Στην επέκταση του μουσείου μπάσκετ προχωρά η Χ.Α.Ν.Θ.-Δεν γίνεται δεκτή η παραίτηση του Γιωργή Μπουσβάρου

Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, συμπληρώνει τον Δεκέμβριο τον 4ο χρόνο λειτουργίας του και με την ολοκλήρωση της επέκτασής του εντός του 2018 αισιοδοξεί ότι θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τη συλλογή του με σκοπό την ανάδειξη του καταλυτικού ρόλου της Χ.Α.Ν.Θ. στην εξέλιξη και διάδοση της αθλητικής παιδείας στην Ελλάδα και την προώθηση του αθλητισμού ως μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Οι εργασίες με στόχο την επέκταση του Μουσείου θα ξεκινήσουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων της ΧΑΝΘ τους επόμενους μήνες.

Στο μεταξύ, συνεδρίασε η Επιτροπή Εθελοντών του Μουσείου Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ., παρόντα ήταν τα μέλη της Νίκος Χαρατσάρης, Διονύσης Ανανιάδης, Λάκης Τσάβας και Γιάννης Γιαταγατζίδης ( το μέλος Σπύρος Βούγιας απουσίαζε και ενημερώθηκε σχετικά), ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φυσικής Αγωγής Ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ. Βαγγέλης Ντινόπουλος, ο Διευθυντής του Τομέα Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. Γιώργος Πετρίδης, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. Νίκος Δουβής, η Γραμματέας της Επιτροπής Μαντώ Τσάτσαρη, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Μουσείου Θόδωρος Φελάνης και τα επαγγελματικά στελέχη του Τμήματος Ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ. και ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

1) Το Μουσείο Μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ. εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Χριστίνα Μπατέκα, Επιμελήτρια του Μουσείου, από το στήσιμό του το 2013 μέχρι φέτος το καλοκαίρι και της εύχεται κάθε επιτυχία στη νέα επαγγελματική της επιλογή.

2) Μετά την ενημέρωση για τη διαδικασία και την τελική επιλογή της νέας Επιμελήτριας του Μουσείου, Ελευθερίας Θεοδωρούδη, αρχαιολόγου-μουσειολόγου, της εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο της.

3) Έγινε ενημέρωση ότι υπογράφηκε η σύμβαση για το πρόγραμμα µε τίτλο: “Promotion and Development of YMC(H)A-Youth Mobilization-Cultural Heritage and Athletic Valorization” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg V-Α Ελλάς – Βουλγαρίας 2014-2020. Βασικές ομάδες κόστους του προγράμματος αποτελούν η επέκταση του Μουσείου Μπάσκετ και τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου.

4) Έγινε ενημέρωση ότι από 2 Οκτωβρίου ξεκινούν οι ξεναγήσεις και το αθλητικό πρόγραμμα του Μουσείου για μαθητές δημοτικών και γυμνασίων και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου για παιδιά νηπιαγωγείου.

5) Η Επιτροπή Μουσείου Μπάσκετ Χ.Α.Ν.Θ. αποφασίζει να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του μέλους (συντονιστή) της Επιτροπής Γιωργή Μπουσβάρου και αναμένουν να συνεχίσει την εθελοντική συμμετοχή του στην Επιτροπή και την προσφορά του στη λειτουργία του Μουσείου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια