Διαμαρτυρία για απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ από τον ΣΑΕ Αστέρια

Από τον ΣΑΕ Αστέρια πήραμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι διαμαρτυρία, η οποία κοινοποιήθηκε και προς την ΕΚΑΣΘ:
                                                                    
«Με ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση της καθόλα παράνομης και μη αντικειμενικής απόφασης της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ένωσης σας, η οποία όπως πληροφορηθήκαμε επικυρώθηκε και από το Δ.Σ. (!!!), σύμφωνα με την οποία απορρίψατε το καθόλα νόμιμο, δίκαιο και εμπρόθεσμα γνωστοποιηθέν αίτημα του σωματείου μας, περί αναβολής του προσεχούς αγώνα με το Σωματείο της ΑΣ ΠΛΑΤΕΊΑ.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, την Δευτέρα και περί ώρα 13.30 από την ένωση μας γνωστοποιήθηκε ότι ο αγώνας δια την 4η αγωνιστική με το σωματείο ΑΣ ΠΛΑΤΕΊΑ, που αρχικά είχε οριστεί δια την Κυριακή 22.10.2017 και ώρα 18.30, άλλαξε ώρα και έπρεπε να γίνει την ίδια ημέρα αλλά στις 16.45 ήτοι περίπου δύο ώρες νωρίτερα, επειδή υπήρχε πρόβλημα με το γήπεδο.

Ευθύς εξαρχής ο κος Ταγαράκης Χρήστος, τον οποίο ενημερώσατε και είναι ο προπονητής της ομάδος, σας ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να μπορέσει τουλάχιστον ο ίδιος να είναι στον αγώνα, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, χωρίς να γνωρίζει για τους παίκτες της ομάδος, αλλά παρ' όλα αυτά, θα ενημέρωνε τους αθλητές της ομάδος την επόμενη ημέρα που η ομάδα είχε αγώνα (Τρίτη βράδυ) και Τετάρτη πρωί θα ενημέρωνε σχετικά.

Πράγματι, Τετάρτη πρωί ο κος Ταγαράκης κάλεσε και ενημέρωσε ότι 6 αθλητές της ομάδος δεν θα μπορούσαν να είναι στον αγώνα και κατά συνέπεια, έπρεπε να αναβληθεί ο αγώνας σε κάθε περίπτωση ή εναλλακτικά, να μετατεθεί είτε για το Σάββατο (21.10), είτε για την Κυριακή σε μεταγενεστερη ώρα της ορισθεισας (18.30+).

Εστάλη αίτημα του σωματείου μας, την Τετάρτη εγκαίρως, προκειμένου να εξεταστεί από την επιτροπή πρωταθληματων, που συνεδρίαζε μεσημέρι, και αναμέναμε πληροφόρηση. Την Πέμπτη το πρωί, επειδή δεν είχαμε καμία ενημέρωση, ο κος Ταγαράκης τηλεφώνησε στην ένωση και ενημερώθηκε ότι η επιτροπή ήταν καταρχήν αρνητική (!!!) στην αναβολή του αγώνα αλλά θα έθετε το ζήτημα και στο Δ.Σ. της ένωσης προκειμένου να αποφασισθεί το τι θα γίνει τελικά.

Επαναλαμβάνουμε, το σωματείο μας ουδεμία υπαιτιότητα είχε σε όλο αυτό και στην αλλαγή της ώρας και ήταν διατεθειμένο να αγωνισθεί την αρχικά ορισθείσα ώρα (18.30) ή εναλλακτικά το Σάββατο ή ακόμα και την Κυριακή σε μεταγενέστερη ώρα της 18.30, χωρίς περιορισμό.

Τελικά παρασκευή πρωί ενημερωθήκαμε με μεγάλη μας έκπληξη, ότι η ένωση αρνήθηκε να αναβάλει τον αγώνα και ενέμεινε στην πραγματοποίηση αυτού στις 16.45!!!

δια της παρούσης λοιπόν, καταγγέλλουμε την απόφαση της ένωσης, την οποία θεωρούμε παράνομη, άδικη, σκόπιμη και κινούμενη στα πλαίσια του "δύο μέτρα και δύο σταθμά", καθώς :

1. Το σωματείο μας δεν έφερε ευθύνη για την μη νόμιμη αλλαγή της ώρας του παιχνιδιού, η οποία μάλιστα μας ανακοινώθηκε την εβδομάδα του αγώνα

2. Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να παρουσιαστεί η ομάδα στον συγκεκριμένο αγώνα και αν το καταφέρει θα αγωνιστεί με 5 αθλητές με ότι αυτό συνεπάγεται για το αποτέλεσμα του αγώνα και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του. Καλουμεθα ουσιαστικά να αγωνιστούμε άνευ υπαιτιότητας μας, αποδεκατισμένοι και να χάσουμε τον αγώνα.

3. Γνωστοποιήσαμε εγκαίρως το κώλυμα του σωματείου μας και μάλιστα συναινέσαμε να διεξαχθεί ο αγώνας είτε το Σάββατο είτε την Κυριακή σε μεταγενέστερη ώρα, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε καμία διάθεση παρέλκυσης της διεξαγωγής του αγώνα, αλλά πραγματικό πρόβλημα.

4. Θεωρούσαμε ότι η ένωση δε θα λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, αφού ανεβλήθη αγώνας άλλου σωματείου με την ίδια ομάδα (ΑΣ ΠΛΑΤΕΊΑ) και για τον ίδιο ακριβώς λόγο και για την ίδια ακριβώς ημέρα (σε προγενέστερη αγωνιστική βεβαίως).
5. Τέλος, θεωρούσαμε ότι η ένωση, αντιμετωπίζει τα σωματεία επί ίσοις όροις και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι το σωματείο μας θα ετύγχανε τέτοιας άδικης και απόλυτα μεροληπτικής συμπεριφοράς.

Σας θέτουμε κύριοι, προ των τεραστίων ευθυνών σας και σας καλούμε να μας εξηγήσετε εγγράφως τα κάτωθι:

1. Για ποιο λόγο το σωματείο μας ενημερώθηκε δια την  αλλαγή της ώρας τόσο αργοπορημένα, ενώ το ίδιο θέμα υπήρχε και σε προηγούμενη αγωνιστική;

2. Για ποιο λόγο δεν εξεδόθη ανακοίνωση που να ενημερώνει τα σωματεία δια την από τούδε και στο εξής αλλαγή της ώρας του αγώνα και γενικά των εντός έδρας αγώνων του συγκεκριμένου σωματείου σε πολύ πιο προηγούμενο στάδιο;

3. Πως είναι δυνατόν να αλλάζει η ώρα ενός παιχνιδιού και ενώ το θιγόμενο σωματείο δεν έχει καμία ευθύνη, να αρνείστε να αναβάλλετε τον αγώνα, ενώ σας έχει αναφερθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να αγωνιστεί;

4. Για ποιο λόγο με άλλο σωματείο και για τον ίδιο ακριβώς λόγο αναβάλλατε τον αγώνα εκείνον και σε εμάς το αρνηθήκατε;

5. Πως είναι δυνατόν η ένωση να επιτρέπει να γίνονται αγώνες με την μια ομάδα να είναι πλήρως αποδυναμωμένη, χωρίς δική της ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ και εξαιτίας της αλλαγής της ώρας διεξαγωγής του παιχνιδιού;

6. Μήπως κύριοι, η ένωση έχει στοχοποιησει κάποια σωματεία που αντέδρασαν το καλοκαίρι στις αποφάσεις σας και λειτουργείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά και κατά το δοκούν, ανάλογα με το ποιον έχετε απέναντί σας;


Αναμένουμε απαντήσεις σας άμεσα και εγγράφως και επιφυλασσομεθα για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια