Τσίκληρας: «Ο ένας παίζει για τον άλλο κι όλοι για τον Πανιώνιο»

Πριν τρία χρόνια όταν ανέλαβε τα ηνία, ο ιστορικός Πανιώνιος ήταν στην Α2 γυναικών, όμως αυτά μοιάζουν με μακρινό παρελθόν γιατί ο κόουτς Άγγελος Τσίκληρας κατάφερε να αλλάξει τα πάντα μέσα σε αυτό το διάστημα.
Η ομάδα της Νέα Σμύρνης έπειτα από πέντε στροφές στην Α1 συνεχίζει αήττητη κι ο τεχνικός της ομάδας μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την μέχρι τώρα πορεία αλλά και για το στόχους που υπάρχουν και στοχεύουν μέχρι την... επόμενη προπόνηση. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την αήττητη πορεία του Πανιώνιου στην Α1 γυναικών

«Το γεγονός ότι η ομάδα ξεκίνησε κάνοντας αυτή την πορεία στο πρωτάθλημα είναι συνδυασμός κάποιων πραγμάτων. Σίγουρα παίζει ρόλο η κλήρωση που είχαμε, όμως είναι και η καλή δουλειά που έγινε το καλοκαίρι. Τα κορίτσια δούλεψαν σε υψηλό ρυθμό, μόχθησαν σκληρά και τώρα βλέπουν αυτούς τους κόπους να δικαιώνονται μέσα στο παρκέ. Βλέποντας την ομάδα να δουλεύει σωστά και πιστά στο προπονητικό πλάνο που είχαμε μπορώ να πω ότι περιμέναμε ένα τέτοιο ξεκίνημα».

Για το παιχνίδι που έρχεται με τον Παναθηναϊκό

«Ο Παναθηναϊκός έχει επιλέξει να έχει μία άλλη δομή φέτος. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα με μεγάλη ιστορία κι έτσι θα τη δούμε και θα προετοιμαστούμε ανάλογα. Μέσα στο γήπεδο κι εμείς θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα γιατί εκεί είναι ο καθρέφτης.
Από εκεί και πέρα, από μόνο του το όνομα του Παναθηναϊκού αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τις παίκτριες ώστε να παίξουν δυνατά αλλά και για το κόσμο μας που περιμένουμε να έρθει στο γήπεδο να μας στηρίξει. Μέχρι τώρα μας έχει συμπαρασταθεί άψογα και με το δυναμισμό του μας έχει βοηθήσει πολύ. Σε κάθε παιχνίδι οι φίλαθλοι μας προσπαθούν και δημιουργούν μία ωραία ατμόσφαιρα χωρίς ακρότητες».

Για τους στόχους που υπάρχουν τη φετινή σεζόν

«Το έχω ξαναπεί και το έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά ότι εμείς βάζουμε τους στόχους μας καθημερινά. Δεν γίναμε ξαφνικά ούτε υπερομάδα ούτε κάποιο μεγαθήριο. Καθημερινά στις προπονήσεις και μέσα από κάθε παιχνίδι θέλουμε να διεκδικούμε αυτό που μας αναλογεί. Η ομάδα δείχνει κάποια καλά στοιχεία κι αυτό είναι απόρροια της δομής της, η οποία στηρίζεται στο οικογενειακό κλίμα, στην ομαδικότητα και στο γεγονός ότι ο ένας παίζει για τον άλλο και όλοι μαζί για τη φανέλα του Πανιώνιου».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετές νεαρές αθλήτριες στο φετινό πρωτάθλημα

«Είναι σημαντικό και εξαιρετικά ελπιδοφόρο όταν βλέπουμε να παίρνουν χρόνο τα νέα κορίτσια. Κι εμείς, άλλωστε, στηριζόμαστε σε νεαρά παιδιά. Με την παρουσία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος μέσα στο οποίο παίρνουν χρόνο συμμετοχής και μικρές αυτόματα οι δοκιμάζονται σε μεγαλύτερες απαιτήσεις κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυναμώνει την Εθνική μας ομάδα. Όσες περισσότερες επιλογές υπάρχουν, τόσο περισσότερο θα μπορούμε να ελπίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να συνεχίσει να μας κάνει υπερήφανους».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια