Διευκρινήσεις της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ για τις αναβολές η μη αγώνων

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις αναβολές ή μη αγώνων των πρωταθλημάτων της Ένωσης, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ διευκρινίζει τα εξής:

«Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων, με ημέρες και ώρες διεξαγωγής, ανακοινώνεται λίγες ημέρες μετά τις κληρώσεις, αρχές Σεπτεμβρίου, για να μπορούν έγκαιρα οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση του προγράμματος της κάθε αγωνιστικής ημέρας από την Ένωση, κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, αφορά την ενημέρωση των διαιτητών και των κριτών που ορίζονται από τα αρμόδια όργανα ή τυχόν αλλαγή που προκύπτει με βάση τον κανονισμό πρωταθλημάτων.

Στα πρωταθλήματα των Γ1 και Γ2 κατηγοριών, λόγω του ότι οι αγώνες δε διεξάγονται μία συγκεκριμένη ημέρα, αλλά όλες σχεδόν τις ημέρες της εβδομάδας (λόγω του γηπεδικού προβλήματος), η κάθε αγωνιστική ημέρα ξεκινά την ημέρα Τρίτη και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα. Ως εκ τούτου είναι πιθανό κάποιες ομάδες να τύχει κάποια φορά να αγωνισθούν τη μία αγωνιστική, την τελευταία ημέρα δηλαδή τη Δευτέρα και την επόμενη αγωνιστική την πρώτη ημέρα, ημέρα Τρίτη. Έτσι φαίνεται ότι αγωνίζονται σε δύο συνεχόμενες ημέρες, ενώ στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές αγωνιστικές. Αυτό βέβαια είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να συμβεί.

Στον κανονισμό της Ε.Ο.Κ. (τον οποίο υποχρεούται να ακολουθεί η κάθε Ένωση) σχετικά με τη συχνότητα που επιτρέπεται να αγωνιστεί μία ομάδα, υπάρχει διάταξη που απαγορεύει, τη συμμετοχή αθλητή σε δύο αγώνες την ίδια ημερομηνία όπως επίσης και τη διεξαγωγή δύο αγώνων της αυτής ομάδας, μέσα σε διάστημα 48 ωρών εφόσον για τη διεξαγωγή των αγώνων αυτών απαιτηθεί η μετακίνηση της μιας ή και των δύο ομάδων σε απόσταση πέρα των 250 χιλιομέτρων.


Η Επιτροπή Πρωταθλημάτων πάντα λειτουργεί με γνώμονα την εξυπηρέτηση όλων των Σωματείων για την διευθέτηση των λογικών αιτημάτων τους, χωρίς ιδιοτέλεια. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια