποιο χρονικό διάστημα αλλά στη συνέχεια, η κόουτς  στο πινακάκι έβγαλε δύο καινούρια συστήματα, οι παίκτριες προσαρμοστήκανε και σπάσαμε όλη αυτήν την ενέργεια  που είχαν από πλευρά άμυνας ζώνης, για να μπορέσουν να μας φρενάρουν.
Θεωρώ σε αυτό που πρέπει να μείνουμε, είναι η άμυνα, τα ριμπάουντ, τα λίγα λάθη και η επιμονή στην επίθεση. Αυτή είναι η συνταγή για να μπορέσεις να συνεχίσεις παραπάνω.
Βέβαια αυτό που με φοβίζει και εμένα και την κόουτς, κάτι που συζητάμε μεταξύ μας, είναι η διακοπή. Εχουμε πάρα πολλές παίκτριες στην Εθνική ομάδα και επειδή είναι μία περίοδος που είναι πολύ σημαντική για να βελτιώσουμε πράγματα, δυστυχώς δεν ξέρω τι αντίδραση και τι συνέπειες θα έχει όταν μαζευτούν μετά που έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτό είναι που με φοβίζει πραγματικά..».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια