Τι δήλωσαν Κεραμιδάς και Καλτσίδου για τη νίκη της Εθνικής Γυναικών-Το ρεκόρ της Σπυριδοπούλου-Μπουγέλο για Φουράκη-Τσινέκε-Οι δηλώσεις των Πορτογάλων

Η Εθνική Γυναικών πέτυχε το στόχο της και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019. Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Πορτογαλία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κεραμιδάς δήλωσε:

 «Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, στο υπόλοιπο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Από ένα σημείο και μετά και στην προσπάθειά μας να κάνουμε το ροτέισον και να συντηρήσουμε τις παίκτριες που είχαν ήδη παίξει, χάναμε σιγά σιγά και τη διαφορά. Εμείς κρατάμε τη νίκη, γι’ αυτό άλλωστε ήρθαμε και στην Πορτογαλία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα δούμε τα όποια λάθη κάναμε και τι μπορούμε να βελτιώσουμε στις επόμενες τρεις ημέρες. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε και τη Μεγάλη Βρετανία και να ξεκινήσουμε με δύο νίκες αυτή τη φάση των προκριματικών».

Από την πλευρά της η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε: «Το ζητούμενο ήταν το θετικό αποτέλεσμα και το πήραμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά και τα διαστήματα που παρουσιαστήκαμε καλές ήταν λίγα. Παρόλα αυτά πήραμε τη νίκη, τώρα έχουμε λίγες ημέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη που κάναμε και τα οποία πρέπει να διορθώσουμε άμεσα γιατί ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία θα είναι πολύ πιο δύσκολος. Θέλω να πιστεύω ότι σε τρεις ημέρες θα αλλάξουμε αρκετά και θα παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Ελπίζω με τη Μεγάλη Βρετανία να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο, να μας βοηθήσει και εύχομαι να τους ανταμείψουμε με μια καλή απόδοση». 

Το ρεκόρ της Σπυριδοπούλου

Η Άννα Σπυριδοπούλου ήταν από τις παίκτριες που έδωσαν ώθηση στην Εθνική Γυναικών σήμερα απέναντι στην Πορτογαλία. Η Σπυριδοπούλου έκανε το ατομικό της ρεκόρ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τους 14 πόντους που σημείωσε, ούσα η δεύτερη σκόρερ πίσω από την Στέλλα Καλτσίδου που σταμάτησε στους 15. Το προηγούμενο ρεκόρ της ήταν οι 12 πόντοι που είχε σημειώσει σε δύο φιλικούς αγώνες: Στις 27/5/2011 με το Ισραήλ και στις 9/6/2011 με την Ισπανία.

Μπουγέλο για Φουράκη-Τσινέκε

Την πρώτη συμμετοχή τους με την Εθνική Γυναικών πραγματοποίησαν η Στέλλα Φουράκη και η Ελενα Τσινέκε και μετά το τέλος του αγώνα στα αποδυτήρια δεν γλίτωσαν καθιερωμένο σε τέτοιες περιπτώσεις μπουγέλο.

Οι δηλώσεις των Πορτογάλων

Ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας, Ρικάρντο Βασκονσέλος, δήλωσε: «Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ελπίζω πως αυτό το παιχνίδι θα χρησιμεύσει να γίνει αυτό το «κλικ» στην ομάδα. Βασίζουμε το παιχνίδι μας στην άμυνα και από εκεί δίνεται ο τόνος για τη συνέχεια. Η αμυντική προσπάθεια είναι η ψυχή μας, είναι στο DNA μας».

H Σοφία ντα Σίλβα δήλωσε: «Είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριές μου και τους προπονητές μας γιατί κάναμε μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά, έχοντας μόνο πέντε μέρες προπονήσεων. Δεν είμαστε ευχαριστημένες. Θέλαμε να νικήσουμε. Και αν συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο θα έχουμε τις ευκαιρίες να το καταφέρουμε απέναντι στο Ισραήλ, που είναι μια πιο «βατή» για εμάς ομάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια