Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση ο Α.Σ. Καρδίτσας-Το ρόστερ της ομάδας

Το πιο μεγάλο ταξίδι στην ιστορία του μπάσκετ της Καρδίτσας ξεκινά το Σάββατο με το εκτός έδρας ματς στο Χολαργό. Ο Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών και για πρώτη φορά, η περιοχή εκπροσωπείται σε τόσο υψηλό επίπεδο στο ελληνικό μπάσκετ.

Ένα πρωτάθλημα σκληρό, ανταγωνιστικό, με ομάδες με τεράστια ιστορία και παράδοση, στο οποίο ο Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ καλείται να σταθεί με αξιώσεις, να εκπροσωπήσει επάξια τον αθλητισμό του νομού και να διεκδικήσει την επίτευξη του βασικού του στόχου, που είναι ένας και μοναδικός: η καθιέρωση στην κατηγορία.

Πριν τρεισήμισι χρόνια, η ομάδα βρισκόταν ακόμη στα τοπικά πρωταθλήματα και σήμερα, με τρεις ανόδους ετοιμάζεται για την παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Μια πρωτοφανής επιτυχία, που ήρθε με πολύ κόπο και προσπάθεια και η οποία ανήκει σε όλους όσους συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια, αθλητές, προπονητές, παράγοντες αλλά και το φίλαθλο κόσμο της ομάδας, που τη στήριξε με μοναδικό τρόπο.

Πρωτάθλημα αστέρων

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, αναμένεται συναρπαστικό, με μεγάλο ανταγωνισμό και πολλές εκπλήξεις, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Δεκάξι ομάδες συμμετέχουν στις τριάντα συνολικά αγωνιστικές της κανονικής περιόδου.

Για την άνοδο στη Basket League, o πρώτος της κανονικής περιόδου παίρνει το απευθείας εισιτήριο ανόδου, ενώ το δεύτερο θα προκύψει από τα πλέι οφ, τα οποία θα μετάσχουν τέσσερις ομάδες, που θα καταλάβουν τις τέσσερις θέσεις, από τη δεύτερη έως και την πέμπτη.

Στη μάχη της παραμονής, οι δυο τελευταίες ομάδες της κανονικής περιόδου υποβιβάζονται απευθείας, ενώ οι τέσσερις ομάδες που θα καταταγούν από την 11η έως τη 14η θέση θα συμμετέχουν στα πλέι άουτ, για να αποφύγουν τα άλλα δυο «εισιτήρια» προς τη Β’ Εθνική.

Ανάμεσα στις δεκάξι ομάδες, μερικές από τις πλέον ιστορικές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού, με μεγάλη πορεία στο χώρο, ευρωπαϊκούς τίτλους και πολλές διακρίσεις. Για παράδειγμα, ο Ηρακλής, το Περιστέρι, το Μαρούσι, ο Απόλλων Πάτρας, είναι ομάδες που έχουν γράψει πολλές σελίδες στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Ταυτόχρονα, στους πάγκους των ομάδων βρίσκονται πολλοί ικανοί και έμπειροι προπονητές, αλλά και παίκτες με ταλέντο και πολλές παραστάσεις. Δίκαια, η Α2 θεωρείται τα τελευταία χρόνια η κατηγορία με τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, που προτιμούν να αγωνίζονται σε αυτή, παρά στη Basket League, όπου λόγω των πολλών ξένων αθλητών, περιορίζονται σε ρόλο κομπάρσου.

Έμεινε ο κορμός, ενισχύθηκε το ρόστερ

Σ’ αυτό το δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα λοιπόν, ο Α.Σ. Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ καλείται να σταθεί με αξιώσεις και να παλέψει για την επίτευξη των στόχων του. Σε σχέση με την περυσινή ομάδα, στη θέση του προπονητή βρίσκεται πλέον ο Λευτέρης Καλογήρου, με άμεσο συνεργάτη του τον Κώστα Κομποδιέτα. Η ομάδα διατήρησε τον περυσινό κορμό της, όμως έγιναν αρκετές κινήσεις για να ενισχυθεί το ρόστερ. Στους επτά παίκτες που παρέμειναν από πέρυσι, προστέθηκαν έξι καινούριοι αθλητές, με το δυναμικό της ομάδας να παίρνει την τελική του μορφή μόλις πριν μερικές ημέρες, με την προσθήκη του Γ.Λεπενιώτη.

Το ρόστερ του Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ για την περίοδο 2017-18

Νο 4. Στέφαν Τζόρτζεβιτς (28 ετών, 2.06 μ., σέντερ, από Σπαρς Σεράγεβο)
Νο 5. Γιώργος Λεπενιώτης (38 ετών, 1.87 μ., γκαρντ, από Γ.Σ.Φαρσάλων)
Νο 6. Σωκράτης Ψαρόπουλος (25 ετών, 1.92 μ., γκαρντ, από Παγκράτι)
Νο 8. Γιώργος Μαυρογιάννης (25 ετών, 1.92 μ., γκαρντ, παρέμεινε)
Νο 9. Κώστας Παππάς (20 ετών, 1,89 μ., γκαρντ, παρέμεινε)
Νο 10. Θωμάς Αμπαράς (23 ετών, 1.85 μ., γκαρντ, από Κορωπί)
Νο 11. Θάνος Καμαριώτης (23 ετών, 2.01 μ., γκαρντ-φόργουορντ, παρέμεινε)
Νο 12. Βαγγέλης Παπαδόπουλος (33 ετών, 2.05 μ., σέντερ, παρέμεινε)
Νο 13. Γιώργος Τριχόπουλος (30 ετών, 1.93 μ., φόργουορντ, παρέμεινε)
Νο 14. Σεραφείμ Θέος (33 ετών, 2.03 μ., φόργουορντ, παρέμεινε)
Νο 15. Άρης Κουρέπης (23 ετών, 2.07 μ., σέντερ, παρέμεινε)
Νο 18. Θοδωρής Τεπετίδης (30 ετών, 2.02 μ., φόργουορντ, από Καστοριά)
Νο 19. Γιώργος Νάκης (19 ετών, 1.95 μ., φόργουορντ, από Φιλαθλητικό Ζωγράφου)

•Προπονητής: Λευτέρης Καλογήρου
•Βοηθός προπονητής: Κώστας Κομποδιέτας
•Τιμ Μάνατζερ: Γιώργος Τσιαμούρας
•Φροντιστής: Κώστας Κατσαρός
•Ιατρός: Κωνσταντίνος Μπανιός
•Φυσικοθεραπευτής: Δημήτρης Κατσιούλας

•Φυσικοθεραπευτής: Σεραφείμ Κυρίτσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια