Πρεμιέρα σήμερα απέναντι στην Πορτογαλία για την Εθνική Γυναικών-Τι δήλωσαν Μάλτση και Χατζηνικολάου

Λίγους μήνες μετά την επιτυχία της κατάκτησης της τέταρτης θέσης στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας η Εθνική Γυναικών έχει μια ακόμη πρόκληση μπροστά της. Αυτή δεν είναι άλλη από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να θέλει να δώσει το «παρών» σε μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Η Εθνική συμμετέχει στον 4ο Όμιλο (με Ισραήλ, Πορτογαλία και Μ.Βρετανία) και ξεκινά τις υποχρεώσεις της αύριο στις 19.30 ώρα Ελλάδας (17.30 τοπική) με αντίπαλο την Πορτογαλία στην πόλη Αλμάδα.

Η προετοιμασία για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το απόγευμα με προπόνηση στο  «Cidade de Almada», ένα γήπεδο χωρητικότητας περίπου 2.000 θεατών με το βάρος να πέφτει στην τακτική.

Οι αθλήτριες είναι πανέτοιμες για την πρώτη μάχη του ομίλου και δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη χωρίς να παραγνωρίζουν βέβαια ότι αγωνίζονται στην έδρα της Πορτογαλίας.

Η αρχηγός της Εθνικής Εβίνα Μάλτση μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση είπε χαρακτηριστικά: «Η Εθνική Ομάδα μπαίνει στη μάχη για μια νέα πρόκληση, τα προκριματικά του 2019. Κρατάμε όλα τα καλά από το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά ταυτόχρονα το… αφήνουμε και πίσω μας. Η ομάδα μας έχει κάποιες απώλειες με τραυματισμούς που ανακατεύουν την τράπουλα.  Λόγω της κατάταξης μας στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας η FΙΒΑ μας τοποθέτησε επικεφαλής και κατ’ επέκταση φαβορί του ομίλου. Εγώ δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε φαβορί αυτού του ομίλου. Μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα όταν δεν κουβαλάμε τον χαρακτηρισμό του φαβορί. Η Πορτογαλία, πιστεύω ότι διψάει για διάκριση, αλλά διψάμε το ίδιο και εμείς. Ο αυριανός αγώνας κρύβει κινδύνους και είναι και εκτός έδρας. Είναι, όμως, στο χέρι μας πως θα αντιμετωπίσουμε την αντίπαλο. Εχουμε μεγάλο χρέος πλέον, απέναντι σε αυτό που σημαίνει Εθνική Ελλάδας στη χώρα μας, αλλά και έξω από τα σύνορά μας. Θέλουμε να αποδείξουμε σε όλους ότι δεν είμαστε ένα πυροτέχνημα. Ξεκινάμε, λοιπόν, σκεφτόμαστε μόνο την Πορτογαλία, θέλουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και εύχομαι υγεία και τύχη σε όλους». 

Η Ολγα Χατζηνικολάου στάθηκε στο όπλο της Εθνικής το οποίο δεν είναι άλλο από την άμυνα. «Δίνουμε τον πρώτο αγώνα των προκριματικών και είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς η ομάδα είχε λίγο καιρό για προετοιμασία. Μετά την επιτυχία του καλοκαιριού όλοι αντιμετωπίζουν διαφορετικά την Ελλάδα, καθώς ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με μια δυνατή ομάδα. Είναι όμως μια νέα διοργάνωση και αυτό που εμείς θέλουμε είναι να πάρουμε μέρος στο Ευρωμπάσκετ του 2019. Η Ομάδα μας πάντα στηρίζονταν στην άμυνα, από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε και αυτό είναι το βασικό μας όπλο. Πρέπει να μπούμε δυνατά και με συγκέντρωση. Η Πορτογαλία μπορεί να μην είναι μια μεγάλη δύναμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να την προσέξουμε, καθώς παίζει και στην έδρα της».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια