Νίκη πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro Cup για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Επικράτησαν άνετα με 68-45 της Μπεσίκτας-Τι δήλωσαν Καπογιάννη και Καλτσίδου-Φωτορεπορτάζ από το παιχνίδι

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup εξασφάλισε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 68-45 επί της Μπεσίκτας στο κλειστό της Γλυφάδας, ενώ διατηρεί παράλληλα πολλές ελπίδες για την κατάληψη και της πρώτης θέσης στον όμιλο με νίκη στη Ρίγα.

Οι παίκτριες του Ολυμπιακού παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στην αναμέτρηση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλό τους με την «τετράδα» Καλτσίδου, Αντερσον, Μακόλι και Σπυριδοπούλου να προσφέρουν μεγάλη βοήθεια στην επίθεση.

Η ελληνική ομάδα με το καλημέρα προηγήθηκε με 22-5, οι Τουρκάλες μείωσαν σε 25-17, ο Ολυμπιακός, όμως, ήθελε περισσότερο την νίκη,  κάτι το οποίο και φάνηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε και άλλο την απόδοσή του φτάνοντας άνετα με  68-45 στην επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 22-7, 31-21, 47-29, 68-45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μάζιτς 4, Σταμάτη, Χατζηνικολάου (8ασ.), Μάλτση 3 (1), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 5 (1), Άντερσον 19 (1), Μακόλεϊ 10 (14ριμπ.), Σπυριδοπούλου 7 (1), Καλτσίδου 20 (2)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μόσμπι 6, Ζέλλους 11 (2), Τσιγκίλ 3 (1), Ερντέν Ατατσάν, Νταμπάκογλου 2, Σιγιαχντεμίρ 4, Περοβάνοβιτς 4, Αβτσί, Ουίλερ 10, Ουζούν 5(1)

Η Ελένη Καπογιάννη δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr: «Καταρχάς ήμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί με τη σημερινή νίκη κλειδώσαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Όπως φάνηκε και από το σκορ η άμυνα μας για άλλη μια φορά ήταν εκπληκτική και σε μέρες δηλαδή που δεν έχουμε πολύ καλό ρυθμό που ήταν αναμενόμενο γιατί μετά τη διακοπή λίγο να βρούμε πάλι τα πατήματά μας σαν ομάδα, με την επανένταξή της Εβίνας Μάλτση που ήρθε από τραυματισμό, είχαμε κάποια κενά διαστήματα όμως αυτά θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να τα φτιάξουμε. Ήμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κάναμε μια πολύ καλή νίκη, δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, εμείς το κάναμε εύκολο γιατί παίξαμε εκπληκτική άμυνα και συνεχίζουμε με το κεφάλι μέσα και κάνοντας σκληρή προπόνηση».


Η Στέλλα Καλτσίδου τόνισε στο ofsp.gr: «Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη, την θέλαμε πάρα πολύ και νομίζω ότι ακολουθήσαμε σε μεγάλο ποσοστό το πλάνο που είχαμε σχεδιάσει. Ημασταν πολύ καλές στην άμυνα και συνεχίζουμε. Εχουμε άλλο ένα ματς την επόμενη εβδομάδα που θέλουμε πάρα πολύ. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη στη Λετονία και να είμαστε πρώτες. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι που ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Από εκεί και πέρα δεν αισθανόμαστε ότι εδώ είναι το ταβάνι μας. Σε καμία περίπτωση. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην  Ευρώπη και να παίζουμε καλό μπάσκετ».




















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια