Χωρίς προβλήματα οι γυναίκες του Πιερικού Αρχέλαου

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 74-48 της Ασπίδας Ξάνθης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.

Αποδίδοντας εξαιρετικά στις αρχές των δύο ημιχρόνων, τα κορίτσια της Τασούλας Τσιρογιάννη σημείωσαν τη δεύτερη φετινή τους νίκη, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική στην συνέχεια, καθώς επετεύχθη επί εντός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους με την ομάδα της Κατερίνης.

Ιδανικά ξεκίνησε ο αγώνας για τον Πιερικό Αρχέλαο, ο οποίος κατάφερε να υποδειγματική άμυνα να περιορίσει την Ασπίδα, η οποία ευστόχησε εντός πεδιάς μόνο στην πρώτη της επίθεση στον αγώνα κι έτσι προηγήθηκε στη λήξη της πρώτης περιόδου με 19-4.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Πιερικό Αρχέλαο να προηγείται με 32-17.

Η ομάδα της Κατερίνης μπήκε με ανάλογες του πρώτου δεκαλέπτου διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να σημειώσει δέκα αναπάντητους πόντους και να προηγηθεί με 47-21, 5’ 49” πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου και να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με 54-30.

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Πιερικό Αρχέλαο να διατηρεί τη διαφορά που είχε ήδη δημιουργήσει και να κατακτά το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 74-48.

Δεκάλεπτα: 19-4, 32-17, 54-30, 74-48
Διαιτητές: Αθανασιάδης-Δικταπανίδης
Πιερικός Αρχέλαος (Τσιρογιάννη): Δαβιτίδου 4, Λεκάι, Αμβρακίδου, Ζουγκουρίδου 26 (1), Φλώρου 19, Γκοτζαμάνη 2, Λάππα 4, Μπαγκλαρίδου, Καρατάσιου 1, Μουστακίδου 14, Δημητριάδου 2, Γκρίτζαλη 2.
Ασπίδα Ξάνθης (Καρά Αχμέτ): Βαρελτζή 4, Τσακίρη 8, Βασιλειάδου, Σακουλάκη 18 (2), Καραλή 1, Σιγιώργη 2, Σουλιώτη 13, Καρακώστα 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια