Γράψας: «Πηγή έμπνευσης ο Γιαννάκης στο Giannakis Basketball Academy»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης εδώ και δυο χρόνια έχει το δικό του camp μεταφέροντας μέσα απο ενα επιτελείο εξειδικευμένο τα μυστικά του μπάσκετ στα παιδιά. Το basket247.gr μίλησε με έναν εξ αυτών τον Αγρινιώτη προπονητή Γιάννη Γράψα.

Coach πες μας λίγα λόγια για την εμπειρία συνεργασίας που είχες ως προπονητής στο Camp ενός θρύλου του Ελληνικού αθλητισμού του Παναγιώτη Γιαννάκη:

«Ότι και να πω για τον Coach Παναγιώτη Γιαννάκη είναι λίγο. Μια αξία ανεκτίμητη όχι μόνο για το Ελληνικό αλλά και για το Παγκόσμιο μπάσκετ που έχει συνδέσει το όνομα του με τα τέσσερα από τα έξι μετάλλια μας σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών σε μεγάλες διοργανώσεις, είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής. Πιστεύω ότι το πάθος του για βελτίωση και για την νίκη τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής μας εμπνέει όλους αλλά κύρια εμπνέει τα νέα παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους πρότυπα. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που συνεργάζομαι με τον coach Γιαννάκη γιατί είναι ″ξεχωριστός″ τόσο ως προπονητής όσο και ως άνθρωπος.

Μια αστείρευτη πηγή γνώσεων γύρω από το άθλημα με στόχο την εφαρμογή μιας ξεχωριστής προπονητικής φιλοσοφίας που μαγνητίζει τόσο τους αθλητές όσο και τους συνεργάτες του. Μοναδική προπονητική μεθοδολογία με έμφαση στην βελτίωση της βασικής τεχνικής του αθλήματος. Προσηλωμένος στην παραμικρή τεχνική λεπτομέρεια και γεμάτος αγάπη και υπομονή για τους νεαρούς αθλητές βρίσκεται εκεί, στο γήπεδο ιδρώνοντας μαζί τους.

Οι γνώσεις, η εξειδικευμένη τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου, οι συνεργασίες με άλλους κορυφαίους προπονητές που βρίσκονται επίσης στο staff του coach Γιαννάκη αποτελούν για μένα τεράστια τιμή αλλά κύρια πηγή έμπνευσης, γνώσεων και εμπειρίας γιατί όπως λέει ο coach ″ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο εχθρός του καλύτερου το άριστο″ και για αυτό θα πρέπει όλοι να παλεύουν είτε παίκτες είτε προπονητές».

Τι το διαφορετικό προσφέρει αυτό το Camp σε ένα παιδί;

«Έχω συνεργαστεί μέχρι σήμερα με πολλά Basketball Camps τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όλα ήταν υψηλού επιπέδου και επειδή μιλάμε για Basketball Camps υψηλού επιπέδου όλοι γνωρίζουμε ότι η διαφορά βρίσκεται στην φιλοσοφία και στην λεπτομέρεια.

Η παρουσία του coach Γιαννάκη διασφαλίζει ένα προπονητικό πρόγραμμα και μια γενικότερη προπονητική φιλοσοφία με πολύ υψηλούς στόχους. Ειδικότερα η επιμονή στην τεχνική λεπτομέρεια και στην εξειδίκευση στα βασικά του αθλήματος δημιουργούν βάσεις για αθλητές υψηλού επιπέδου. Οι έμπειροι και καταξιωμένοι προπονητές συνεργάτες αποτελούν εγγύηση παρέμβασης, εφαρμογής, αφομοίωσης για τους νεαρούς αθλητές της ποιοτικής και αποτελεσματικής προπόνησης.

Η άρτια οργάνωση των Giannakis Academy Basketball Camps σε εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου με υποστήριξη τόσο διοικητική όσο και επιστημονική με ειδικότητες ορθοπεδικών, αθλητικών ψυχολόγων, διατροφολόγων, φυσικοθεραπευτών δημιουργούν ένα από τα πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά Basketball Camps στην Ευρώπη. Πολύ σημαντικό επίσης στοιχείο είναι ότι υπάρχει οργανωμένος σχεδιασμός για την συνεχή παρακολούθηση και αξιολόγηση των αθλητών που συμμετέχουν στα camps».

Ποιες ήταν οι δικές σου αρμοδιότητες εκεί;

«Ως μέλος του προπονητικού team του Giannakis Academy Basketball Camp είχα την ευθύνη της εφαρμογής του προπονητικού προγράμματος και της τεχνικής αξιολόγησης των αθλητών υπό την καθοδήγηση του coach Γιαννάκη και με την συνεργασία συναδέλφων και επιστημόνων υψηλού επιπέδου».

Υπάρχουν σχέδια για την εξάπλωση του Giannakis Academy Basketball Camp και στην επαρχία;

«Πιστεύω ότι ο coach Γιαννάκης είναι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσει σε αυτό. Αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι άμεσο επακόλουθο της εξέλιξης του συγκεκριμένου προγράμματος μπάσκετ. Είναι κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα πολύ καλά οργανωμένο με υψηλού επιπέδου συνεργάτες και ελπίζω σύντομα να μπορέσει και η επαρχία να μπει στην συγκεκριμένη διαδικασία διοργάνωσης του Giannakis Academy Basketball Camp. Τα οφέλη για τα νέα παιδιά θα είναι τεράστια».

Θεωρείς ότι γενικά τα Basketball Camps είναι ωφέλιμα στους νεαρούς αθλητές;

«Άποψη μου είναι ότι το καλοκαίρι ″χτίζονται″ οι παίκτες και τον χειμώνα ″χτίζονται″ οι ομάδες. Σε αυτό εάν συνυπολογίσουμε και τα νέα που μας φτάνουν τόσο από την Ευρώπη όσο και από το NBA όπου αθλητές υψηλού επιπέδου συμμετέχουν στην διάρκεια της μεταβατικής τους περιόδου σε συγκεκριμένα Basketball Camps με στόχο να βελτιώσουν ακόμα και λεπτομέρειες στην τεχνική τους ή στην φυσική τους κατάσταση, καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι για ένα νεαρό παίκτη να συμμετέχει σε μια τέτοια διαδικασία κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η των διακοπών του.

Είναι πάρα πολλά τα παιδιά που εμπιστεύονται πλέον εξειδικευμένους προπονητές για να βελτιώσουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά ακόμη και κατά την αγωνιστική περίοδο γιατί κακά τα ψέματα χωρίς ατομική δουλειά και κόπο δεν μπορείς να έχεις υψηλούς στόχους. Η έρευνα, η σωστή αξιολόγηση της ποιότητας ενός Basketball Camp και η συμμετοχή του σε αυτό έχει τεράστια οφέλη για τους νεαρούς αθλητές και όχι μόνο».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια