Καραπιπερίδης : «Τελικός στην Χαλκηδόνα»

Η Καβάλα ξεκίνησε ως φαβορί το πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, αλλά μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, και τις ήττες στα Φάρσαλα και εντός από το Στρατώνι, έδειξε αδυναμίες, όντας στο 0/2.

Ο προπονητής της, Ανδρέας Καραπιπερίδης, μιλώντας στους 93,7 τόνισε ότι το επερχόμενο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη με την Χαλκηδόνα είναι τελικός. Αναλυτικά η συνέντευξη όπως την δημοσιεύει το «proininews.gr»:

Πόσο δύσκολη εβδομάδα είναι για την ομάδα μετά την ήττα από το Στρατώνι;

Απάντηση: Είτε κερδίζαμε, είτε χάναμε θα ήταν δύσκολη εβδομάδα.   Βέβαια με την ήττα από το Στρατώνι έγινε ακόμη πιο δύσκολη. Πρέπει να βρούμε τις ψυχικές δυνάμεις όλοι μας, προπονητής, παίκτες και διοίκηση.  Να σηκώσουμε ανάστημα και να βγούμε μπροστά. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να κατεβάσεις το κεφάλι και να δείχνεις ένα διαφορετικό συναίσθημα. Ψηλά το ανάστημα και συνεχίζουμε.

Τι έφταιξε και ήρθε αυτή η ήττα από το Στρατώνι στα τελευταία λεπτά;

Απάντηση: Δεν ήταν μόνο τα τελευταία λεπτά. Το ματς είχε δυο διακυμάνσεις στο β` μέρος. Πήραμε μια διαφορά ασφαλείας αλλά εκεί με κάποιες επιλογές βεβιασμένες άλλαξε η εικόνα. Χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ. Αν δε τα βάζεις αυτά τα σουτ, να «σκοτώσεις» τον αντίπαλο τότε τους δίνεις το δικαίωμα να μπει ξανά στο παιχνίδι.  Παράλληλα πέφτει μεγαλύτερη πίεση και μεγαλύτερο βάρος σε εσένα, οπότε το ματς γυρίζει μπούμερανγκ. Στους +11 που ήμασταν κάναμε μερικά ελεύθερα σουτ που δε μπήκαν. Αν έμπαινε ένα τουλάχιστον, ίσως να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Μήπως υποτιμήσατε το Στρατώνι;

Απάντηση: Όχι σε καμία περίπτωση. Γνωρίζουμε ότι το Στρατώνι είναι μια από τις παραδοσιακές ομάδες της Β` Εθνική. Συνήθως τερματίζει στην πεντάδα. Εχει έμπειρα παιδιά, έναν πολύ καλό ψηλό και πολύ καλό προπονητικό τιμ. Δεν μας έπαιρνε να τους υποτιμήσουμε. Απλά στο τέλος η μπάλα έγινε πιο βαριά. Υπάρχει και αυτό, ότι πρέπει να διαχειριστούμε την πίεση του φαβορί.

Αυτό πρέπει να φύγει από τη μέση και με μια νίκη να ξεκινήσουμε σωστά.

Εμεινε και ο Ετινόσα σε χαμηλή πτήση στο σκοράρισμα.

Απάντηση: Σαφέστατα. Εκανε ένα νευρικό και άστοχο παιχνίδι. Όταν ένας από τους βασικούς παίκτες σκοράρει έναν πόντο, είναι μεγάλο πρόβλημα. Νομίζω ότι και πέρσι στην Α2 δεν είχε κάνει τέτοιο παιχνίδι.  Δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα η κακή απόδοση του Ετινόσα.

Επεσε η πολύ η ψυχολογία μετά από αυτές τις δυο ήττες.

Απάντηση: Σίγουρα. Δεν είναι ότι δεν παίζουμε καλό μπάσκετ. Δε βγάζουμε τέτοια εικόνα.  Θεωρώ ότι αυτό που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να δουλέψουμε στο ψυχολογικό κομμάτι.

Πρέπει να αρχίζουμε να μπαίνουμε πιο δυνατά στο παιχνίδι και να μη δίνουμε στον αντίπαλο δεύτερη ευκαιρία. Αν το καταφέρουμε αυτό, όλα θα αλλάξουν.

Στεναχωρήθηκε και ο κόσμος από την ήττα με το Στρατώνι.       

Απάντηση: Δυστυχώς. Λυπούμαστε πάρα πολύ γι` αυτό.  Ξέρουμε ότι είναι πολύτιμη η υποστήριξη του αλλά δυστυχώς τον απογοητεύσαμε. Ελπίζω να επιστρέψουμε γρήγορα στις νίκες, για να έρθει ο κόσμος και να είναι κοντά μας.

Τώρα στη Χαλκηδόνα.

Απάντηση: Η Χαλκηδόνα έχει τον ίδιο κορμό και τον ίδιο προπονητή. Έχουν ενισχυθεί με αρκετά έμπειρά παιδιά από το νομό Θεσσαλονίκης.  Έχουν πολύ δυνατή έδρα και έχουν ξεκινήσει πολύ καλά με 2 στα 2. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.


Είναι τελικός για μας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια