Πρώτη προπόνηση στην Πορτογαλία για την Εθνική Γυναικών-Σωτηρίου: «Μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας»-Σταμάτη: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

Αντίστροφα για την έναρξη των υποχρεώσεών της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 μετρά η Εθνική Γυναικών.

Το μεσημέρι η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έφτασε στη Λισαβόνα και από εκεί μετέβη οδικώς στην πόλη Αλμάδα όπου το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 17.30 (19.30 ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί ο αγώνας με την Πορτογαλία.

Η Εθνική το απόγευμα είχε την πρώτη της «γνωριμία» με το γήπεδο Cidade de Almada. Η Ομάδα προπονήθηκε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Κεραμιδά να δίνει έμφαση στην τακτική δοκιμάζοντας πολλά σχήματα. Οι αθλήτριες παρά την κούραση από το ταξίδι, καθώς η πτήση είχε διάρκεια τέσσερις ώρες, ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του προπονητικού τιμ δουλεύοντας για το παιχνίδι με την Πορτογαλία.

Σωτηρίου: «Μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας»

Η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκε στον αγώνα με την Πορτογαλία τονίζοντας ότι η Εθνική θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρή και συγκεντρωμένη. «Μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας. Εχουμε, βέβαια, πολλά χρόνια να αντιμετωπίσουμε την Πορτογαλία, ωστόσο, σημασία δεν έχει τι κάνει η αντίπαλος, αλλά πως θα παρουσιαστούμε εμείς και τι αγωνιστικό πρόσωπο θα δείξουμε. Σίγουρα πρέπει να είμαστε σοβαρές, συγκεντρωμένες στο πλάνο που ετοιμάζει το προπονητικό τιμ, να ανταπεξέλθουμε στο 100% και να φέρουμε τη νίκη. Έγινε κάτι πολύ σπουδαίο το καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Ξεκινάει κάτι νέο για την Εθνική και θέλουμε να αρχίσει με νίκη, το οποίο είναι σημαντικό για μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη θετική πορεία των τελευταίων χρόνων».

Σταμάτη: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»


Η Εβίνα Σταμάτη με τη σειρά της θεωρεί ότι το κλειδί για την Εθνική θα είναι η άμυνα. «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς είχαμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για προετοιμασία.  Παρόλα αυτά η Εθνική Ομάδα είναι πάντα έτοιμη για να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένες και στα 40 λεπτά για να πάρουμε τη νίκη απέναντι στην Πορτογαλία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.  Η Εθνική στηρίζεται πολύ στην άμυνα και εμείς αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε 100% προσηλωμένες σε αυτό το κομμάτι. Το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς σε καλή κατάσταση. Θεωρώ ότι από εμάς εξαρτώνται τα πράγματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια